Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: 53χρονη ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο από φωτογραφία των νυχιών της που ανέβασε στο ίντερνετ

Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα!

8 Ιουνίου 2021 11:19
Απίστευτο: 53χρονη ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο από φωτογραφία των νυχιών της που ανέβασε στο ίντερνετ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Μία 53χρονη από το Γούιγκαν του Μάντσεστερ που νόμισε ότι είχε πολύ «άσχημα» νύχια, σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι αυτό αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα του καρκίνου. Η 53χρονη Jean Taylor, ντρεπόταν στην αρχή να πάει να ρωτήσει τον γιατρό γιατί τα νύχια είχαν πάρει ένα κυρτό σχήμα γύρω από τα δάχτυλά της.

Οι γιατροί, όμως, αναγνώρισαν το, άγνωστο για πολλούς, σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα και την παρέπεμψαν σε μια σειρά εξετάσεων, που τελικά επιβεβαίωσαν τους φόβους τους. Η 53χρονη γυναίκα νιώθει πολύ τυχερή που οι γιατροί κατάφεραν να αναγνωρίσουν το σύμπτωμα αυτό, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν δύο μικρούς όγκους στους πνεύμονες. Παράλληλα δείτε και 10 συμπτώματα του "σιωπηλού δολοφόνου" των ωοθηκών που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

53χρονη ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο από φωτογραφία των νυχιών της που ανέβασε στο ίντερνετ

Καρκίνος: Χάρη στα νύχια της, σώθηκε η ζωή της

Τα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο στους πνεύμονες είναι ιδιαίτερα χαμηλά και η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας, αλλά η κυρία Taylor, χάρη στα «άσχημα» νύχια της, διαγνώστηκε στο πρώτο στάδιο.

Η 53χρονη παραδέχτηκε ότι νόμιζε ότι τα «καμπυλωτά» νύχια είναι ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό, καθώς η μητέρα της - η οποία έχασε τον μισό της πνεύμονα εξαιτίας του καρκίνου- είχε και αυτή παρόμοια νύχια.

Η τυχερή μέσα στην ατυχία της γυναίκα δεν θα μάθαινε ποτέ για το «ένοχο» σύμπτωμα αν η κόρη της δεν το έψαχνε περισσότερο και δεν έβρισκε ότι το περίεργο σχήμα αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι καρκίνου.

Τελικά η κυρία Taylor υποβλήθηκε σε επέμβαση και αφαίρεσε τους όγκους αυτούς και τώρα είναι καλά στην υγεία της. Μιλώντας για την περιπέτειά της η κυρία Taylor δήλωσε: «Αυτά τα νύχια μου έσωσαν τη ζωή και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα κόψω».

Παρατήρησε μια μαύρη γραμμή μέσα στο νύχι της - Τότε ο γιατρός της αποκάλυψε ότι… (Video)

Καρκίνος: Ενώ τα μικρά σημάδια και οι λευκές κηλίδες στα νύχια μας μπορεί να σημαίνουν έλλειψη βιταμινών και πρόβλημα του θυρεοειδούς, αξιοσημείωτες αλλαγές στην περιοχή κάτω από τα νύχια μας μπορεί να δείχνουν κάτι πολύ πιο σοβαρό. Για χρόνια, η Julie είχε μία ανοιχτού χρώματος καφέ γραμμή κατά μήκος σε ένα από τα νύχια της, αλλά η γραμμή τελικά μεγάλωσε σε πιο σκούρα και ευρύτερη στη μέση.

Τότε η Julie αναζήτησε έναν γιατρό. “Ακριβώς όπως έχετε κρεατοελιές στο δέρμα σας μπορεί να έχετε μια ελιά στη μήτρα των νυχιών σας, από όπου το νύχι μεγαλώνει” δήλωσε ο ειδικός Δρ Dana Stern στο CBS. Η Julie είχε διαγνωστεί με καρκίνο των νυχιών και το νύχι της της αφαιρέθηκε εντελώς.

Σύμφωνα με το CBS, ο αντίχειρας, το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, και ο δείκτης των νυχιών είναι τα πιο κοινά δάχτυλα που επηρεάζονται. Παράλληλα δείτε και άλλη μια ιστορία με έναν άνδρα, ο οποίος έκανε τεστ εγκυμοσύνης και έμαθε πως έχει καρκίνο.

Μερικά προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν:

  • Μία πολύ σκούρα λωρίδα / ράβδωση
  • Η λωρίδα / ράβδωση έχει θολά πλευρικά πλαϊνά
  • Αλλαγές σε μια λωρίδα που υπήρχε ήδη
  • Ιατρικό ιστορικό του ασθενούς

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι πάντα το κλειδί, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί, αν δείτε κάτι παράξενο κάτω από τα νύχια σας. Ενώ οι περισσότεροι αποχρωματισμοί ή λωρίδες στα νύχια δεν σημαίνουν καρκίνο, είναι κάτι που ένας δερματολόγος θα πρέπει να ελέγξει.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατροί προειδοποιούν για μια νέα θανάσιμη μορφή καρκίνου των νυχιών.

Παρατήρησε μια μαύρη γραμμή μέσα στο νύχι της

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share