Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Αν παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια στο κοτόπουλο πετάξτε το αμέσως!

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

13 Μαΐου 2021 12:11
Αν παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια στο κοτόπουλο πετάξτε το αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε δει ποτέ φιλέτο κοτόπουλου με αυτή την εμφάνιση και το αγοράσατε κάνατε σίγουρα ένα μεγάλο λάθος. Γιατί δεν πρέπει να το ξαναπάρετε; Το φιλέτο κοτόπουλο θεωρείται μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή θέλουν να χάσουν μερικά κιλά. Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση ύψους στα ποσοστά λίπους των πουλερικών, η οποία στις ΗΠΑ φτάνει αγγίζει το 224%.

Η Οργάνωση «Compassion in World Farming» για την βελτίωση των συνθηκών και πρακτικών στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί πότε ένα φιλέτο κοτόπουλο έχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτή που θα έπρεπε.

Το μυστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται στις λευκές ραβδώσεις που εμφανίζονται πολλές φορές. Όσο πιο μεγάλες και ορατές είναι, τόσο χειρότερη είναι η ποιότητα του κοτόπουλου, καθώς το ποσοστό πρωτεΐνης μειώνεται σημαντικά. Παράλληλα δείτε και για ποιο λόγο δεν πρέπει να πλένετε το ωμό κοτόπουλο.

Αν πιέσετε το φιλέτο κοτόπουλο και κάνει "λακκούβα" σημαίνει ότι...

Σε όλους έχει τύχει, κάποια στιγμή, να καταφύγουν στη λύση του συσκευασμένου κοτόπουλου από το ψυγείο του σούπερ μάρκετ. Αν και πάντα αναγράφεται η ημερομηνία συσκευασίας και λήξης τους (σε συνθήκες συντήρησης ψυγείου πάντα), κάτω από το σελοφάν, όλα μοιάζουν ίδια και, πραγματικά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις αν είναι όντως φρέσκα.

Για να ξέρετε τι αγοράζετε, τι μαγειρεύετε και τελικά βάζετε στο πιάτο και στον οργανισμό σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω μικρά μυστικά. Σε αυτό το σημείο, να πούμε πως ένας γενικός κανόνας που ισχύει για το ολόκληρο κοτόπουλο είναι ότι τα πόδια του πρέπει να είναι εύκαμπτα, το κόκκαλο στο στήθος πρέπει να το αισθάνεστε μαλακό και σαν εικόνα να μοιάζει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.

Αν πιέσετε ένα φιλέτο κοτόπουλο και κάνει

Όσον αφορά τις διάφανες συσκευασίες, μπορείτε να «τσεκάρετε» τα παρακάτω:

Πιέστε την επιφάνεια του κοτόπουλου

Το φρέσκο κοτόπουλο πρέπει να επανέλθει στο αρχικό του σχήμα αφού το πιέσετε. Ένα όχι και τόσο φρέσκο κομμάτι θα το αισθανθείτε πιο σκληρό καθώς το πιέζετε και, πιθανότατα, το «σώμα» του θα βυθιστεί, αντί να επανέλθει στη ζωηρή του εκδοχή.

Ακόμα ένα στοιχείο που αξίζει την προσοχή σας είναι αν το κοτόπουλο σας φαίνεται παραφουσκωμένο. Είναι σημάδι ότι το έχουν «φουσκώσει» ενέσιμα με νερό- ένα τρικ που κάνουν οι προμηθευτές ώστε το κοτόπουλο να ζυγίζει περισσότερο σε βάρος.

Το χρώμα του

Τα φρέσκα κομμάτια πάντα, μα πάντα, έχουν καθαρό ροζ χρώμα. Αν σας φαίνεται κάπως πιο γκρι η απόχρωση ή πιο «διάφανη» είναι και τα δύο σημάδια ότι βρίσκεται περισσότερο καιρό στα ράφια του ψυγείου απ' όσο είθισται.

Το χρώμα του λίπους του

Στο όσο το δυνατόν πιο φρέσκο κοτόπουλο, το λίπος (αυτές οι λευκές, παχιές γραμμές) είναι πάντα λευκές ή κίτρινες, ποτέ γκρι ή αποχρωματισμένες.

Την ημερομηνία συσκευασίας

Μπορεί σε συνθήκες κατάψυξης να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε συνθήκες συντήρησης δεν ισχύει το ίδιο. Το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει στα ράφια του σούπερ μάρκετ παραπάνω από 2-3 ημέρες

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share