Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ενίσχυση γονιμότητας: Τρεις νέοι φυσικοί σύμμαχοι κάθε γυναίκας

15 Ιουνίου 2021 14:18
Ενίσχυση γονιμότητας: Τρεις νέοι φυσικοί σύμμαχοι κάθε γυναίκας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια προσπαθούν να γίνουν γονείς χωρίς επιτυχία. Αιτίες όπως οι γενετικοί παράγοντες, η ηλικία, το άγχος της απαιτητικής καθημερινότητας καθώς και οι ορμονικές διαταραχές αποτελούν εμπόδια στην πορεία του ζευγαριού για την απόκτηση ενός παιδιού.

Ένα από τα πιο συχνά αίτια της γυναικείας υπογονιμότητας είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, το οποίο εμφανίζεται στο 20-30% των γυναικών και εμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία της ωορρηξίας. Η υπογονιμότητα σχετίζεται επίσης με την ανωορρηξία λόγω ορμονικών διαταραχών που προκύπτουν από τη φτωχής διατροφής σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τη γονιμότητα και προετοιμάζουν τον οργανισμό μία υγιή σύλληψη.

Σύμμαχοι κάθε γυναίκας για την αντιμετώπιση των ανωτέρω, είναι τα νέα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής το Inofert ΗΡ® και Inofert Luteal®. Με στοχευμένη σύνθεση και τεκμηριωμένη δράση έπειτα από πολλαπλές κλινικές μελέτες, τα νέα συμπληρώματα διατροφής, επεκτείνουν την οικογένεια Inofert (Inofert, Inofert Combi, Inofert Plus). Τα τρία νέα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να καταναλωθούν από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, δεν περιέχουν σακχαρόζη και γλουτένη και δεν έχουν άρωμα και γεύση.

Πως τα Inofert ΗΡ®, Inofert Plus® και Inofert Luteal® συμβάλλουν στη γονιμότητα;

Το Inofert ΗΡ® αποτελεί τη φυσική λύση για τη θεραπευτική αντιμετώπιση του συνόλου των συμπτωμάτων του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ), ρυθμίζοντας αποτελεσματικά τη λειτουργία των ωοθηκών. Βασικό συστατικό της αποτελεσματικής του σύνθεσης είναι η μυο-ινοσιτόλη ένας βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών Β που ομαλοποιεί τον εμμηνορυσιακό κύκλο, αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία και την ωορρηξία, βελτιώνει τη γονιμότητα και τον μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπιδίων, ενώ παράλληλα μειώνει την ακμή και την τριχοφυΐα. Το Inofert ΗΡ® συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των ωοθηκών ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχαν ανταποκριθεί σε προηγούμενη αγωγή με μυο-ινοσιτόλη.

Inofert Luteal

Η σύνθεσή του είναι επίσης πλούσια σε α-λακταλβουμίνη, πρωτεΐνη που επαναφέρει τη μικροβιακή πανίδα του εντέρου, μειώνει τη φλεγμονή και κατά συνέπεια, τον υπερανδρογονισμό στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Περιέχει επίσης Φυλλικό οξύ που συμμετέχει στη παραγωγή νέων κυττάρων, στην αιμοποίηση και συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου ενώ παράλληλα περιορίζει τον κίνδυνο αρνητικών εκβάσεων στη κύηση.

Το Inofert Plus® ρυθμίζει αποτελεσματικά την ωοθυλακική φάση του εμμηνορρυσιακού κύκλου της γυναίκας, αφού πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας των ωαρίων, μειώνει παράλληλα το οξειδωτικό στρές, το οποίο είναι υπεύθυνο για την γήρανση των ωοκυττάρων και σημαντικός παράγοντας αποτυχίας στις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η στοχευμένη σύνθεση του Inofert Plus®, όπου η μυο-ινοσιτόλη δρα συνεργικά με τη μελατονίνη συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενισχύοντας το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας και βελτιώνει συνολικά τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης.

Το Inofert Luteal® βελτιώνει τη δεκτικότητα του ενδομητρίου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης. Το Inofert Luteal® περιέχει μυο-ινοσιτόλη η οποία αποκαθιστά την ορμονική ισορροπία και την ωορρηξία, βελτιώνει τη διέγερση των ωοθηκών στις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και επιδρά ευεργετικά στην ποιότητα των ωοθυλακίων και των εμβρύων αυξάνοντας τις πιθανότητες επίτευξης επιτυχούς εγκυμοσύνης στις υπογόνιμες γυναίκες. Περιέχει επίσης μυο-ινοσιτόλη, μελατονίνη, βιταμίνη D καθώς και φυλλικό οξύ.

Η μελατονίνη συμβάλλει στη ρύθμιση των ορμονών αναπαραγωγικής λειτουργίας, βελτιώνει τη ποιότητα των ωαρίων, μειώνει το οξειδωτικό στρες που προκαλεί γήρανση των ωοκυττάρων και αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς εγκυμοσύνης καθώς και την αποτελεσματικότητα των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, δρώντας συνεργικά με την μυο-ινοσιτόλη. Τέλος, η βιταμίνη D3 συμβάλλει στη δεκτικότητα του ενδομητρίου, υποστηρίζοντας τη διαδικασία εμφύτευσης και την πορεία της εγκυμοσύνης μετέχοντας στη διατήρηση της εμβρυϊκής επιβίωσης.

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί γυναίκες σε όλο τον κόσμο, μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με τη λήψη προληπτικών μέτρων και με την σημαντική συνεισφορά της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Είναι σημαντικό, κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει ζήτημα υπογονιμότητας, να γνωρίζει τις εξειδικευμένες της ανάγκες και σε συνεννόηση πάντοτε με τον γυναικολόγο της να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, με την βοήθεια των κατάλληλων συμπληρωμάτων.

 Inofert Plus

Σχετικά με την ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε - θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO - από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share