Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Βάλε λίγη σόδα σε ένα ποτήρι με νερό και πιες το - Αν ρευτείς μέσα στα επόμενα 5 λεπτά, αυτό σημαίνει...

Μόλις μάθετε τι σημαίνει θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς...

12 Μαΐου 2021 12:05
Βάλε λίγη σόδα σε ένα ποτήρι με νερό και πιες το - Αν ρευτείς μέσα στα επόμενα 5 λεπτά, αυτό σημαίνει...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι και χρησιμοποιείται κυρίως για το μαγείρεμα ή τον καθαρισμό. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτό το συστατικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για λόγους υγείας! Το όξινο ανθρακικό νάτριο ή αλλιώς μαγειρική σόδα, χρησιμοποιείται στο ανθρώπινο σώμα για να ρυθμίσει τα επίπεδα ρΗ στην κυκλοφορία του αίματος.

Επηρεάζει επίσης τα επίπεδα ρΗ των κυττάρων και των ιστών, αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα που βοηθά στην οξυγόνωση και εξισορροπεί την τάση των κυττάρων. Παράλληλα δείτε και 3+1 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι για τρομερά αποτελέσματα.

Σόδα και οφέλη για την υγεία

Εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου

Όντας φυσικά αλκαλικό, η μαγειρική σόδα βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων στο στομάχι. Πίνοντας ένα μείγμα από μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι νερό, αποκαθιστά την ισορροπία του pH σχεδόν αμέσως.

Όπως διαπιστώθηκε από τον Otto Warburg, τον διάσημο γιατρό και νομπελίστα, τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε αλκαλικό σώμα. Ως εκ τούτου, η διατήρηση ενός αλκαλικού περιβάλλοντος στο σώμα μας, μας προστατεύει από τον καρκίνο.

Για να δείτε αν το HCL σας είναι χαμηλό, μπορείτε να κάνετε ένα απλό τεστ στο σπίτι. Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι κρύο νερό και πιείτε το διάλυμα το πρωί, με άδειο στομάχι. Αν ρευτείτε μέσα σε 2-5 λεπτά, σημαίνει ότι το HCL σας είναι μια χαρά. Εάν χρειαστείτε περισσότερο χρόνο, είναι πολύ πιθανό το HCL σας να είναι χαμηλό.

Ανακουφίζει την καούρα

Σε αντίθεση με τα Tums και Rolaids, τα οποία συχνά κοστίζουν μια μικρή περιουσία, η μαγειρική σόδα είναι φθηνή και ανακουφίζει την καούρα και την δυσπεψία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ σε 2 φλιτζάνια νερό.

Βάλε λίγη σόδα σε ένα ποτήρι με νερό και πιες το - Αν ρευτείς μέσα στα επόμενα 5 λεπτά, αυτό σημαίνει...

Εξαλείφει την ουρολοίμωξη

Για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοιμώξεις), ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι φιλτραρισμένο νερό και πιείτε το, το πρωί πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο. Το μυστικό αυτής της λύσης έγκειται στην ικανότητά της μαγειρικής σόδας να μειώνει την οξύτητα των ούρων, η οποία είναι υπεύθυνη για την καύση και τον πόνο που σχετίζεται με την ουρολοίμωξη.

Ανακουφίζει τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μία φλεγμονώδης κατάσταση που προκαλείται από τη συσσώρευση του ουρικού οξέος στον οργανισμό. Το διάλυμα μαγειρικής σόδας σε νερό, αποτρέπει τη συσσώρευση ουρικού οξέος και ανακουφίζει από τον πόνο της ουρικής αρθρίτιδας.

Μειώνει τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος

Δεδομένου ότι η μαγειρική σόδα είναι φυσικά αλκαλική, βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης ισορροπίας του pH στην κυκλοφορία του αίματος. Όπως αναφέρεται στο «Arm & Hammer Baking Soda Medical Uses,» ο Dr. Volney S. Cheney κατάφερε να μειώσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος σε ασθενείς του, με τη βοήθεια του διττανθρακικού νατρίου.

Νεφρική Νόσος

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η μαγειρική σόδα βοηθά στη διατήρηση του pH σε ισορροπία. Στα άτομα με νεφρική νόσο, η οποία συχνά προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, τα νεφρά δυσκολεύονται να απομακρύνουν το οξύ από το σώμα, οδηγώντας σε μεταβολική οξέωση.

Καρκίνος

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα διαιτητικά μέτρα που αυξάνουν τα επίπεδα διττανθρακικού, αυξάνουν και το επίπεδο του ρΗ των όξινων όγκων, ενώ αφήνουν το ρΗ των υγιών ιστών άθικτο.

Πρόσθετα οφέλη για το δέρμα, τα μαλλιά και το σώμα:

  • Καταπολεμά την ακμή και τα σπυράκια
  • Λευκαίνει τα δόντια
  • Βελτιώνει την χροιά του δέρματος
  • Θεραπεύει τα λιπαρά μαλλιά
  • Καταπολεμά την πιτυρίδα
  • Θεραπεύει τους μύκητες των νυχιών
  • Θεραπεύει τη φαγούρα
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share