Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκοψε μια φέτα πατάτας και την έβαλε στο πρόσωπό της - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Θα γίνει η νέα σας συνήθεια!

11 Ιουνίου 2021 11:57
Έκοψε μια φέτα πατάτας και την έβαλε στο πρόσωπό της - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες: Πέντε φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία των σκούρων κηλίδων του δέρματος. Σημάδια γήρανσης, σκούρες κηλίδες, ουλές ακμής. Όλες αυτές είναι μορφές υπέρχρωσης, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς με την εμφάνισή μας και πιο συγκεκριμένα με το πρόσωπό μας.

Ενώ το αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολλέγιο Δερματολογίας αποκαλεί την υπέρχρωση "μία κοινή, συνήθως αβλαβή κατάσταση, κατά την οποία ορισμένες περιοχές του δέρματος σκουραίνουν", όποιος έχει ζήσει την εμπειρία, ξέρει πόσο ανυπόφορη είναι αυτή η κατάσταση. Η υπερμελάγχρωση συμβαίνει όταν "πλεονάζουσα μελανίνη, η καφέ χρωστική ουσία την οποία παράγει το δέρμα, σχηματίζει αποθέσεις στην επιδερμίδα". Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η ακμή.

Ενώ υπάρχουν πολλές ακριβές δερματολογικές εφαρμογές στην αγορά που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων στο δέρμα, υπάρχουν επίσης αποτελεσματικές, φυσικές θεραπείες. Παράλληλα δείτε τι προκαλεί η αϋπνία στο πρόσωπό σας και σίγουρα θα πάθετε σοκ.

Ωμές Φέτες Πατάτας

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, τα οποία διευκολύνουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και σε νιασιναμίδιο, γνωστό για τις ιδιότητες λεύκανσης της επιδερμίδας.

Για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων της υπέρχρωσης, σας προτείνεται να τρίψετε μια φέτα ωμής πατάτας στο πρόσωπό σας 3 με 4 φορές την ημέρα, από 10 λεπτά τη φορά. Αν την αισθάνεστε πολύ στεγνή, μπορείτε να τη βρέξετε με νερό. Με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε μείωση των σκούρων κηλίδων.

Πώς η πατάτες βοηθάνε στο δέρμα

Γιαούρτι

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη θεραπεία του προβληματικού δέρματος με υλικά που ήδη βρίσκονται στο ψυγείο σας;

Αυτό μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, μια ήπια αλλά αποτελεσματική μορφή οξέος υδροξυλίου, το οποίο μαλακώνει το δέρμα και φωτίζει τις σκούρες κηλίδες. Βάλτε μια στρώση πλήρες γιαούρτι απευθείας πάνω στις σκούρες κηλίδες, από 20 λεπτά τη φορά.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα περιέχει ένα ένζυμο το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Οι κολλώδεις πολυσακχαρίτες που περιέχονται στην αγνή μορφή του τζελ αλόης, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και ενισχύουν την αναγέννηση νέων κυττάρων.

Για τη θεραπεία της υπέρχρωσης με αλόη βέρα, ξεφλουδίστε τα φύλλα της αλόης και εφαρμόστε το τζελ σαν μάσκα νυκτός. Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με μέλι Manuka, για πιο ισχυρή δράση.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια πολύπλευρη φυσική φόρμουλα για καθαρό, λαμπερό δέρμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Το απλώνετε στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας με ένα κομμάτι βαμβάκι και το επαναλαμβάνετε τακτικά για τουλάχιστον έναν μήνα.

Εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη και η άμεση εφαρμογή σας προκαλεί τσιμπήματα, αραιώστε το μηλόξυδο με νερό.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς δεν είναι σπουδαίος μόνο για το μαγείρεμα. Μπορεί να ανανεώσει πλήρως την υφή του δέρματός σας. Καθώς είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώνετε λίγο στο πρόσωπό σας σαν μάσκα, μια φορά την εβδομάδα.

3+1 tips για να αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου σας!

Είναι φυσικό και επόμενο όλοι μας καθημερινά να αγγίζουμε διάφορα αντικείμενα και στη συνέχεια από κεκτημένη ταχύτητα να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Με τη ραγδαία όμως εξάπλωση του κορωνοϊού αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου, δυστυχώς όμως είναι μια συνήθεια που γίνεται ασυναίσθητα και δύσκολα αποφεύγεται.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 4 σημαντικά tips για να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Ωστόσο, επειδή τα μικρόβια κρύβονται εκεί που κανείς μας δεν φαντάζεται, δείτε εδώ τα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι!

1. Να έχετε πάντα μαζί σας χαρτομάντηλα

Εάν θέλετε να φυσήξετε τη μύτη ή να ακουμπήσετε τα γυαλιά σας, ενώ τα χέρια σας δεν είναι καθαρά, τότε θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο και να μην αγγίξετε κάποιο σημείο του προσώπου σας με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση, όμως, που δεν έχετε μαζί σας χαρτομάντηλο και θέλετε να φτερνιστείτε, τότε μπορείτε να βάλετε μπροστά τον αγκώνα σας.

2. Εντοπίστε τις πιθανές εστίες του ιού

Εάν ξέρεις περίπου πότε και γιατί αγγίζεις το πρόσωπό σου, τότε είναι σίγουρα πιο εύκολο να σταματήσεις να το κάνεις. Εάν, δηλαδή, πιάσετε τον εαυτό σας να τρίβετε τα μάτια επειδή είναι ξηρά, τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σταγόνες για ενυδάτωση. Μάλιστα, ο Τζάστιν Ko, αναπληρωτής καθηγητής δερματολογίας στο Στάνφορντ Χελθ, συστήνει σε όσους φορούν φακούς επαφής να προτιμούν τα γυαλιά τους, γιατί έτσι θα αποφύγουν τα συνεχόμενα τριψίματα στα μάτια.


4 tips

3. Απασχολήστε τα χέρια σας με κάτι άλλο

Οι γιατροί συμβουλεύουν να κρατούμε τα χέρια μας απασχολημένα με κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα τα μπαλάκια anti-stress, γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να ακουμπήσουμε το πρόσωπό μας. Βέβαια, δεν πρέπει να αμελούμε τον καθαρισμό αυτού του αντικειμένου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

4. Μην πανικοβάλλεστε!

«Η γενική συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω στους ανθρώπους θα ήταν να έχουν λιγότερο άγχος για όλα αυτά, από το να ανησυχούν εμμονικά με το τι αγγίζουν», δηλώνει ο Στιου Σανκμαν, καθηγητής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

«Το άγχος έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σου σύστημα και όσο περισσότερο αγχώνεσαι, τόσο περισσότερο μειώνεται η ικανότητα του σώματός σου να καταπολεμά τις μολύνσεις». Εφόσον τα χέρια μας είναι καθαρά, το να αγγίζουμε το πρόσωπό μας δεν είναι μια καταστροφική συνήθεια. «Είναι μια φυσική συμπεριφορά που την κάνουμε όλοι. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου», καταλήγει ο ίδιος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share