Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ενδείξεις σύνδεσης του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις!

«Βόμβα» από εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

6 Απριλίου 2021 13:07
Ενδείξεις σύνδεσης του εμβολίου της  AstraZeneca με τις θρομβώσεις!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων μιλά ο επικεφαλής εμβολιασμών της ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, σε συνέντευξή του στην ιταλική Il Messangero. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει αναστείλει την χορήγησή του εμβολίου της AstraZeneca για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά τη διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων.

Ο επικεφαλής εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Μάρκο Καβαλέρι, ανέφερε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. Υποστήριξε ότι ο σύνδεσμος θα επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ώρες.

Το AFP σε tweet του αναφέρει: «Κορυφαίος αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ΕΜΑ, είπε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρομβώσεων, αλλά η αιτία δεν είναι ξεκάθαρη».

Ιατροδικαστής για θάνατο 63χρονης στο Ίλιον: «Μην πάτε να κάνετε το εμβόλιο της AstraZeneca!» (Video)

O ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στο Live News για τον θάνατο της 63χρονης λίγο μετά τον εμβολιασμό της. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου σχετικά με το τι θα έλεγε σε έναν δικό του άνθρωπο που είναι να πάει να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι αυτή τη στιγμή θα του έλεγε να μην πάει διότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τεκμηριωθούν.

Για το ίδιο περιστατικό μίλησε και ο Γιώργος Χρούσος, καθηγητής παιδιατρικής ΕΚΠΑ, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατος της 63χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο, ωστόσο συμβουλεύει τον κόσμο να το κάνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες παρενεργειών».

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΦ έχει ανακοινώσει ότι «δεν φαίνεται να σχετίζεται το εμβόλιο με τον θάνατο της 63χρονης».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share