Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

10+1 τροφές που αν τις περιορίσετε, θα απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες!

Βγάλτε τες από την καθημερινότητά σας!

13 Ιουνίου 2021 20:22
10+1 τροφές που αν τις περιορίσετε, θα απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροφές: Εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος ή καούρες, τότε ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Η συνεχής ενόχληση μπορεί να σας στερήσει την απόλαυση των γευμάτων. Σύμφωνα με το WebMD, οι λόγοι που προκαλούν την παλινδρόμηση οξέος μπορεί να είναι η ώρα που τρώτε, πόσο τρώτε και πολλοί άλλοι παράγοντες.

Εάν οι καούρες είναι ο εφιάλτης σας, τότε ο έλεγχος της διατροφής μπορεί να σας χαρίσει ανακούφιση. Παρακάτω υπάρχουν 11 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος ή καούρες. Παράλληλα δείτε και τη λίστα με τις πέντε χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις τροφές

Εσπεριδοειδή

Η κλινική Mayo επισημαίνει ότι τα εσπεριδοειδή είναι πολύ όξινα και προσθέτουν επιπλέον οξύ στο στομάχι σας. Εάν ήδη πάσχετε από προβλήματα υγείας, θα πρέπει να αποφεύγετε να τα τρώτε με άδειο στομάχι, αναφέρει το WebMD.

11 τροφές που αν τις περιορίσετε θα σας απαλλάξουν οριστικά από τις καούρες

Καφεΐνη

Όλα τα καφεϊνούχα ποτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Το Healthline τα βάζει στη λίστα των τροφίμων που πρέπει να μειώσετε, όταν υποφέρετε από προβλήματα στομαχικού οξέος.

Σοκολάτα

Οι γυναίκες μπορούν να κλάψουν ελεύθερα γι' αυτό. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και παράγει από μόνη της οξέα. Επίσης, χαλαρώνει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου. Ο Δρ Chutkan από το WebMD λέει: «Μαζέψτε όλες τις σοκολάτες σας και δώστε τες στον γαστρεντερολόγο σας για φύλαξη, εάν έχετε καούρες».

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια άλλη όξινη τροφή, οπότε η κλινική Mayo συνιστά τον περιορισμό της κατανάλωσής τους.

Ανθρακούχα Ποτά

Τόσο το WebMD όσο και το Healthline θέτουν τα ανθρακούχα αναψυκτικά ως κάτι που πρέπει να αποφεύγετε όταν σας ενοχλούν καούρες ή παλινδρόμηση οξέος.

Πικάντικες Τροφές

Πιπέρι, μεξικάνικο φαγητό, τσίλι – οτιδήποτε πικάντικο μπορεί να προκαλέσει ανακατωσούρα στο οξύ του στομάχου – έτσι, το WebMD προτείνει να ελαχιστοποιήσετε την πρόσληψη αυτών των τροφών.

Μέντα

Το τσάϊ της μέντας υποτίθεται ότι είναι καλό για το στομάχι, αλλά οι τσίχλες και οι καραμέλες με γεύση μέντας μετά από ένα μεγάλο γεύμα, μπορούν να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Η κλινική Mayo συνιστά να τις αποφεύγετε εάν πάσχετε από παλινδρόμηση οξέος.

11 τροφές που αν τις περιορίσετε, θα απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες!

Αλκοόλ

Σύμφωνα με το Healthline, το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώσει τον μυ στο κάτω μέρος του οισοφάγου – έτσι συνιστάται η αποφυγή του.

Λιπαρά Τρόφιμα

Τα τυριά, τα καρύδια, τα λιπαρά κρέατα και οποιαδήποτε άλλη τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα πρέπει να αποφεύγονται σύμφωνα με το Healthline και το WebMD. Αν θέλετε να τα φάτε, προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων στο τέλος της ημέρας, πριν πάτε για ύπνο.

Τηγανητά

Εκτός από το ότι είναι κακό για τις αρτηρίες και την καρδιά σας, το Healthline αναφέρει πως οτιδήποτε τηγανητό αποτελεί απαγορευτική ζώνη για όσους πάσχουν από καούρες και παλινδρόμηση.

Σκόρδο και Κρεμμύδια

Παρόλο που αυτά μπορεί να μην επηρεάζουν όλους τους πάσχοντες από καούρα, ωστόσο, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους. Στην περίπτωση αυτή, το WebMD συνιστά να τα κόψετε από τη διατροφή σας.

10+1 τροφές που αν τις περιορίσετε, θα απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες!

Τι είναι η καούρα;

Η καούρα είναι το αίσθημα καύσου, "θερμότητας", που αρχίζει από την ξιφοειδή απόφυση και αντανακλά προς τα επάνω στο θώρακα, μέχρι τον τράχηλο ή και την κάτω γνάθο.

Ποια τα αίτια της καούρας;

Η καούρα εμφανίζεται συνήθως μια ώρα μετά την λήψη τροφής. Επιδεινώνεται, κυρίως μετά από μεγάλα γεύματα, την κατάκλιση, από τροφές που ελαττώνουν την πίεση του κάτω οισοφαγικού σφιγκτήρα και από ουσίες που προκαλούν άμεσο ερεθισμό του βλεννογόνου του οισοφάγου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share