Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αντιμετώπισε την ξηροδερμία με φυσικό τρόπο

Θ' απαλλαχτείς μία και καλή

15 Απριλίου 2021 09:40
Αντιμετώπισε την ξηροδερμία με φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ξηροδερμία κάνει την εμφάνισή της συχνά στο πρόσωπό μας, με αποτέλεσμα να μας χαλάει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την ψυχολογία.

Η ξηροδερμία στο πρόσωπο όμως περιορίζεται με τη φυσική αντιμετώπιση, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν χημικά προϊόντα και φάρμακα. Παράλληλα, διάβασε τα μυστικά ομορφιάς από την Ασία.

Έλαιο καρύδας για ξηροδερμία

Έλαια για την ξηροδερμία


Αμυγδαλέλαιο

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικό μαλακτικό, ιδανικό για την φροντίδα του προσώπου που μαλακώνει και καταπραΰνει το δέρμα. Βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας στο ξηρό και ραγισμένο δέρμα και καταπολεμά τον ερεθισμό, τη φλεγμονή και τον κνησμό λόγω της ξηρότητας.

Έλαιο σταφυλιού

Το έλαιο σταφυλιού διαθέτει στυπτική ιδιότητα και η εφαρμογή του βοηθά στη σύσφιγξη και τόνωση του δέρματος. Ο σπόρος σταφυλιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λινελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ απαραίτητο για το δέρμα. Το λάδι αυτό βοηθά επίσης στην αναγέννηση των ιστών και στην επούλωση των ουλών. Η ικανότητά του να επιφέρει υγρασία και να επισκευάζει τον ιστό καθιστά το έλαιο σταφυλιού εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό ως φυσικό ενυδατικό του δέρματος.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό μαλακτικό που μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός λεπτού αόρατου στρώματος που ενισχύει τα καταπραϋντικά οφέλη που παράγει το δέρμα μας και αποτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας του. Καθυστερεί αποτελεσματικά την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης του δέρματος, που συνήθως γίνονται εμφανή με την ηλικία. Βοηθά επίσης στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως ψωρίαση, δερματίτιδα και έκζεμα.

Λάδι βερίκοκου

Το λάδι βερίκοκου είναι εξαιρετικό για την προστασία του δέρματος, καθώς είναι μαλακτικό και θρεπτικό για το δέρμα. Είναι γνωστό για τις αναζωογονητικές και ενυδατικές του ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είναι ευεργετικό για την ανακούφιση από τον κνησμό που προκαλείται από το έκζεμα και κατάλληλο για το ευαίσθητο, ξηρό και γερασμένο δέρμα.

Βούτυρο για την ξηροδερμία


Βούτυρο κακάο

Η βελούδινη υφή, το ευχάριστο άρωμα και οι μαλακτικές ιδιότητες του βουτύρου κακάο το καθιστούν δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα για το δέρμα. Βοηθά στην επούλωση και εμποδίζει το δέρμα να στεγνώνει και να σπάει. Το βούτυρο κακάο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος.

Βούτυρο μάνγκο

Το βούτυρο μάνγκο είναι ένα απαλό βούτυρο που λαμβάνεται από τους πυρήνες του ομώνυμου φρούτου και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα απαραίτητα για την αποκατάσταση του τόνου του δέρματος, της ελαστικότητας και της ευελιξίας του. Είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα, ειδικά για το ξηρό ή κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα. Παρέχει ανακούφιση από την ξηρότητα του δέρματος, ειδικά σε καταστάσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Βούτυρο kokum

Το βούτυρο kokum είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία απαιτούνται για την αποτελεσματική επεξεργασία των θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, η οποία είναι εξαιρετική για το δέρμα. Εκτός από την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, υποστηρίζει επίσης την ελαστικότητά του, διατηρώντας την ευελιξία του. Τέλος, μαλακώνει αποτελεσματικά το ξηρό, ραγισμένο και πορώδες δέρμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share