Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

«Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Η άγνωστη πάθηση που οι γυναίκες αγνοούν και τα συμπτώματα της

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες

10 Ιουνίου 2021 11:08
«Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Η άγνωστη πάθηση που οι γυναίκες αγνοούν και τα συμπτώματα της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η νόσος των δοκιμαστηρίων: Πρόκειται για νόσο που οφείλεται στα μη καθαρά ρούχα που δοκιμάζουν οι άνθρωποι στα δοκιμαστήρια. Από τον συγκεκριμένο λόγο της δόθηκε και η ονομασία της. Ωστόσο, το αίτιο που προκαλεί δερματικό νόσημα δεν είναι απόλυτα γνωστό. Προσβάλλει άτομα ηλικίας δέκα έως τριάντα πέντε ετών και συγκεκριμένα γυναίκες. Παράλληλα δείτε για ποιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να στεγνώνετε τα ρούχα σας στο καλοριφέρ.

Νόσος των δοκιμαστηρίων: Συμπτώματα

Το βασικό σύμπτωμα της ροδόχρου πιτυρίασης είναι η εκδήλωση μικρής έκτασης εξανθημάτων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε περιοχές του σώματος όπως ο θώρακας, η κοιλιά και σε μικρότερο βαθμό στα χέρια και τα πόδια ή την πλάτη.

Τα εξανθήματα αυτά έχουν ροζ χρώμα και δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 2-6 cm. Σε περίπου δύο εβδομάδες, μετά την εκδήλωση των πρώτων, εμφανίζονται και άλλα εξανθήματα, αλλά συνήθως είναι μικρότερα. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ασθενείς παρουσιάζουν έντονη φαγούρα, γι' αυτό και είναι απαραίτητο να επισκεφτούν τον δερματολόγο τους.

Η

Νόσος των δοκιμαστηρίων: Θεραπεία

Τόσο η διάγνωση της ροδόχρου πιτυρίασης όσο και η αντιμετώπισή της είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς η νόσος δεν είναι μεταδοτική και τα εξανθήματα υποχωρούν μετά από κάποιο διάστημα, συνήθως 6 με 8 εβδομάδες. Αφού περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα ροζ εξανθήματα υποχωρούν, αφήνοντας όμως μία δυσχρωμία στην περιοχή των εξανθημάτων, η οποία όμως εξαφανίζεται με τον καιρό.

Η θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην αντιμετώπιση της φαγούρας, για την οποία οι δερματολόγοι συνιστούν μπάνια με χλιαρό νερό, όχι σφουγγάρια και τριβή στις ευάλωτες περιοχές και ειδικές ενυδατικές κρέμες που προσφέρουν ανακούφιση στον ασθενή.

Χρειάζεται υπομονή, επειδή η συγκεκριμένη νόσος πρέπει να κάνει τον κύκλο της, για να περάσει. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι όσοι έχουν νοσήσει μία φορά δεν εμφανίζουν ξανά την ασθένεια, αφού έχουν αναπτύξει αντισώματα και έχουν αποκτήσει μόνιμη ανοσία.

«Νόσος των δοκιμαστηρίων»

Ποια είναι όμως η θεραπεία στη περίπτωση που εμφανίσετε τα εξανθήματα;

H θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στην αντιμετώπισης της φαγούρας με τις κατάλληλες κρέμες και χλιαρά ντους . Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις χορηγείται κορτιζόνης. Συμπέρασμα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε να σταματήσετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε προσεχτικές με τα ρούχα που δοκιμάζετε και φυσικά αν τελικά τα αγοράσετε να τα πλένετε πριν τα φορέσετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share