Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Τα πιθανά συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer και AstraZeneca (Video)

Όλα όσα επισήμανε η Ματίνα Παγώνη

4 Μαΐου 2021 10:24
Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Τα πιθανά συμπτώματα μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer και AstraZeneca (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Στα πιθανά συμπτώματα που παρουσιάζει ένα άτομο μετά τον εμβόλιο με το σκεύασμα της Pfizer ή της AstraZeneca αναφέρθηκε η κα Παγώνη. Συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, δέκατα ή πυρετός και τοπικός πόνος είναι πιθανό να εμφανιστούν σε ένα άτομο που έλαβε το εμβόλιο της Pfizer ή της AstraZeneca, σύμφωνα με την Ματίνα Παγώνη. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άρχισε την αξιολόγηση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ωστόσο, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως αυτά δεν πρέπει να προκαλούν καμία ανησυχία. Σύμφωνα με την ίδια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, πρόκειται για φυσιολογική συμπτωματολογία και δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί, ενώ οι περισσότεροι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, ξεπερνούν τα συμπτώματα, αν αυτά έχουν καταγραφεί, έπειτα από 48 περίπου ώρες.

Ειδικότερα, για το εμβόλιο της Pfizer η κα Παγώνη επεσήμανε πως το 85 - 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα ενώ κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, υποστήριξε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών.

«Μετά όμως από τρία 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», εξήγησε ενώ ο πόνος που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά είναι ένα φυσιολογικό σύμπτωμα και διόλου ανησυχητικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share