Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Πώς μία «ακίνδυνη» κρεατοελιά κόστισε τη ζωή σε μια 26χρονη γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών

Πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις κρεατοελιές που εμφανίζονται ξαφνικά

24 Μαρτίου 2021 13:07
Πώς μία «ακίνδυνη» κρεατοελιά κόστισε τη ζωή σε μια 26χρονη γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρει το γεγονός πως 26χρονη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, πέθανε από καρκίνο του δέρματος μετά από λανθασμένη διάγνωση μιας κρεατοελιάς που είχε στην πλάτη της. Η 26χρονη Ζωή «έφυγε» από τη ζωή μόλις 55 ημέρες αφότου της είπαν ότι η κρεατοελιά στην πλάτης της ήταν τελικά κακοήθης. Η ασθένεια δυστυχώς είχε εξαπλωθεί.

Η ίδια ανησυχούσε για την κρεατοελιά αυτή εδώ και χρόνια, αλλά ο γιατρός την είχε καθησυχάσει δύο φορές και της έλεγε πως είναι αθώα. Είχε χόμπι τον χορό και την ιππασία και είχε εργαστεί σε κέντρα αισθητικής πριν εργαστεί στη δουλειά των ονείρων της, ως βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο St Mary’s στο Isle of Wight στην Αγγλία.

Η μητέρα της αναφέρει ότι η νεαρή γυναίκα είχε επισκεφθεί μια ιδιωτική κλινική για να αφαιρέσει την κρεατοελιά της, αφού ο γιατρός της πρότεινε την αφαίρεση για αισθητικούς και μόνο λόγους και φέρεται να της είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί. Παράλληλα δείτε και πώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου "χτυπά" και νέους.

Ένα πρωί πήγε να δουλέψει κανονικά στο νοσοκομείο. Εκεί, ένιωσε ότι ανεβάζει πυρετό και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι της. «Πήγα τη Ζωή πίσω στο νοσοκομείο περίπου στις 11.30 το βράδυ, καθώς ο πόνος στην πλάτη της ήταν τόσο άσχημος. Σκέφτηκαν αρχικά ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από την Covid-19 καθώς είχε κάνει ακτινογραφία σε μερικούς ασθενείς με αυτό.

Πώς μία «ακίνδυνη» κρεατοελιά κόστισε τη ζωή σε μια 26χρονη γυναίκα,

Μετά την αξονική στην οποία υποβλήθηκε, της ανακοίνωσαν ότι το συκώτι της ήταν γεμάτο καρκίνο

Έκαναν υπέρηχο και την κράτησαν όλη νύχτα στο νοσοκομείο. Το επόμενο πρωί, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και έπειτα μας ανακοίνωσαν τα άσχημα νέα, ότι το συκώτι της ήταν γεμάτο καρκίνο». Εν συνεχεία, έκανε βιοψίες και τέσσερις ημέρες αργότερα της είπαν ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, στο συκώτι, στον μυελό των οστών στη σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη και στον σπλήνα.

Την επόμενη εβδομάδα μια ογκολόγος της είπε ότι έπασχε από μελάνωμα στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο. Η ανοσοθεραπεία ξεκίνησε την επόμενη εβδομάδα, αλλά αντέδρασε άσχημα σε αυτή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί ο πόνος της. Η μητέρα της σκέφτεται να κάνει καταγγελίες εναντίον του ιατρού και της κλινικής.

Καρκίνος: Κρεατοελιά

Το μήνυμα της άτυχης γυναίκας πριν "φύγει" από τη ζωή

Με τη βοήθεια ενός από τους φίλους της Zoe, ξεκινά μια αναφορά που ζητά τον έλεγχο όλων των κρεατοελιών που έχουν αφαιρεθεί για λόγους αισθητικής σε ιδιωτικές κλινικές. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο τέλος της ημέρας, θέλω απλώς οι άνθρωποι να είναι πιο ενημερωμένοι. Μην ανησυχείτε για τις κρεατοελιές και άλλες αλλοιώσεις του δέρματος. Ζητήστε μια δεύτερη γνώμη. Πρόκειται για τη ζωή σας.

Θέλουμε όλοι οι γιατροί και τα ιατρικά κέντρα να το πάρουν πολύ πιο σοβαρά, ελέγχοντας σωστά τις κρεατοελιές και παραπέμποντας στα νοσοκομεία και όχι στις κλινικές ομορφιάς. Ήταν οι πιο δύσκολες 55 μέρες της ζωής μας. Η Zoe δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ ότι υποφέρει, καθώς δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της. Πάντα σκεφτόταν περισσότερο τους άλλους από τον εαυτό της. Κάναμε ό,τι έπρεπε, αναφέροντας την κρεατοελιά μόλις άλλαξε η εμφάνισή της».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share