Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις

Μεγάλη προσοχή!

18 Μαρτίου 2021 14:54
ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην ανάκληση δερματικής κρέμας προχωρά ο ΕΟΦ. Τη δερματική κρέμα BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025% και συγκεκριμένα την παρτίδα 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022 ανακαλεί ο ΕΟΦ όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη. Επίσης, το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης του προϊόντος «Skinceptica αλκοολούχο τζελ χεριών 70% αλκοόλη».

Η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προχωρά η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ, ο οποίος προχώρησε σε ανάκληση για παρτίδες συγεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος.

Συγκεκρκιμένα, ο Οργανισμός κάλεσε τις παρτίδες D334093 με ημερομηνία λήξης 01/2023 και D310783, με ημερομηνία λήξης 08/2022 του φαρμακευτικού προϊόντος OLANSEK C. TAB. 5MG/TAB. BTx28 TABS, έχοντας πρωτίστως ανακαλέσει συμπλήρωμα διατροφής.

ΕΟΦ ανάκληση

ΕΟΦ: Αυτός ήταν ο λόγος της ανάκλησης παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε αστοχία κατά την διαδικασία συσκευασίας του προϊόντος στο εργοστάσιο παραγωγής.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της συσκευασίας του Olansek 5mg το αλουμινόφυλλο του blister αναγράφει άλλο προϊόν το οποίο όμως έχει την ίδια δραστική ουσία και περιεκτικότητα (Zyprexa 5mg). Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η παραγωγός εταιρεία.

Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share