Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

12 σημάδια στα πόδια που δείχνουν ότι η υγεία μας κινδυνεύει - Οι περισσότεροι αγνοούν!

Μεγάλη προσοχή

16 Ιουνίου 2021 17:19
12 σημάδια στα πόδια που δείχνουν ότι η υγεία μας κινδυνεύει - Οι περισσότεροι αγνοούν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν το σώμα σας σας μιλάει, είναι σημαντικό να το ακούτε. Δείτε 12 προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας δείχνουν τα πόδια σας ότι κινδυνεύει η υγεία σας:

1. Πόδια χωρίς τρίχες: Μπορεί να είναι ένδειξη ότι η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας δεν είναι καλή. Ενώ, δείτε γιατί πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο!

2. Νύχια προς τα μέσα: Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αναιμία και ότι πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας.

3. Πληγές που κρατάνε καιρό: Μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής γλυκόζης στο αίμα και ενδεχομένως διαβήτη. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Κρύα πόδια: Αν σας συμβαίνει συχνά, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος στον θυρεοειδή.

5. Κίτρινα νύχια: Είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί μπορεί να είναι σημάδι μυκήτων στα νύχια.

Κίτρινα νύχια

6. Πόνοι στην φτέρνα: Αν έχετε συνεχείς και έντονους πόνους στην φτέρνα, μπορεί να είναι σημάδι πελμιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία μπορεί να χειροτερεύσει.

7. Μούδιασμα: Αν μουδιάζουν και τα δύο πόδια σας, μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Αν μουδιάζει μόνο το ένα, μπορεί να υπάρχει κάποιο τραυματισμένο νεύρο στο πόδι ή την πλάτη σας. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

8. Πληγές στις αρθρώσεις του ποδιού: Αν οι αρθρώσεις στα πόδια σας πονάνε, μπορεί να είναι η αρχή ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

9. Ξηρά πόδια: Αν τα πόδια σας είναι ξηρά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα, τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας μυκητιακής μόλυνσης, του ποδιού του αθλητή. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, κάψιμο ή πόνο αν δεν το θεραπεύσετε άμεσα.

10. Πληκτροδαχτυλία: Μπορεί να είναι σημάδι πνευμονικής ασθένειας και καλό είναι το κοιτάξετε.

11. Αλλαγή στο χρώμα των δαχτύλων: Αν τα δάχτυλα του ποδιού σας γίνονται κόκκινα, άσπρα ή μπλε, μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Βαθουλώματα στα νύχια

12. Βαθουλώματα στα νύχια: Μπορεί να είναι σημάδι ψωρίασης. 3 στους 4 που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα έχουν βαθουλώματα στα νύχια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share