Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Ρίχνει μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέτει αυτό το συστατικό - Ο λόγος; Λυτρωτικός!

Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς...

7 Ιουνίου 2021 13:52
Ρίχνει μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέτει αυτό το συστατικό - Ο λόγος; Λυτρωτικός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρική σόδα: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπάνιο μετά από μία δύσκολη μέρα. Καταπραΰνει τους μυς και απελευθερώνει από τις εντάσεις. Τα άλατα Epsom είναι μία πολύ καλή λύση ή ίσως και μερικά έλαια για περισσότερη χαλάρωση. Αλλά πού και πού μία βόμβα μπάνιου είναι ότι πρέπει. Το μόνο πρόβλημα είναι πως είναι πολύ ακριβές και οι καιροί που ζούμε δεν είναι για τέτοιες πολυτέλειες.

Οπότε σκεφτήκαμε πως αν μπορούσαμε να τις κάνουμε μόνοι μας, αυτό θα ήταν τέλειο! Όπως φαίνεται και παρακάτω, δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν αυτές οι βόμβες. Σίγουρα θα χρειαστείτε κάποια ιδιαίτερα συστατικά, αλλά τα περισσότερα θα τα έχετε ήδη στο σπίτι σας. Παράλληλα δείτε και πως η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία των νεφρών.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 κούπας μαγειρική σόδα
  • 1/8 κούπας κιτρικό οξύ
  • 1/8 κούπας. Άλατα Epsom
  • 1 κ.γ. νερό
  • 2 κ.γ. αιθέρια έλαια
  • 2 & 2/3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. χρωστικές τροφίμων
  • Ένα μπολ
  • 4 δοχεία
  • Ένα κουτάλι
  • Ένα μπουκάλι σπρέι
  • Ένα καλούπι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, ανακατέψτε τα συστατικά.
  • Ρίξτε μέσα την μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ και τα άλατα Εpsom στο μπολ και ανακατέψτε.
  • Τώρα χωρίστε το μίγμα σε 4 μπολ (ένα για κάθε χρώμα)
  • Τώρα ήρθε η ώρα για τα υγρά συστατικά!

Μαγειρική σόδα ιδιότητες

Ανακατέψτε(για κάθε χρώμα):

  • 1/4 κ.γ. νερό
  • 1/2 κ.γ. εθαίρια έλαια
  • 2/3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χρωστική τροφίμων

Συνδυάστε:

  • Βάλτε τα υγρά συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε το μίγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το πιρούνι. Προχωρήστε αργά, γιατί δεν θέλετε να ενεργοποιήστε την βόμβα όσο την φτιάχνετε. Όταν θα είναι αρκετά υγρό το μίγμα, θα αρχίσει να ενώνεται.
  • Βάλτε τις σε καλούπι
  • Βάλτε τα στρώματα με τα χρώματα όπως τα θέλετε. Και πάλι, θα χρειαστείτε ένα σφαιρικό καλούπι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε.
  • Αφήστε το να στεγνώσει
  • Δώστε του περίπου 4 ώρες να στεγνώσει εντελώς. Μετά από αυτό, βγάλτε το καλούπι και είστε έτοιμοι!

Τα προβλήματα υγείας και η λύση της μαγειρικής σόδας

1. Χρήσεις της μαγειρικής σόδας και η υγεία των νεφρών

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για όλους όσους πάσχουν από νεφρικά προβλήματα. Είναι ένας φυσικός ηλεκτρολύτης (διττανθρακικό νάτριο) που βοηθά στη ρύθμιση της οξύτητας του αίματος (επίπεδο pH). Αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να βοηθήσετε τα νεφρά σας να εκτελέσουν την φυσιολογική τους λειτουργία. Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από νεφρικά προβλήματα είναι φυσικό να παρουσιάσουν σημαντική μείωση στο επίπεδο του διττανθρακικού νατρίου και σε περίπτωση που αυτό πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο μπορεί να προκαλέσει νεφρική σωληναριακή οξέωση (RTA).

Επομένως, καλό είναι να λαμβάνετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό μετά το βραδινό σας ώστε να εξισορροπηθούν τα επίπεδα pH του αίματος, ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματός σας. Αξίζει να το έχετε αυτό στο νου σας.

2. Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι απίστευτα συνηθισμένες, κυρίως για τις γυναίκες. Ωστόσο, μπορούμε να τις θεραπεύσουμε – εκτός από τα αντιβιτικά που μας έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός – με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Όταν συνδυάζονται αυτά τα δύο στοιχεία, βοηθούν στην μείωση του πόνου και του αισθήματος καύσου που προκαλεί η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Αυτό αρχικά οφείλεται στην αλκαλική ουσία που κάνει τα ούρα λιγότερα όξινα και επιπλέον μειώνει το αίσθημα καύσου στο ουροποιητικό μας σύστημα που είναι περισσότερο ερεθισμένο από ότι συνήθως. Αυτή είναι μια απλή θεραπεία που πολλές γυναίκες θα εκτιμήσουν: Σε ένα ποτήρι με νερό διαλύστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και τέλος προσθέστε τον χυμό από μισό λεμόνι.

3. Χρήσεις της μαγειρικής σόδας στον καθαρισμό του παχέος εντέρου

Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σωματικής μας υγείας. Ορισμένες φορές το συγκεκριμένο τμήμα του εντερικού μας συστήματος γεμίζει με τοξικά στοιχεία και μύκητες, με αποτέλεσμα να εμποδίζει το σώμα σας να επεξεργαστεί τα άλατα και να απορροφήσει βασικές βιταμίνες όπως είναι η βιταμίνη Κ. Όλα αυτά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν την υγεία μας χωρίς καν να το καταλάβουμε. Η μαγειρική σόδα δρα ως ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Αν προσθέσουμε βότανα στη μαγειρική σόδα εφόσον την διαλύσουμε πρώτα σε νερό, θα αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα και θα ενδυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα αυξάνοντας τον πολλαπλασιασμό υγιών βακτηρίων που μας βοηθούν να καθαρίζουμε το σώμα μας από επιβλαβή στοιχεία.

4. Μαγειρική σόδα για καλύτερη πέψη

Η λήψη μαγειρικής σόδας διαλυμένη σε νερό μετά από κάθε γεύμα είναι μια θεραπεία που πιθανότατα γνωρίζουμε σχεδόν όλοι μας και σίγουρα την έχουμε εφαρμόσει ήδη κάποια στιγμή, ειδικά μετά από ένα πλούσιο βραδινό γεύμα. Όταν για παράδειγμα, πάσχουμε από δυσπεψία συνήθως υποφέρουμε από αυτή την φοβερή ναυτία, πρήξιμο και αίσθημα καύσου στο στήθος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα η λήψη μαγειρικής σόδας, η οποία θα διασπάσει τα λιπαρά και θα ενισχύσει την πέψη.

Αν έχετε συχνά καούρες, μην χάσετε την ευκαιρία να λάβετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ένα ποτήρι νερό για να αισθανθείτε καλύτερα. Η καούρα απαλύνεται με την εξουδετέρωση της υπερβολικής ποσότητας οξέων με αποτέλεσμα να ελαττώνεται το αίσθημα δυσφορίας και η αίσθηση καύσου. Αλλά προσέξτε, αν έχετε καούρες δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να αποκλείσετε την περίπτωση άλλων ασθενειών. Η υγεία μας προέχει.

5. Χρήσεις της μαγειρικής σόδας για απώλεια βάρους

Έχετε ακούσει ποτέ ότι η μαγειρική σόδα βοηθά στην καύση του λίπους; Πολύ σωστά, αυτό βασικά οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το φυσικό χημικό στοιχείο, μας προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας, αφήνοντάς μας τελείως χορτάτους. Επιπλέον – η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας μαγειρικής σόδας τόσο στο νερό που πίνουμε όσο και στα φαγητά μας, θα τα κάνει πιο αλκαλικά με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα pH του αίματος. Το γεγονός αυτό βοηθά το σώμα μας να χωνεύει και να καίει τα λίπη.

Οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι τα αλκαλικά στοιχεία μετατρέπουν το λίπος σε μύες και ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, αν καταναλώνουμε λευκή ζάχαρη και αλεύρι τότε καταφέρνουμε ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό καίμε τους μύες και αποθηκεύουμε λίπος. Όμως, με την κατανάλωση αλκαλικού νερού εξαλείφουμε τα όξινα υπολείμματα, εξισορροπούμε το pH του αίματος και χάνουμε βάρος.

Εντούτοις, συνιστάται να πίνετε ένα ποτήρι νερό με μαγειρική σόδα – μια κουταλιά της σούπας – μια με δυο φορές την ημέρα. Αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνετε πάνω από τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα την ημέρα, διαφορετικά μπορεί να καταστεί επιβλαβής για την υγεία σας.

Τέλος, αυτό το φυσικό χημικό στοιχείο αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για την διατροφή σας. Είναι σύμμαχος της υγείας σας που ενισχύει την λειτουργία των νεφρών και εξισορροπεί το pH του αίματος. Αλλά να θυμάστε ότι είναι μόνο ένα συμπλήρωμα. Αν πάσχουμε από κάποιου είδους ασθένεια, θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας για την κατάλληλη θεραπεία.

Μαγειρική σόδα και υγεία

Τα σημεία του σώματος που κινδυνεύουν από τη μαγειρική σόδα

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share