Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα νύχια σας είναι πάντα άσπρα στις άκρες - Δείτε λόγο...

Θα μείνετε άφωνοι!!

5 Μαρτίου 2021 14:05
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα νύχια σας είναι πάντα άσπρα στις άκρες - Δείτε λόγο...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νύχια: Τα κορίτσια λατρεύουν τα μακριά νύχια. Βλέπουμε όμως ότι όταν μακραίνουν πέρα από το δέρμα γίνονται άσπρα. Τα νύχια μας, λοιπόν, έχουν δύο χρώματα: ροζ και άσπρο.

Σίγουρα όλοι έχουμε παρατηρήσει αυτή την αλλαγή στο χρώμα, αλλά κανείς δεν έχει αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, ωστόσο το Athensmagazine.gr σας έχει την απάντηση. Παράλληλα δείτε και 8 σημάδια στα νύχια που προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Νύχια: Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε

  • Τα νύχια είναι ημιδιαφανή, έτσι όταν ξεκολλάνε από το δέρμα, παίρνουν το φυσικό τους χρώμα.
  • Μετά το μπάνιο γεμίζουν υγρασία και γίνονται λιγότερο διαφανή.
  • Μετά το μπάνιο, καθαρίστε τα νύχια σας με λίγο βαμβάκι ή μια βούρτσα και να επιστρέψουν στο φυσικό, ημιδιαφανές τους χρώμα.
  • Το κομμάτι του νυχιού που ακουμπάει στο δέρμα δέχεται αρκετή υγρασία, ενώ το υπόλοιπο όχι, για αυτό γίνεται άσπρο.
  • Επιτέλους μάθατε τον λόγο για τον οποίο τα νύχια γίνονται άσπρα!

Δείτε τι σημαίνουν τα άσπρα στις άκρες των νυχιών μας και θα πάθετε σοκ

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

Νύχια: Μια νέα επιστημονική αποκάλυψη φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, πως τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.

Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι στο αίμα ή στα ούρα. Επίσης σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να μάθετε τι είναι αυτά τα λευκά σημάδια στα νύχια μας.

Πώς τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share