Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Τέλος τα κουνούπια: Συνταγή για να ησυχάσετε μια για πάντα

Βάλτε τέλος στον εφιάλτη!

17 Μαΐου 2021 08:56
Τέλος τα κουνούπια: Συνταγή για να ησυχάσετε μια για πάντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα ενοχλητικά κουνούπια αναμένεται να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους! Το Athensmagazine.gr σας έχει τον τρόπο να ... ηρεμήσετε μια για πάντα!

όλοι ψάχνουμε μια λύση για να τα κρατήσουμε μακριά. Δείτε αυτή την χειροποίητη συνταγή για φυσικά εντομοαπωθητικά κεριά μέσα σε γυάλινο βάζο!

Υλικά:

  • Γυάλινα βαζάκια
  • Λεμόνια
  • Λάιμ
  • Νερό
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • Ρεσό
  • Έλαιο λεβάντας
  • Έλαιο κεδρόξυλου
  • Έλαιο θυμαριού
  • Έλαιο λεμονιού

έλος τα κουνούπια

Οδηγίες:

1. Κόψτε τα λεμόνια και τα λάιμ σε φέτες και βάλτε από δύο φέτες σε κάθε βάζο.

2. Προσθέστε δύο κλαράκια δεντρολίβανου.

3. Γεμίστε τα βάζα με νερό μέχρι το σημείο που στενεύουν.

4. Προσθέστε 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο σε κάθε βάζο, συν μια ακόμα φέτα λεμόνι ή λάιμ.

5. Βάλτε από ένα ρεσό σε κάθε βάζο.

6. Ανάψτε τα και απολαύστε!

Μεγάλη Προσοχή: Θα πάθετε σοκ μόλις μάθετε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια!

Κατά κανόνα τα φιδάκια για τα κουνούπια παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου και συνήθως η καύση αρχίζει από το εξωτερικό άκρο της σπείρας και προχωράει με αργούς ρυθμούς προς το κέντρο.

Είναι φθηνό και εύκολο στη χρήση, ενώ η διάρκειά του υπολογίζεται γύρω στις 8 ώρες. Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μίας σπείρας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός για την υγεία.

Υπολογίζεται ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα. Παράλληλα διαβάστε στο Athensmagazine.gr πώς θα απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τον πιο εύκολο τρόπο. Βάλτε σε ένα βαζάκι νερό, λεμόνι και λεβάντα και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.

Πολλοί έχουν συνδέσει τη χρήση του με τον καρκίνο του πνεύμονα, η χρήση όμως του εν λόγω εντομοαπωθητικού από έμπειρο κατασκευαστή δεν εγκυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους. Γιατί όμως είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στο φιδάκι; Διαβάστε παρακάτω κάποια από τα συστατικά του που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δείτε από τι φτιάχνοται τα φιδάκια για τα κουνούπια

Φιδάκι για τα κουνούπια: Αναλυτικά τα συστατικά

Πύρεθρο - Τι είναι αυτό;

Ένα φυσικό υλικό σε μορφή σκόνης, που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου. Αν και θεωρείται γενικά ασφαλές, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια και φλεγμονή. Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυική μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Πυρεθρίνες - Τι είναι αυτό;

Εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες που βρίσκονται στο πύρεθρο. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο (ΒΗΤ)

Ένα προαιρετικό πρόσθετο, που προλαμβάνει υην οξύδωση του πυρεθροειδούς κατά την καύση. Όταν βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις, μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ήπατος και ημικρανίες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share