Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Αν έχετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας βγάλτε το αμέσως!

Δείτε για ποιο λόγο...

8 Ιουνίου 2021 11:11
Μεγάλη προσοχή: Αν έχετε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο σας βγάλτε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αισθάνεστε ότι το ψυγείο σας μικραίνει συνεχώς; Αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή βάζετε μέσα πράγματα που δεν πρέπει. Πολλοί κάνουν το λάθος να φορτώνουν το ψυγείο τους με όλα τα ψώνια τους, αλλά δεν ξέρουν ότι έτσι σκοτώνουν την γεύση πολλών τροφίμων. Παράλληλα δείτε και τις 8 τροφές που απαγορεύεται να καταναλώνετε αν έχετε πόνο στις αρθρώσεις.

Διαβάστε παρακάτω ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο:

  • Αρτοποιήματα: Τα αρτοποιήματα στο ψυγείο έχουν την τάση να μπαγιατεύουν. Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για να παραμείνουν φρέσκα.
  • Πατάτες: Στις πατάτες δεν αρέσει το κρύο, γιατί μετατρέπει τα άμυλα σε σάκχαρα και χαλάει την γεύση τους.
  • Ντομάτες: Γίνονται πολύ μαλακές και καταστρέφεται η φυσική τους γεύση.
  • Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια χάνουν την γεύση τους όταν τα βάζουμε στο ψυγείο.
  • Φρούτα με σκληρά κουκούτσια (ροδάκινα, δαμάσκηνα, κλπ.): Χρειάζονται αέρα και ήλιο, όπως τα φυτά. Βάλτε τα σε σημείο που να τα χτυπά ο ήλιος για να ωριμάσουν και να γίνουν γλυκά και ζουμερά.
  • Ολόκληρα πεπόνια: Τα πεπόνια στο ψυγείο χάνουν τα αντιοξειδωτικά τους, τα οποία είναι τα σημαντικότερα συστατικά τους.
  • Μήλα: Διατηρήστε τα μήλα έξω από το ψυγείο, ώστε να είναι τραγανά και γευστικά.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο χάνει την γεύση του στο ψυγείο. Αφήστε που ολόκληρο το ψυγείο σας θα μυρίζει σκόρδο.
  • Αλεσμένος καφές: Παρ’όλο που είναι καλό να διατηρείτε τους κόκκους καφέ κρύους, δεν πρέπει να τους βάζετε στο ψυγείο, γιατί δημιουργείται υγρασία και έτσι χαλάνε και χάνουν την γεύση τους. Προτιμήστε ένα αεροστεγές δοχείο.
  • Καυτερές σος: Το κρύο κάνει τις καυτερές σος να χάνουν την γεύση τους. Επίσης, αλλάζει το ιξώδες τους κι έτσι βγαίνουν από το μπουκάλι πιο δύσκολα.
  • Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο ζαχαρώνει και σκληραίνει. Βάλτε το σε ένα ντουλάπι για να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.
  • Μπαχαρικά: Το κρύο θα σκοτώσει την γεύση τους, που είναι και η πραγματική αξία τους.
  • Λάδια: Τα λάδια στο ψυγείο γίνονται πιο σκληρά και χάνουν την απαλότητα σας. Μόνο τo καρυδέλαιο πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο.
  • Βασιλικός: Πολλοί βάζουν τον βασιλικό στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την γεύση του. Στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Το κρύο σκοτώνει την γεύση. Για περισσότερη φρεσκάδα, διατηρήστε τον βασιλικό μέσα σε νερό και αλλάζετέ τον κάθε 3 μέρες.

Πλέον ξέρετε πώς να οργανώσετε το ψυγείο σας. Τα τρόφιμα σας θα σας ευχαριστούν!

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζουμε στο ψυγείο

Σωστό δηλητήριο: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεστάνετε δεύτερη φορά; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δε θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων, διότι μας λύνει τα χέρια. Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά.

Τρόφιμα: Δείτε αναλυτικά τη λίστα παρακάτω

Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!

τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνουμε

Γογγύλια και παντζάρια

Τα γογγύλια και τα παντζάρια είναι συστατικά που τα συναντάμε συχνά σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε την σούπα σας, βγάλτε αυτά τα υλικά. Το υψηλό τους ποσοστό σε νιτρικά άλατα μπορεί να τα κάνει τοξικά αν ζεσταθούν για δεύτερη φορά.

παντζάρια οφέλη

Έλαια

Τα έλαια, όπως το λάδι από σπόρους σταφυλιού, το καρυδέλαιο, το λάδι από αβοκάντο και το λάδι φουντουκιού, έχουν πολύ χαμηλά σημεία καπνού και μπορεί να χαλάσουν αν τα ξαναζεστάνετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια για μαγείρεμα. Μπορούν να μετατραπούν σε ακόρεστα λίπη αν τα ξαναζεστάνετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share