Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Εμβόλιο Pfizer: Ισως χρειαστεί τρίτη δόση στους εμβολιασμένους!

Δήλωση «βόμβα» Μπουρλά

15 Απριλίου 2021 21:39
Εμβόλιο Pfizer: Ισως χρειαστεί τρίτη δόση στους εμβολιασμένους!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εμβόλιο Pfizer: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, δήλωσε ότι είναι «πιθανό» να χρειάζεται νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σε ετήσια βάση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό» δήλωσε στο CNBC ο κ. Μπουρλά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, που έγινε μεν την 1η Απριλίου αλλά δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

 Αλβέρτος Μπουρλά για τρίτη δόση του εμβολίου της Phizer

Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σύμφωνα με νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές της, το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα, ενώ σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Tον Φεβρουάριο, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κάνουν δοκιμές με τρίτη δόση του εμβολίου τους για να κατανοήσουν καλύτερα την ανοσολογική απόκριση έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Παράλληλα, «μπλόκο» μπαίνει στο εμβόλιο του κορωνοϊού, που εκδόθηκε από την Johnson & Johnson, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να ζητά από τις χώρες, που έχουν ήδη παραλάβει δόσεις, να τις αποθηκεύσουν για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Νωρίτερα στην Ευρώπη 50 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer

Εμβόλιο: Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η εταιρεία θα παρέδιδε τα εν λόγω εμβόλια το τέταρτο τρίμηνο, όμως θα παραληφθούν από την ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο (το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο), σημείωσε η φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα, διαβάστε πότε θα έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share