Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7+1 τροφές δηλητήριο για την καρδιά - Σταματήστε να τις τρώτε

Μεγάλη προσοχή!

6 Μαΐου 2021 09:11
7+1 τροφές δηλητήριο για την καρδιά - Σταματήστε να τις τρώτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς 8 συγκεκριμένες τροφές είναι «θάνατος» και μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα. Επίσης, αυτές είναι οι 4 τροφές που είναι ακατάλληλες για το συκώτι και πρέπει να τις πετάξετε από τα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Ωστόσο, αν και παρατηρούνται κατά καιρούς διαφοροποιήσεις, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι παρακάτω τροφές αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μας συστήματος:

7+1 τροφές δηλητήριο για την καρδιά

  1. Οι τροφές φαστ φουντ: περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένου ζωικού λίπους, ενώ και ο τρόπος μαγειρέματος δεν είναι ο πλέον υγιεινός.
  2. Αλλαντικά: πέραν από τις μεγάλες ποσότητες λίπους, περιέχουν, ακόμα και στις λάιτ εκδοχές τους, πολύ αλάτι.
  3. Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών.
  4. Γλυκά-μπισκότα-ζαχαρωτά: η ζάχαρη, επίσης, επιδρά εξαιρετικά αρνητικά στην υγεία του κυκλοφορικού συστήματος.
  5. Τα δημητριακά με ζάχαρη: ομοίως με τα γλυκά, ενώ αυξομειώνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.
  6. Μαργαρίνη: παρά το γεγονός ότι είναι πιο υγιεινή από το βούτυρο, η μαργαρίνη που είναι στερεή σε θερμοκρασία δωματίου, περιέχει τρανς λίπη.
  7. Η πίτσα με πολλά κρεατικά: τυρί, αλλαντικά, αλάτι, ζύμη…, όλα ένα κι ένα για την καρδιά…
  8. Αναψυκτικά διαίτης: παρά τις διαβεβαιώσεις περί μηδέν θερμίδων και μηδέν ζάχαρης, τα αναψυκτικά διαίτης δεν είναι αθώα.

10 καρκινογόνες τροφές που μας φέρνουν πιο κοντά στο θάνατο

Τροφές: Η δήλωση πως "όλα προκαλούν καρκίνο" έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής υπερβολή και έτσι πολλοί τη χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις και τον τρόπο ζωής τους. Βέβαια ισχύει πως πολλές τροφές φαίνονται να είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη καρκίνου. Παράλληλα δείτε και τα "ύπουλα" συμπτώματα του καρκίνου της χολής.

Δείτε 10 από τις πιο ανθυγιεινές τροφές που τον προκαλούν και δεν πρέπει να φάμε ποτέ ξανά:

Γεννητικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί

Κατέχουν την πρώτη θέση, ειδικά τώρα που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με χημικά για να καλλιεργηθούν. Έχει αποδειχθεί πως προκαλούν πολύ γρήγορη ανάπτυξη όγκων. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να τους αποφύγετε γιατί πλέον χρησιμοποιούνται παντού. Μία λύση είναι να προτιμάτε βιολογικά προϊόντα.

Επεξεργασμένα κρέατα

Όσα προϊόντα περιέχουν συντηρητικά, ευθύνονται για την ανάπτυξη καρκίνου. Καλό θα ήταν να προτιμάτε όσα δεν έχουν συντηρητικά και έχουν μεγαλώσει με σωστές τροφές.

Popcorn στα μικροκύμματα

Είναι αρκετά βολικό και εύκολο, αλλά περιέχει ουσίες που συνδέονται με υπογονιμότητα και καρκίνο στο ήπαρ, τον προστάτη και στο πάγκρεας.

Ανθρακούχα αναψυκτικά

Όπως και τα επεξεργασμένα κρέατα, τα αναψυκτικά αυτά φαίνεται να προκαλούν επίσης καρκίνο. Λόγω της ζάχαρης, τα χημικά και τις χρωστικές που περιέχουν, κυριολεκτικά είναι ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα.

Διαιτητικές τροφές και αναψυκτικά

Ακόμα χειρότερη από το κανονικό αναψυκτικό είναι το διαιτητικό αναψυκτικό, όπως και άλλες τροφές που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο και προβλήματα με την εγκυμοσύνη.

Επεξεργασμένο λευκό αλεύρι

Είναι ένα πολύ κοινό συστατικό των επεξεργασμένων τροφών, αλλά λόγω των τεράστιων ποσών σε υδατάνθρακες που έχει, ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Το ίδιο ισχύει και για την λευκή ζάχαρη, που φαίνεται να είναι τέλεια τροφή για τα καρκινικά κύτταρα, όπως και το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού. Έτσι, οτιδήποτε τα περιέχει, όπως κέικ, χυμοί, σως, μπισκότα, δημητριακά και πολλές ακόμα δημοφιλείς τροφές είναι επικίνδυνο, κάτι που εξηγεί και τα υψηλά ποσοστά σε καρκίνο τη σήμερον ημέρα.

10 καρκινογόνες τροφές που μας φέρνουν πιο κοντά στο θάνατο

Συμβατικά μήλα, σταφύλια και άλλα "βρώμικα" φρούτα

Πολλοί νομίζουν ότι τρώνε υγιεινά όταν ψωνίζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το κατάστημα. Εκτός εάν είναι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, αποτελούν και αυτά κίνδυνο για την υγεία μας. Έρευνες δείχνουν πως το 98% των φρούτων βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, επειδή είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα.

Σολομός ιχθυοτροφείου

Είναι διαπιστωμένο ότι είναι μολυσμένοι με καρκινογόνα χημικά, φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Υδρογονωμένα έλαια

Χρησιμοποιούνται ευρέως για να συντηρούν επεξεργασμένες τροφές που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ, αλλά φαίνεται να ευθύνονται για καρκίνους και κάποιες ακόμα ασθένειες. Πολλοί προσπαθούν βέβαια να τα αντικαταστήσουν με φοινικέλαιο και άλλες πιο ασφαλείς εναλλακτικές.

Είναι λυπηρό, αλλά πλέον είναι η σκληρή αλήθεια πως ταΐζουμε πραγματικό δηλητήριο στα ίδια μας τα παιδιά. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε άλλο στην ίδια πορεία και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε να δούμε ένα καλύτερο αύριο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share