Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

9+1: Τροφές που θα σας βοηθήσουν στην καύση λίπους και θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σας

Απίστευτα αποτελέσματα!

7 Ιουνίου 2021 08:57
9+1: Τροφές που θα σας βοηθήσουν στην καύση λίπους και θα βάλουν φωτιά στο μεταβολισμό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε άτομο έχει τον δικό του ρυθμό μεταβολισμού. Αλλά αν κοιμάστε αρκετό, ασκείστε, πίνετε άφθονο νερό και τρώτε σωστά, τότε σίγουρα ο μεταβολισμός σας θα επιταχύνει, θα αποκτήσετε καλή υγεία και θα χάσετε πιο εύκολα βάρος. Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τροφές, που θα επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας.

Προσθέστε τα στη διατροφή σας και δείτε το περιττό βάρος να εξαφανίζεται και να γίνεστε πιο υγιείς. Παράλληλα δείτε και τις 10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες και προστατεύουν από καρδιακές επιπλοκές!

Καυτερές πιπεριές

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καυτερών πιπεριών επιταχύνει το μεταβολισμό κατά τουλάχιστον 25%. Είναι γεγονός ότι το πικάντικο φαγητό μας αναγκάζει να ιδρώνουμε περισσότερο από το σύνηθες. Αυτό οφείλεται στην ουσία καψαϊκίνη, μια ένωση η οποία επηρεάζει τους υποδοχείς του πόνου στο σώμα μας.

Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τον μεταβολισμό, αναγκάζοντας το σώμα μας να κάψει λίπος πιο γρήγορα. Που βρίσκεται η καψαϊκίνη; Μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα είδη καυτερών πιπεριών, όπως τσίλι, jalapeno, πιπέρι καγιέν και άλλα.

Καυτερές πιπεριές

Δημητριακά ολικής αλέσεως: πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι

Σε μια υγιεινή διατροφή πρέπει πάντα να υπάρχει μια ποικιλία από δημητριακά και σιτηρά. Και υπάρχει καλός λόγος. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, η βρώμη, το ρύζι ή το καλαμπόκι, περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών και σύνθετων υδατανθράκων, που επιταχύνουν το μεταβολισμό και σταθεροποιούν τα επίπεδα ινσουλίνης.

Αλλά να θυμάστε ότι τα χαμηλά επίπεδα της ινσουλίνης είναι εξίσου βλαβερά για το σώμα, όπως και τα πάρα πολύ υψηλά. Αυτή η ανισορροπία λέει στον οργανισμό ότι πρέπει να συσσωρεύσει λίπος. Όπως λέει και η παροιμία, παν μέτρον άριστον για να έχετε ένα υγιές σώμα.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: πλιγούρι βρώμης και καστανό ρύζι

Μπρόκολο

Το μπρόκολο αποτελεί μια σημαντική πηγή ασβεστίου, η οποία επιταχύνει το μεταβολισμό. Εκτός από το ασβέστιο περιέχει πολλές βιταμίνες, όπως η C, η Κ και η Α.

Δε χρειάζεται να τρώνε μπρόκολο μέχρι να σκάσετε. Αρκεί να τρώτε μια μερίδα την ημέρα, η οποία θα σας παρέχει μια μεγάλη ποσότητα φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αποτελεί μία από τις καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης, που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας.

Μπρόκολο τροφή

Κόκκινα φασόλια

Τα κόκκινα φασόλια είναι από τις καλύτερες τροφές για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Περιέχει το λεγόμενο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν χωνεύεται, αλλά καθαρίζει τα έντερα. Και επειδή τα φασόλια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προσφέρουν αίσθημα κορεσμού.

Επιπλέον, περιέχουν ψευδάργυρο και βιταμίνη Β, που επηρεάζουν την τεστοστερόνη. Αυτή η ορμόνη είναι απαραίτητη για το σχηματισμό του μυϊκού ιστού, που ωφελεί και τις γυναίκες.

Κόκκινα φασόλια

Καφές και πράσινο τσάι

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο καφές και το πράσινο τσάι ενισχύουν αποτελεσματικά τον μεταβολισμό. Επίσης, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών, που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να κάψετε περισσότερο λίπος. Ο καφές, όπως το πράσινο τσάι, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Καφές και πράσινο τσάι

Μήλα και αχλάδια

Τα μήλα και τα αχλάδια είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι, όσον αφορά στην απώλεια του περιττού βάρους. Όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμιδικών αξιών τους, αλλά και επειδή αυτά τα δύο φρούτα επιταχύνουν σημαντικά τις μεταβολικές διαδικασίες στο σώμα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από μελέτες που διεξήγαγε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τρία μήλα ή αχλάδια την ημέρα, έχασαν περισσότερο βάρος από όσες γυναίκες δεν το έκαναν.

Μήλα και αχλάδια

Μπαχαρικά

Μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, η μουστάρδα, το τζίντζερ και το σκόρδο, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τον μεταβολισμό. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι που περιλαμβάνουν τα μπαχαρικά στη διατροφή τους, μπορούν να κάψουν ως και 1.000 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, και αυτό δεν περιλαμβάνει καμία φυσική δραστηριότητα.

Μπαχαρικά καύση λίπους

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, δηλαδή τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια, βοηθούν επίσης στην καύση του λίπους και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού. Επιπλέον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των εσπεριδοειδών σε βιταμίνη C ρυθμίζουν το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα.

Εσπεριδοειδή καύση λίπους

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Αν θέλετε να επιταχύνετε τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα σας, είναι σημαντικό να τρώτε άφθονες τροφές, που είναι πλούσιες σε ασβέστιο. Έρευνα του πανεπιστημίου του Τενεσί επιβεβαίωσε ότι όσοι καταναλώνουν 1.200 έως 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα έχασαν το διπλάσιο βάρος από όσους το λαμβάναν σε μικρότερες ποσότητες.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιέχονται συνήθως στα ψάρια, σε ξηρούς καρπούς, σε σπόρους και στο λινέλαιο. Αυτές οι τροφές επιταχύνουν τον μεταβολισμό, και μειώνουν την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται λεπτίνη (μια φυσική χημική ένωση που μειώνει το μεταβολισμό).

Καρύδια καύση λίπους

8 θαυματουργά ροφήματα που θα τονώσουν τον μεταβολισμό σας

  • Πράσινο τσάι με μέντα
  • Smoothie φράουλας
  • Smoothie από φρούτα
  • Smoothie μήλου
  • Τσάι από μπαχαρικά
  • Smoothie σοκολάτας
  • Νερό καρύδας
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share