Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεταμορφώστε το σώμα σας με 15 λεπτά περπάτημα καθημερινά

Κάντε τώρα την αλλαγή

8 Μαΐου 2021 15:37
Μεταμορφώστε το σώμα σας με 15 λεπτά περπάτημα καθημερινά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περπάτημα: Πλέον οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι και δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος! Ποιος έχει χρόνο να πάει στο γυμναστήριο για να κάνει προπόνηση 30 λεπτά κάθε μέρα ή ακόμα και τρεις φορές την εβδομάδα; Οι γιατροί μπορεί να λένε ότι πρέπει να ασκήστε, αλλά πραγματικά καταλαβαίνουμε πως δεν έχετε χρόνο!

Ίσως όμως να έχετε περισσότερο χρόνο από ό, τι νομίζετε. Μπορείτε να κάνετε μια πολύ εύκολη άσκηση, που σίγουρα δεν θα μπορείτε να πείτε όχι και αυτή δεν είναι άλλη από το περπάτημα για 15 λεπτά την ημέρα. Τα οφέλη του είναι συγκλονιστικά στο σώμα μας. Παράλληλα δείτε πώς θα χάσετε 1 κιλό την ημέρα με τη δίαιτα του λεμονιού.

Σας παρουσιάζουμε 10 οφέλη που έχει το καθημερινό περπάτημα των 15 λεπτών!

Ενισχύει την διάθεση

Όλοι θέλουν να νιώθουν καλά. Το καθημερινό περπάτημα ενισχύει την διάθεση σας όπως θα έκανε ένα ποτήρι κρασί ή η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας. Επίσης, με το περπάτημα, αποφεύγετε να πάρετε και πρόσθετες θερμίδες.

Σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος

Καθώς μεγαλώνετε, το βάρος σας είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί. Το καθημερινό περπάτημα βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Η κλινική Mayo επισημαίνει ότι το καθημερινό περπάτημα βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Βοηθά στον ύπνο

Όπως και κάθε άσκηση, το περπάτημα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα . Το πλεονέκτημα του περπατήματος πάνω από άλλες μορφές άσκησης είναι ότι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις.

Αποτρέπει την καρδιακή νόσο

Το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια πολύ πραγματική ανησυχία για τις γυναίκες. Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που περπατούσαν επτά ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα ήταν σε θέση να μειώσουν τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά 14% έναντι των γυναικών που περπατούσαν λιγότερο.

Αυτός είναι ένας πολύ απλός τρόπος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν και ξεκινήστε το περπάτημα!

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα άλλο χρήσιμο γεγονός από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ είναι ότι όσοι περπατούν τουλάχιστον 20 λεπτά, 5 ημέρες την εβδομάδα, είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν. Ενώ όσοι αρρώστησαν, δεν ήταν τόσο βαριά άρρωστοι όπως άλλοι.

Μεταμορφώστε το σώμα σας με 15 λεπτά περπάτημα καθημερινά

Απαλύνει τον πόνο από τις αρθρώσεις

Οποιαδήποτε μορφή άσκησης, σύμφωνα με την κλινική Mayo, απαλύνει τον πόνο στις αρθρώσεις καθώς διατηρεί το σώμα σε κίνηση και οι αρθρώσεις λιπαίνονται. Το περπάτημα είναι μια εύκολη μορφή που δεν έχει αντίκτυπο.

Διευκολύνει τις κινήσεις του εντέρου

Το περπάτημα επηρεάζει το σύστημα GI και βοηθά στη ρύθμιση των τακτικών κινήσεων του εντέρου. Εάν πάσχετε από δυσκοιλιότητα, ξεκινήστε να κάνετε μια καθημερινή βόλτα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων σας.

Σταματά τις λιγούρες

Έχετε βρεθεί ποτέ στην θέση όταν έχετε άγχος να θέλετε να φάτε γλυκό; Το περπάτημα, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, βοηθάει στη συγκράτηση των λιγούρων. Απλά βγείτε έξω για 15 λεπτά. Μπορείτε να κάψετε κάποιες θερμίδες και να νιώσετε ακόμα καλύτερα καθώς οι λιγούρες σας θα έχουν σταματήσει.

Προλαμβάνει κάποιες ασθένειες

Καθώς ασκείτε ενισχύετε το σημαντικότερο μυ στο σώμα σας – την καρδιά σας. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Η κλινική Mayo αναφέρει ότι το περπάτημα θα συμβάλει επίσης στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου ΙΙ και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Με τόσα πολλά θαυμάσια οφέλη που έχει το περπάτημα, γιατί να μην κάνετε χώρο για αυτό στο πρόγραμμά σας; Μπορείτε επίσης να κάνετε μια συνάντηση, περπατώντας με φίλους ή αγαπημένους σας. Ξοδέψτε λίγο χρόνο και περπατήστε προκειμένου να κρατήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιή.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share