Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Κυτταρίτιδα: Μάθε τους πραγματικούς λόγους που εμφανίζεται

Έτσι θα την καταπολεμήσεις

24 Απριλίου 2021 15:53
Κυτταρίτιδα: Μάθε τους πραγματικούς λόγους που εμφανίζεται

Η κυτταρίτιδα είναι η μοναδική λέξη που τρομάζει κάθε γυναίκα ακόμα και όταν την ακούει. Όταν την δει πάνω της, το πρώτο συναίσθημα είναι η απογοήτευση και ο πανικός πώς θα την βγάλει από πάνω της.

Όταν η κυτταρίτιδα κάνει την εμφάνισή της δεν σημαίνει ότι συνέβη μόνο επειδή μπορεί να υπήρξε αύξηση του βάρους, αφού υπάρχουν πολλές αιτίες που οφείλονται στη δημιουργία της. Παράλληλα, διάβασε για το ξύδι μηλίτη και τα φοβερά αποτελέσματα που έχει στην κυτταρίτιδα.

Πώς να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

  • Κληρονομικότητα
  • Παχυσαρκία
  • Κακή διατροφή
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Διαταραγμένη κυκλoφoρία αίματoς
  • Καθιστική ζωή
  • Μειωμένη κίνηση & φυσική δραστηριότητα
  • Κάπνισμα
  • Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και αναψυκτικών
  • Δυσκοιλιότητα
  • Παθολογικές καταστάσεις, όπως η κακή λειτουργία του ήπατος και οι ενδοκρινολογικές διαταραχές.

Το έντονο άγχος και οι μεγάλες ψυχικές διακυμάνσεις συμβάλλουν στην έκκριση αδρεναλίνης, η οποία δυσκολεύει την ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Αυτό μπορεί να επηρεάσει και τις περιοχές με τάση εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Κυτταρίτιδα: Οι τρόποι καταπολέμησης

  • 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Η συχνή κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Όχι μόνο μας κρατά ενυδατωμένες, αλλά το νερό βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στη λεμφική ροή.
  • Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως: εσπεριδοειδή, φράουλα, ακτινίδιο, μπρόκολο, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κόκκινες πιπεριές, κεράσια, σταφύλια, μήλο, κουνουπίδι, κρεμμύδι, τσάι, χαμομήλι, κόκκινο κρασί και κακάο, καρότο, σόγια, σκουμπρί, σαρδέλες, θαλασσινά, ξηροί καρποί, δημητριακά, ηλιόσπορος, αμύγδαλα.
  • Μείωση αλατιού στη διατροφή μας.
  • Τρόφιμα πλούσια σε νάτριο είναι τα παστά, οι κονσέρβες, τα πατατάκια, τα αλμυρά τυριά και φυσικά το αλάτι που προσθέτουμε εμείς στα φαγητά μας.
  • Συχνή κατανάλωση ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι και τα λιπαρά ψάρια, και ταυτόχρονα περιορισμό των κορεσμένων λιπαρών που βρίσκονται κυρίως στα ζωικά προϊόντα.
  • Μικρή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, μιας και το αλκοόλ στον οργανισμό εντείνει τη λιπογένεση.
  • Μικρή κατανάλωση γλυκών που περιέχουν πολλά λιπαρά και αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη.
  • Αύξηση κατανάλωσης οσπρίων και δημητριακών ολικής άλεσης που περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share