Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

9+1 συμπτώματα του σιωπηλού δολοφόνου των ωοθηκών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες

Μπορεί να κινδυνεύετε και να μην το γνωρίζετε

21 Ιουνίου 2021 13:31
9+1 συμπτώματα του σιωπηλού δολοφόνου των ωοθηκών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Παράλληλα δείτε και τα "ύπουλα" συμπτώματα του καρκίνου της χολής και πώς θα τα καταλάβετε.

Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν:

 • Την ηλικία
 • Τη κληρονομικότητα
 • Τη χρήση αντισυλληπτικών
 • Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα συμπτώματα αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή.

10 συμπτώματα του

Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι:

 • Συχνοί κοιλόπονοι
 • Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι
 • Ασταθή έμμηνος ρύση
 • Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55.
 • Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο
 • Παράξενο αίσθημα κορεσμού
 • Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών.
 • Πόνος κατά τη $εξουαλική επαφή
 • Συχνός εμετός
 • Πρήξιμο στο στομάχι
 • Υπερβολική ανάπτυξη μαύρων τριχών και ειδικά των σκούρων
 • Δυσκοιλιότητα

Εάν παρατηρήσετε κάποιο συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων καλό είναι να κάνετε ένα προληπτικό έλεγχο. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να θεραπευτείτε.

15 κοινά συμπτώματα του καρκίνου που κάθε γυναίκα αγνοεί

Καρκίνος: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει παρακάτω κάποια συμπτώματα, τα οποία αν και δεν υποδεικνύουν πάντα την ύπαρξη καρκίνου, είναι σοβαρά και δεν πρέπει να τα αγνοούμε, καθώς μπορεί να αποδειχτούν βλαβερά στο μέλλον. Παράλληλα δείτε 10 αλήθειες για τον καρκίνο του δέρματος, που πιθανότατα δεν γνωρίζετε.

1. Χάνετε βάρος χωρίς να προσπαθείτε: Όταν χάνετε πάνω από 5 κιλά χωρίς αλλαγές στην διατροφή ή την άσκηση σας, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορεί να είναι θυρεοειδής, αλλά μπορεί και να είναι καρκίνος του στομάχου, των πνευμόνων ή του παγκρέατος.

2. Αδυναμία ή κόπωση: Πολλοί νιώθουν κούραση από τους πυρετώδεις ρυθμούς ζωής, αλλά τι γίνεται με την κούραση που δεν περνάει; Δεν είναι υγιής, ειδικά αν συνδέεται με κάποιο άλλο από τα συμπτώματα της λίστας.

3. Αλλαγές στο στόμα: Αν καπνίζετε, έχετε τον νου σας για άσπρα σημάδια στο στόμα ή τα χείλη σας, γιατί αποτελούν ένδειξη για καρκίνο του στόματος.

4. Αλλαγές στο στήθος: Τα περισσότερα εξογκώματα στο στήθος δεν είναι καρκίνος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα παρακολουθεί γιατρός. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν: εσωστροφή της θηλής, εκκρίσεις από τις θηλές, η επιδερμίδα μοιάζει με ζυμάρι ή φλοιό πορτοκαλιού, ξεφλούδισμα ή ερεθισμός της θηλής ή της γύρω επιδερμίδας.

5. Καούρες: Το άγχος, το στρες ή το πολύ φαγητό (και όλα μαζί) μπορεί να προκαλέσουν καούρα. Δοκιμάστε να αλλάξετε την διατροφή σας για δυο βδομάδες για να δείτε αν θα φύγει. Αν δεν φύγει; Μπορεί να έχετε καρκίνο του στομάχου, του οισοφάγου ή των ωοθηκών.

6. Αλλαγές στα νύχια: Προσέξτε τις αλλαγές στα νύχια σας, όπως τα άσπρα ή ανοιχτόχρωμα σημάδια, ή οι σκούρες κηλίδες κάτω από το νύχι. Το πρήξιμο των άκρων με τα νύχια να σχηματίζουν καμπύλη προς τα πάνω είναι σημάδι καρκίνου των πνευμόνων.

7. Βαριά αιμορραγία ή αιμορραγία ενδιάμεσα από τις περιόδους: Πολλοί αναφέρουν αυτό το σύμπτωμα σαν την πρώτη ένδειξη καρκίνου της μήτρας ή του ενδομητρίου. Ζητήστε από τον γιατρό σας να σας κάνει διακολπικό υπερηχογράφημα.

Καρκίνος: 15 κοινά συμπτώματα που κάθε γυναίκα αγνοεί

8. Πόνοι, ειδικά στην μέση: Οι συνεχείς πόνοι μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του εγκεφάλου, των οστών, του ήπατος, του στήθους κ.α. Αν έχετε ανεξήγητους πόνους για πάνω από έναν μήνα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

9. Κοιλιακοί πόνοι συνοδευόμενοι από κατάθλιψη: Ανεξήγητος πόνος στην κοιλιά μαζί με κατάθλιψη μπορεί να σημαίνει καρκίνο στο πάγκρεας. Αν η οικογένεια σας έχει ιστορικό αυτής της ασθένειας ή αν πίνετε πολύ, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό άμεσα. Διαφορετικά, αν ο πόνος δεν φύγει σε μερικές εβδομάδες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

10. Συχνές λοιμώξεις ή πυρετός: Ο πυρετός που δεν έχει προφανή εξήγηση ή δεν φεύγει, μπορεί να σημαίνει λευχαιμία ή άλλον καρκίνο του αίματος.

11. Εκκρίσεις: Κολπικές εκκρίσεις με έντονη οσμή μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι εκκρίσεις μπορεί να συμβαίνουν ανάμεσα από τις περιόδους ή μετά την εμμηνόπαυση και μερικές φορές περιέχουν και αίμα. Στην καλύτερη μπορεί να είναι λοίμωξη η οποία απαιτεί συνταγή ιατρού για να θεραπευτεί.

12. Χρόνιος βήχας, πόνοι στο στήθος, λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή: Κάποιοι τύποι καρκίνου, ανάμεσα τους οι πνευμονικοί όγκοι και η λευχαιμία, προκαλούν συμπτώματα όμοια με τον βήχα ή την βρογχίτιδα. Κάποιοι ασθενείς λένε ότι ο πόνος επεκτείνεται μέχρι τους ώμους ή ακόμη και τα μπράτσα.

13. Διόγκωση των λεμφαδένων, εξογκώματα στον λαιμό, τις μασχάλες ή την βουβωνική χώρα: Αν έχετε πρήξιμο στους λεμφαδένες ή δυσκολία στην κατάποση στερεών ή υγρών που σταδιακά γίνεται χειρότερη, τότε μπορεί να έχετε μυκητίαση ή καρκίνων των λεμφαδένων ή του οισοφάγου – όπως και να έχει θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε γιατρό.

14. Πρήξιμο, πόνοι στην κοιλιά, αλλαγή στην κινητικότητα του εντέρου ή αιμορραγία από το ορθό: Οι γυναίκες παθαίνουν πρηξίματα από την φύση τους, αλλά αν δεν φεύγουν μετά από μία ή δύο εβδομάδες, τότε πρέπει να δείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν συνδυάζεται με αιμορραγία ή ανεπιθύμητη απώλεια βάρους. Όλα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν καρκίνο των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, της ουρήθρας ή του νεφρού.

15. Αλλαγές στο δέρμα: Αν κάποια ελιά αλλάξει σήμα/χρώμα/μέγεθος, τότε πρέπει να δείτε άμεσα έναν γιατρό.

15 κοινά συμπτώματα του καρκίνου που κάθε γυναίκα αγνοεί

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share