Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά λεμόνι στο ποτό σας - Κινδυνεύετε από...

Δώστε βάση!

7 Ιουνίου 2021 09:19
Μεγάλη προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά λεμόνι στο ποτό σας - Κινδυνεύετε από...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεμόνι: Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να προκαλέσει ο πάγος ή μία φέτα λεμόνι στο ποτό σας; Αν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο θα σταματήσετε σίγουρα να το κάνετε! Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός του λεμονιού με άλλα υλικά μπορεί να φανεί θαυματουργός. Όταν τα λεμόνια και ο πάγος σερβίρονται σε ποτά, δεν δίνουν μόνο γεύση αλλά και τον κίνδυνο για βακτήρια και ιούς.

Ο πάγος μπορεί να είναι μια ωραία προσθήκη σε ένα ποτό, αλλά μπορεί επίσης να μολυνθεί από μικροοργανισμούς, ακόμη και πριν μετατραπεί σε πάγο. Ενώ το νερό που χρησιμοποιείται για τον πάγο αναμένεται να πληροί τα ίδια υγειονομικά πρότυπα όπως το πόσιμο νερό, η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Το 1987, ο μολυσμένος πάγος που σέρβιραν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Φιλαδέλφεια, που διεξήχθη μεταξύ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και του Κορνέλ, αρρώστησε 5.000 άτομα σε ένα ξέσπασμα του νοροϊού, σε τέσσερις πολιτείες. Ο νοροϊός είναι υπεύθυνος για την έξαρση γαστρεντερίτιδας. Ο μολυσμένος πάγος ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιδημία χολέρας του 1991 στη Λατινική Αμερική που προκάλεσε την ασθένεια σε 8.000 άτομα αλλά και 17 θανάτους. Παράλληλα δείτε και πως θα βάλετε τέλος στις ρυτίδες με τη βοήθεια του λεμονιού.

Μην βάλετε ποτέ ξανά λεμόνι στο ποτό σας. Μεγάλος κίνδυνος

Λεμόνι: Τι γίνεται όταν μπαίνει στο ποτό

Τα κακά νέα ήταν ότι όταν τα χέρια μολυνθούν με E. coli, τα βακτήρια μεταφέρονται στο υγρό του λεμονιού και του πάγου 100%/. Εάν τα λεμόνια ήταν στεγνά, τα βακτήρια πάλι θα μεταφέροντας αλλά σε ένα ποσοστό της τάξης του 30%.

Αυτά τα ευρήματα ταυτίζονται με προηγούμενη μελέτη, η οποία έδειξε ότι το 69% των φετών λεμονιού που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ποτά από 21 εστιατόρια δειγματοληψίας στην περιοχή του Πάτερσον στο Νιού Τζέρσι, μετέφεραν βακτήρια ή μύκητες που σχετίζονται με ανθρώπινη μόλυνση. Και στην περίπτωση του πάγου τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τα ποσοστά εδώ φτάνουν από 75% έως και 83%.

Οι χρήσεις που έχει ένα ταπεινό λεμόνι - Με την 10η θα πάθετε πλάκα

Λεμόνι και χρήσεις στο σπίτι

Ξύσμα λεμονιού στα φαγητά για γεύση

Με έναν τρίφτη ξύσε το λεμόνι σε πολύ μικρές φέτες. Αποθήκευσέ το στο ψυγείο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση στο τσάι, σε επιδόρπια, σαλάτες και dressings.

Το λιμονένιο είναι μια ένωση που βρίσκεται στη φλούδα του λεμονιού, του γκρέιπφρουτ και του πορτοκαλιού. Η ουσία αυτή δρα προστατευτικά και θεραπευτικά για τους πνεύμονες, το συκώτι και τον καρκίνο του δέρματος.

Κατάψυξε φέτες από λεμόνι μιας και οι χρήσεις του είναι πολλές

Κόψε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες, τοποθέτησέ τα σε ένα ρηχό ταψί και κατέψυξέ τις. Έπειτα τοποθέτησέ τις σε μια σακούλα polybag για να έχεις άμεσα διαθέσιμα όποτε τις χρειαστείς.

Γυάλισε το μπάνιο σου

Ξέχνα τα τοξικά καθαριστικά αλάτων και κάνε τις βρύσες του μπάνιου και τις κουζίνας να λάμψουν απλά τρίβοντας τες με μια λεμονόκουπα.

Αρωματικό χώρου

Πρόσθεσε μια φέτα λεμόνι, 3 κλωνάρια δενδρολίβανο και 2-3 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε μια ρηχή κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρει μια βράση κατέβασέ το και άστο να κρυώσει. Πρόσθεσε κι άλλο νερό αν χρειάζεται.

Ξεφορτώσου τα μυρμήγκια

Ο χυμός λεμονιού δεν σκοτώνει τα μυρμήγκια αλλά η μυρωδιά του εξουδετερώνει τα ίχνη που αφήνουν για άλλα μυρμήγκια. Έτσι τα άλλα μυρμήγκια δεν θα ακολουθούν αυτά τα μονοπάτια και το σπίτι σου δε θα γεμίζει.

Προστάτεψε τα αβοκάντο σου από το μαύρισμα

Βάλε μια φέτα λεμόνι πάνω στο κομμένο αβοκάντο, τύλιξέ το με μια μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο.

Λεμόνια με ξύδι, το καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Ανακάτεψε λευκό ξύδι με φέτες λεμονιού (έτσι ώστε να μη μυρίζει το ξύδι). Χρησιμοποίησέ το για να απολύμανση σε όλες τις επιφάνειες.

Για ξύλινες επιφάνειες

Περάστε με λίγο λεμόνι τις ξύλινες επιφάνειές σας για να τους χαρίσετε μυρωδιά φρεσκάδας.

Λεμόνι: Ιδιότητες για την υγεία

Καθάρισε τους πάγκους κοπής

Χρησιμοποίησε ένα κομμένο λεμόνι και χοντρό αλάτι για να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τους πάγκους κοπής σου.

Καθάρισε τα χάλκινα σκεύη σου

Άπλωσε λεμόνι και θαλασσινό αλάτι πάνω σε οποιοδήποτε χάλκινο σκεύος σου. Άστο για 20 λεπτά και μετά τρίψε.

Προφύλαξε τα μήλα από το μαύρισμα

Βούτα τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ με κρύο λεμονόνερο. Θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι για κάθε κούπα νερού.

Αφαίρεσε λεκέδες σκουριάς από τα ρούχα

Άπλωσε χυμό λεμονιού με αλάτι κατευθείαν πάνω στο λεκέ από σκουριά. Άφησέ το για 24 ώρες και έπειτα ξέβγαλε

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share