Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κόψτε τη «μαχαίρι»: Η τροφή που πρέπει να σταματήσετε άμεσα για να «πολεμήσετε» τον καρκίνο

Τη βρίσκουμε σε πάρα πολλά φαγητά μας!

24 Απριλίου 2021 12:49
Κόψτε τη «μαχαίρι»: Η τροφή που πρέπει να σταματήσετε άμεσα για να «πολεμήσετε» τον καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές τροφές είναι χρήσιμες για τον οργανισμό μας, ώστε να προχωρήσουμε στην πρόληψη διάφορων ασθενειών, όπως και ο καρκίνος, με τη διατροφή σε αυτή την περίπτωση να παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Εκτός από τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε, όμως, υπάρχουν κι εκείνες που οφείλουμε να αποφεύγουμε, με μια εξ αυτών να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και να πρέπει να τη σταματήσουμε... μαχαίρι.

Αποφύγετε τη ζάχαρη λόγω καρκίνου

Η τροφή που πρέπει να σταματήσετε άμεσα για να αποφύγετε τον καρκίνο

Η ζάχαρη δεν προκαλεί καρκίνο με άμεσο τρόπο. Μπορεί όμως να εκτοπίσει τις ευεργετικές δράσεις άλλων θρεπτικών ουσιών που βοηθούν στην πρόληψη ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, αυξάνει τις θερμίδες, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, το οποίο επίσης ενοχοποιείται για μορφές καρκίνου, όπως και του μαστού. Ως εναλλακτική, επιλέγετε φρούτα, τα οποία προσφέρουν φυσική ζάχαρη και πολλές βιταμίνες.

Μεγάλη προσοχή: 4 καθημερινά αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και προκαλούν καρκίνο

Καρκίνος: Εκτός από κάποιες τροφές, οι οποίες, κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με διάφορα καθημερινά αντικείμενα. Ποια είναι τα αντικείμενα αυτά που είναι κίνδυνος για την υγεία μας;

Σκεύη κουζίνας, δοχεία αποθήκευσης ή πλαστικά μπουκάλια, είναι κάποια από τα αντικείμενα που κρύβουν κινδύνους. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Σας τα έχουμε παρακάτω!

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα επικίνδυνα αντικείμενα:

Φθαρμένα αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Κάποια αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν (PFC) όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα σκεύη αυτά φθαρούν και για αυτό και τότε πρέπει να αντικαθίστανται.

Τηγάνι καρκίνος

Ορισμένες συσκευασίες τροφίμων fast food

Κάποιες από τις συσκευασίες όπου συνήθως τοποθετείται fast food περιέχουν πολυστερίνη, η οποία σε παλαιότερες μελέτης έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Ορισμένα μαγειρικά σκεύη περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Για το λόγο αυτό όταν φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται.

Αθλητικά μπουκάλια νερού

Κάποια από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά, που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, την οποία έρευνες έχουν συνδέσει με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Μπουκαλάκια γυμναστικής καρκίνος

Πλαστικά μπουκάλια όταν επαναχρησιμοποιούνται

Πολλοί συνηθίζουν να μην πετούν τα μπουκάλια νερού που αγοράζουν όταν τελειώνει το περιεχόμενό τους, καθώς τα ξανά γεμίζουν με νερό βρύσης και τα τοποθετούν στο ψυγείο για να έχουν… παγωμένο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει καθώς κάποια από αυτά περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και πρέπει να χρησιμοποιούνται μία και μόνο φορά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share