Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που καμία γυναίκα δεν πρέπει να τα αγνοήσει (video)

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

27 Μαρτίου 2021 18:33
Αυτά είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού που καμία γυναίκα δεν πρέπει να τα αγνοήσει (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Ο καρκίνος είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του ανθρώπου όπου μπορεί να χτυπήσει από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και σε διάφορα σημεία. Συγκεκριμένα ο καρκίνος του μαστού είναι ένα από τα πιο σοβαρά είδη του καρκίνου που μπορεί να εμφανιστεί στη γυναίκα που αρκετές φορές μπορεί και να μην το καταλάβει. Να τονίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλες αντικαρκινικές δράσεις και αν συνδυαστούν με την κατάλληλη γυμναστική ενισχύουν τον οργανισμό.

Καρκίνος: Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξει κάθε γυναίκα

Ειδικότερα ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου για τις γυναίκες και στην Αμερική οι στατιστικές είναι εκπληκτικές. Σύμφωνα με το nationalbreastcancer.org, μία στις οκτώ γυναίκες διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού σε κάποιο σημείο της ζωής της, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου, μετά τις καρδιακές παθήσεις.

Η γνώση των σημαδιών, η ενεργητικότητα και κάποια κρυφά συμπτώματα, είναι το κλειδί για την έγκαιρη διάγνωση και την προστασία του εαυτού σας.

Σε μια έρευνα του breastcancer.org σε 2.200 γυναίκες, το 37% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι για πρώτη φορά ανίχνευσαν τον καρκίνο τους με αυτοελέγχο. Είναι κανόνας ότι μόλις αναπτυχθούν πλήρως τα στήθη σας θα πρέπει να αρχίσετε να τα ελέγχετε κάθε μήνα. Αυτή η ετήσια εξέταση χρησιμεύει για να σας εξοικειώσει με το σώμα σας, ώστε να αναγνωρίσετε τυχόν αλλαγές το συντομότερο δυνατό.

Όσο για το πότε πρέπει να κάνετε αυτοεξέταση μαστού, η καλύτερη στιγμή του μήνα είναι μετά τη λήξη της περιόδου, γιατί τα στήθη είναι λιγότερο πρησμένα. Οι γυναίκες που δεν έχουν πλέον περιόδους μπορούν να επιλέξουν μια εύκολη ημέρα για να τη θυμούνται. Για αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο σωστής εξέτασης, παρακαλούμε επισκεφθείτε το breastcancer.org.

Τα πρώτα συμπτώματα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου είναι ότι δεν είναι όλα τα σημάδια αυτόματα σημάδια καρκίνου. Πολλοί σβώλοι και εξογκώματα είναι φυσιολογικοί και μπορεί συχνά να αποδοθούν στις ακόλουθες αιτίες. Κύστεις, ουλώδεις ιστούς, λοιμώξεις και καλοήθη ινοκυστική νόσος του μαστού. Με αυτό κατά νου, πρέπει επίσης να ξέρετε τι να κοιτάξετε και τι να αισθανθείτε.

Ελέγξτε ολόκληρη την περιοχή του μαστού, συμπεριλαμβανομένων των μασχαλών, για κάθε περίεργη αίσθηση κοπής που δεν την είχατε πριν. Οι κακοήθεις θρόμβοι είναι συχνά ανώδυνοι, σκληροί και άθλοι όταν αγγίζονται. Το βίντεο το περιγράφει ως οποιοδήποτε κομμάτι που αισθάνεται διαφορετικό ή «σαν ένα κομμάτι της βρώμης». Αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω από το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από το αν έχετε πρόσφατα μια κανονική μαστογραφία.

Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε για οποιεσδήποτε ορατές αλλαγές στο στήθος σας. Τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε περιλαμβάνουν το κοκκινωπό, παχύ, χαραγμένο, εκκενωμένο ή λείο δέρμα, καθώς και τυχόν ανώμαλη ισοπέδωση ή οδοντοστοιχία στο μαστό. Να προσέχετε πάντα τις θηλές, ώστε να μπορείτε να αναγνωρίσετε οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες αλλαγές σε αυτές που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο του μαστού. Ερυθρότητα, πόνο, φαγούρα, πάχυνση του δέρματος ή στύση προς τα έσω.

Εκτός από τους μηνιαίους αυτοελέγχους, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον γιατρό σας για μια ετήσια εξέταση του μαστού. Στην ηλικία των 40 ετών θα πρέπει να ξεκινάτε και ετήσιες μαστογραφίες και εάν υπάρχει ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά σας, βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το γιατρό σας.

Απλά γνωρίζοντας τα σημάδια και τα συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν τον καρκίνο του μαστού και τι να αναζητήσετε, μπορείτε να βοηθήσετε στην αυτοπροστασία σας και να ανιχνεύσετε τυχόν ανωμαλίες από νωρίς. Διαδώστε αυτές τις πληροφορίες, ώστε περισσότερες γυναίκες να έχουν επίγνωση αυτών των συμπτωμάτων και να θυμάστε να κάνετε ετήσιες εξετάσεις.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share