Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εάν βάζεις το κινητό σου στην τσέπη, τότε αυτό πρέπει να το δεις… Όλη η αλήθεια για τα κινητά τηλέφωνα! (Video)

Σταμάτα αμέσως να βάζεις το κινητό στην τσέπη σου...

10 Μαΐου 2021 09:12
Εάν βάζεις το κινητό σου στην τσέπη, τότε αυτό πρέπει να το δεις… Όλη η αλήθεια για τα κινητά τηλέφωνα! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κινητό: Αν δεν έχετε πειστεί για το πόσο επικίνδυνα είναι τα κινητά για την υγεία μας, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο του Environmental Health Trust. Η δρ. Devra Davis, συγγραφέας του βιβλίου “Disconnect -The Truth About Cellphone Radiation” παρουσιάζει την έρευνά της όσον αφορά τη ακτινοβολία που εκκρίνεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχοντας πλέον τοξικολογικές και επιδημιολογικές αποδείξεις για να στηρίξουν τα λεγόμενά της, μας λέει πως η ακτινοβολία των κινητών δεν είναι απλά επικίνδυνη, αλλά και θανατηφόρα, καθώς προκαλεί καρκίνο!

Σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε αυτό δεν οφείλεται στο πόσο ισχυρό είναι το σήμα, αλλά στην ακανόνιστη μορφή του που εμποδίζει την αναδόμηση του DNA μας. Παράλληλα δείτε και γιατί δεν πρέπει να ασχολείστε με το κινητό πριν τον ύπνο, τι αναφέρει νέα έρευνα.

Εάν βάζεις το κινητό σου στην τσέπη, τότε αυτό πρέπει να το δεις…

Κινητό και καρκίνος: Πώς συνδέονται

Η περίπτωση που θα δείτε παρακάτω αφορά μια γυναίκα που ανέπτυξε καρκίνο του μαστού, χωρίς να συντρέχει κανένας επιβαρυντικός παράγοντας, όπως π.χ. το κάπνισμα. Είχε όμως την κακή συνήθεια να βάζει το κινητό της στο σουτιέν της!

Δύο ειδικοί στον καρκίνο, ο Robert Nagourney και ο John West, συμπέραναν πως ήταν η μόνη λογική αιτία για την κατάστασή της. Παρόλο που δε μπορούν να αποδείξουν πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι το κινητό της προκάλεσε καρκίνο, το μοτίβο των καρκινικών κυττάρων ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με το σχήμα του κινητού της!

Η ίδια προειδοποίηση ισχύει και για όσους το βάζουν στην τσέπη από το παντελόνι τους ή του πουκαμίσου. Γενικά, προσπαθήστε να μην έχετε το κινητό σας ΠΟΥΘΕΝΑ κοντά (ή ακόμα χειρότερα, πάνω) στο σώμα σας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, απέδειξε ότι το κινητό στην τσέπη μπορεί να αποδυναμώσει δραματικά τη λεκάνη σας.

Οι 150 άντρες που έλαβαν μέρος στο πείραμα, κουβαλούσαν το κινητό τους στις ζώνες τους και το χρησιμοποιούσαν περίπου 15 ώρες τη μέρα για 6 τουλάχιστον χρόνια. Οι ακτινογραφίες τους έδειξαν ότι η πυκνότητα των μεταλλικών στοιχείων στα οστά τους είχε μειωθεί δραματικά στην πλευρά της λεκάνης που κρεμούσαν το κινητό!

Άλλες έρευνες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο PLoS One, έχουν συσχετίσει το αδύναμο σπέpμα και τον αριθμό των σπεpματοζωαρίων που παράγονται, με τη ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα.

Τη χρονιά που μας πέρασε, μια ομάδα επιστημόνων από το Ισραήλ ανέφερε ραγδαία αύξηση περιστατικών καρκίνου της παρωτίδας τα τελευταία 30 χρόνια, με απότομη αύξηση από το 2001 και μετά. Την ίδια χρονιά, ο Dr. Siegal Sadetzki, επικεφαλής έρευνας που διεξήχθει το 2008 κατέθεσε ότι τα κινητά τηλέφωνα συνδέονται άμεσα με όγκους στους σιελογόνους αδένες.

Οι πιθανότητες αυξάνονται κατά:

  • 34% αν κάνετε συνήθη χρήση του κινητού σας για 5 χρόνια
  • 58% αν έχετε πραγματοποιήσει πάνω από 5.500 τηλεφωνικές κλήσεις στη ζωή σας
  • 49% αν έχετε μιλήσει σε κινητό παραπάνω από 266 ώρες στη ζωή σας
  • Η ακτινοβολία του κινητού κατατάσσεται στην κατηγορία Β καρκινογόνων παραγόντων

Υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 5,9 δισεκατομμύρια συνδρομητές τηλεφωνικής επικοινωνία παγκοσμίως, δηλαδή το 87% του ανθρώπινου πληθυσμού!

Στις 31 Μαΐου 2011, ο οργανισμός World Health Organization (WHO)/International Agency for Research on Cancer (IARC) κατέθεσε μια αναφορά στην οποία παραδέχονται ότι τα κινητά τηλέφωνα όντως προκαλούν καρκίνο, κατηγοριοποιώντας μάλιστα τα σήματα που εκπέμπουν ως “πιθανόν καρκινογόνα για τους ανθρώπους” (τάξη 2Β).

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τα παιδιά, ακόμη και για τα έμβρυα

Όσο μικρότερος είναι ένα άνθρωπος, πόσο μάλλον όσο βρίσκεται ακόμη στη μήτρα της μητέρας του, το κρανίο του είναι πιο λεπτό σε σχέση με αυτό ενός ενήλικα. Ως αποτέλεσμα, τα σήματα είναι πιο εύκολο να το διαπεράσουν προκαλώντας -τις περισσότερες φορές- θανατηφόρους όγκους στον εγκέφαλο.

Επιπλέον, επειδή τα κύτταρά τους ανανεώνονται πιο συχνά, τα άτομα μικρής ηλικίας είναι πιο επιρρεπή σε μεταστάσεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή Lennart Hardell, όσοι ξεκινούν τη χρήση κινητών τηλεφώνων από πολύ μικρή ηλικία, είναι 4 έως 5 φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο!

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τη διαφορά:

  • Public Health SOS: The Shadow Side of the Wireless Revolution
  • Public Health SOS: The Shadow Side of the Wireless Revolution

Καλό θα ήταν, οι έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τελείως το κινητό τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους: το 2008 επιστήμονες πήραν δείγμα από 13.000 παιδιά και διαπίστωσαν πως η έκθεση σε ραδιενέργεια όσο καιρό βρισκόταν στη μήτρα, αλλά και κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, είχε επιπτώσεις στη συμπεριφορά τους.

Ακόμη και 2-3 κλήσεις την ημέρα ήταν αρκετές ώστε να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης υπερκινητικότητας, προβλήματα στη συμπεριφορά, στην έκφραση των συναισθημάτων τους!

Σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν και τα ίδια τα παιδιά απέκτησαν κινητό:

  • το 80% είχε προβλήματα συμπεριφοράς
  • το 25% είχε περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα και δε μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματά του
  • το 34% δε μπορούσε να συσχετιστεί με τους συνομίληκούς του
  • το 35% ήταν υπερκινητικό

Υπάρχουν αποδείξεις

Ειδικοί στον τομέα των βιολογικών επιπτώσεων των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων (EMF) και των ασύρματων τεχνολογιών, υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία για τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων και παρόμοιων συσκευών με παθήσεις όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, οι αρρυθμίες και τα προβλήματα στη γονιμότητα.

Πλήρης ανάλυση των επιπτώσεων και ειδικά στο DNA μας δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2010, με τίτλο “Non-Thermal Effects and Mechanisms of Interaction Between Electromagnetic Fields and Living Matter“.

Ακόμη και έρευνες από τις ίδιες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, απέδειξαν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου αυξάνεται κατά 40% για όσους έχουν πάνω από 1.640 ώρες χρήσης!

  • Συμβουλές για ασφαλέστερη χρήση
  • Απαγορεύεται η χρήση από παιδιά
  • Μειώστε το χρόνο που χρησιμοποιείτε το κινητό σας
  • Αποφύγετε το ασύρματο δίκτυο (wifi) όπου είναι εφικτό (π.χ. στο σπίτι ή το γραφείο σας)
  • Αποφύγετε τη χρήση ασύρματων συσκευών (ακόμη και για το σταθερό τηλέφωνο)
  • Χρησιμοποιείτε το κινητό σας μόνο όταν έχετε πολύ καλό σήμα
  • Αποφύγετε να το έχετε κοντά στο σώμα σας
  • Καμία συσκευή δεν είναι πιο ασφαλής από κάποια άλλη
  • Χρησιμοποιείτε handsfree
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share