Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Γραμμές στα νύχια: Δείτε τι είναι και πώς μπορείτε να τις μειώσετε

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή!

19 Ιουνίου 2021 19:42
Γραμμές στα νύχια: Δείτε τι είναι και πώς μπορείτε να τις μειώσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει αυτές τις κάθετες γραμμές στα νύχια που γίνονται όλο και πιο εμφανείς όσο μεγαλώνουμε. Αν αναρωτιέστε αν αυτές σημαίνουν οτιδήποτε για την υγεία και αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τις ξεφορτωθείτε, τότε δείτε παρακάτω τι ανακαλύψαμε μετά από μια μικρή έρευνα. Παράλληλα δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες και τα νύχια που πιάνουν μέσα στο δέρμα.

Γραμμές στα νύχια

Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια μικρή, σπάνια πιθανότητα ότι μπορεί να σημαίνουν μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση ή πιθανόν ακόμη και τραυματισμό των νυχιών, αλλά για τους περισσότερους αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς μεγαλώνουμε και τις βλέπουμε να γίνονται πιο εμφανείς, ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα ή δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Είναι βασικά σαν ρυτίδες των νυχιών! Καθώς γερνάμε τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα, οδηγώντας σε αυτό που βλέπουμε σαν γραμμές που ξεκινούν από την επιδερμίδα μέχρι το άκρο του νυχιού.

Ωστόσο, εάν το σώμα σας έχει χαμηλή συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, ασβέστιο ή ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α, τότε μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις ενοχλητικές κάθετες γραμμές στα νύχια σας ή ακόμα και να τις χειροτερέψουν. Επομένως, δεν θα έβλαπτε μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε τυχόν ελλείψεις.

Δείτε τι είναι αυτές οι γραμμές στα νύχια και πώς μπορείτε να τις μειώσετε

Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών στα νύχια σας

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ενυδατώνετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας όλη την ημέρα με μια παχιά κρέμα, λάδι ή βαζελίνη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα σας. Βασικά, φροντίστε τα νύχια σας όπως θα κάνατε με τις ρυτίδες σας!

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μια λίμα για νύχια αλλά φροντίστε να μην παρασυρθείτε με το τρίψιμο, ειδικά αν έχετε λεπτά νύχια.

Τα νύχια των ποδιών σας αποκαλύπτουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο (Video)

Νύχια: Μια νέα επιστημονική αποκάλυψη φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, πως τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.

Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα. Παράλληλα δείτε και για ποιο λόγο ξεφλουδίζουν τα νύχια σας και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Καρκίνος: Πώς τα νύχια των ποδιών μας δείχνουν αν κινδυνεύετε

Η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι αξιόπιστη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι στο αίμα ή στα ούρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share