Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτό το αλκοολούχο τζελ χεριών αποσύρεται

Απαγορεύτηκε η διακίνησή του

5 Μαρτίου 2021 16:23
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Αυτό το αλκοολούχο τζελ χεριών αποσύρεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμό σήμανε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ο οποίος προχώρησε στην απαγόρευση διακίνησης του προϊόντος «Skinceptica αλκοολούχο τζελ χεριών 70% αλκοόλη».

Η απαγόρευση ήρθε διότι διατίθεται ως βιοκτόνο, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας, με τον οργανισμό προ ημερών να ανακαλεί παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος.

ΕΟΦ αντισηπτικό

ΕΟΦ: Για αυτό το λόγο απαγορεύεται η διακίνηση του αλκοολούχου τζελ χεριών

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα συγκεκριμένης παρτίδας δεν συμφωνούν με την επισήμανση του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα ισοπροπανόλης και την παρουσία αιθανόλης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και οι εταιρείες που έχουν διαθέσει το συγκεκριμένο προϊόν στην αγορά οφείλουν να το αποσύρουν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ ανακαλεί την παρτίδας TH0020920 του συμπληρώματος διατροφής agPharm ALOE VERA WITH COLLAGEN 500ml, με αριθμό γνωστοποίησης 18451/22-2-2016 και ημερομηνία λήξης 09/22.

Η ανάκληση αποφασίστηκε καθώς τα αποτελέσματα των δοκιμών/αναλύσεων του εργαστηρίου του ΕΟΦ δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τους ελέγχους:

  • Συνολικός αριθμών αερόβιων μικροοργανισμών
  • Συνολικός αριθμός ζυμών και μυκήτων. Επιπλέον διαπιστώθηκε παρουσία Pseudomonasaeruginosa

Η εταιρεία AGPHARM-ΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα αντιψυχωσικό φάρμακο

ΕΟΦ: Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ μέσα από ανακοίνωση του σχετικά με ένα αντιψυχωσικό φάρμακο το οποίο ανακαλείται άμεσα λόγω ενός ελαττώματος που έχει.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσα πάλι από ανακοίνωση του προχώρησε στην επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης.

Μέσα από ανακοίνωση ανακαλείται ένα φάρμακο.

ΕΟΦ: Η ανάκληση του φαρμάκου

Ειδικότερα στην ανάκληση του αντιψυχωσικού φαρμάκου GEODONPS.INJ.SOL20MG/ML της εταιρείας UPJOHN HELLAS Ε.Π.Ε. προχωράει ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «υπάρχει πιθανό ποιοτικό ελάττωμα που σχετίζεται με την φύσιγγα του διαλύτη, ύδατος για ενέσιμα. Συγκεκριμένα ενδέχεται να υπάρχει οπή στη φύσιγγα του διαλύτη και το περιεχόμενο να μην είναι πλέον στείρο».

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share