Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Αν σου έληξε το γάλα μην το πετάξεις! 3+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις που ούτε καν φαντάζεσαι

Δείτε γιατί δεν πρέπει να το πετάτε και τι μπορείτε να κάνετε

4 Ιουνίου 2021 19:58
Αν σου έληξε το γάλα μην το πετάξεις! 3+1 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις που ούτε καν φαντάζεσαι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές σας έχει λήξει το γάλα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το πετάτε και τι μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα. Ενώ, έτσι θα καταλάβετε πότε έχει λήξει ένα γάλα.

3+1 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το γάλα που ούτε καν φαντάζεσαι

  1. Ψήστε το: Με αυτό το (ελαφρώς) ληγμένο γάλα, δηλαδή 1-2 μέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία, αποτελεί κοινό συστατικό σε συνταγές για pancakes, κέικ και βάφλες. Μόλις βράσει δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία μας. Πώς σας φαίνεται; Μήπως τώρα ανυπομονείτε να σας λήξει το γάλα;
  2. Φτιάξτε μάσκα: Μια πολύ ωραία χρήση του ληγμένου γάλακτος είναι να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με αυτό. Το γάλα κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και της δίνει ένα πιο ζωντανό χρώμα. Απλώστε ληγμένο γάλα στο πρόσωπό σας με λίγο βαμβάκι, αφήστε το να κάνει τη δουλειά του για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε το επίσης με γάλα. Τέλος, ξεπλύνετε το με μπόλικο νερό και είστε έτοιμοι.
  3. Χρησιμοποιήστε το στο σπίτι σας: Για να καθαρίσετε τα ασημικά σας μπορείτε να γεμίσετε ένα μπολ με γάλα και να βουτήξετε μέσα σε αυτό τα ασημικά σας. Αφήστε τα εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά ξεπλύνετε τα. Τα ασημικά σας θα λάμψουν!
  4. Χρησιμοποιήστε το στον κήπο σας: Για να δείτε τις τριανταφυλλιές σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να ανθίζουν ακόμα περισσότερο, μπορείτε να τις ποτίζετε που και που με ληγμένο γάλα, όποτε έχετε.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το ληγμένο γάλα

Προσθέτετε γάλα στο τσάι; Σταματήστε το αμέσως - Μεγάλη προσοχή!

Το τσάι θεωρείται το πλέον διαδεδομένο ρόφημα ανά τον κόσμο και διαρκώς κερδίζει έδαφος μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων αναφορικά με την θετική επίδρασή του στην υγεία, όπως η μείωση της συχνότητας των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Γερμανοί ειδικοί μελέτησαν την επίπτωση της κατανάλωσης τσαγιού σε 16 μεσήλικες γυναίκες που έπιναν μισό λίτρο μαύρου τσαγιού, καθώς και στον ιστό αρουραίων. Ενώ, πόσες φορές σας έχει λήξει το γάλα χωρίς να το πάρετε χαμπάρι; Δείτε γιατί δεν πρέπει να το πετάτε και τι μπορείτε να κάνετε για να χρησιμοποιήσετε μέχρι και την τελευταία του σταγόνα.

Προσθέτετε γάλα στο τσάι; Σταματήστε το αμέσως

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες πρόσθεταν γάλα στο τσάι μείωναν τις θετικές επιδράσεις του. Ειδικότερα, οι καζεΐνες του γάλακτος μειώνουν τη συγκέντρωση των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών που περιέχει το τσάι και ωφελούν τον οργανισμό.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share