Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Μόλις μάθετε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες, θα τρώτε κάθε μέρα!

Βάλτε τες τώρα στην καθημερινότητά σας!

14 Απριλίου 2021 10:49
Μόλις μάθετε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες, θα τρώτε κάθε μέρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανιτές πατάτες: Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά, ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες “θεραπεύουν” κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.

Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες. Παράλληλα δείτε και γιατί οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από την σαλάτα, τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες

Τηγανιτές πατάτες: Το αλάτι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

Πατάτες γεμιστές στο φούρνο με αβγό

Υλικά (2 μερίδες)

Για τις πατάτες

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ Λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 75 γρ Γαλοπούλα σε φέτες
  • 1/2 Κόκκινη Πιπεριά
  • 1/2 Πράσινη Πιπεριά
  • 3/4 Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 κ.γ. Ταμπάσκο
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 1/4 Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3/4 κ.γ. Ανθός Ρίγανης
  • 1/4 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

συνταγή για γεμιστές πατάτεες

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα και τις βράζουμε με την φλούδα για 10-15 λεπτά δοκιμάζοντας με το μαχαίρι να μην παραβράσουν
  • Ενώ βράζουν ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το λαδοτύρι και την γαλοπούλα.
  • Ετοιμάζουμε τα αυγά, τα σπάμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το ταμπάσκο.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις βγάζουμε και χαράζουμε από την μια μεριά με το μαχαίρι και βγάζουμε την φλούδα. Με ένα κουτάλι τις σκάβουμε και κάνουμε τρύπα όσο πιο προσεκτικά μπορούμε και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε την πατάτα που βγάλαμε, σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με ρίγανη και αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε κάθε μία στην τρύπα που ανοίξαμε, πρώτα το λαδοτύρι μετά την γαλοπούλα και στην συνέχεια τα 3/4 από τις πιπεριές. Τέλος, περιχύνουμε ισόποσα το μείγμα από το αυγό από πάνω καθώς και από πάνω το 3/4 από το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Στα κενά γύρω γύρω από τις πατάτες τοποθετούμε το μείγμα από το μπολ που αφήσαμε στην άκρη και από πάνω το 1/4 από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που περίσσεψε
  • Τοποθετούμε το ταψάκι για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το 1/4 από το υπόλοιπο κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με ανθό ρίγανης, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share