Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκοψε μια φέτα πατάτας και την έβαλε στο πρόσωπό της - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν

2 Μαρτίου 2021 15:29
Έκοψε μια φέτα πατάτας και την έβαλε στο πρόσωπό της - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτα: 5 φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία των σκούρων κηλίδων του δέρματος, ένα από τα βασικότερα συστατικά είναι η πατάτα. Σημάδια γήρανσης. Σκούρες κηλίδες. Ουλές ακμής. Όλες αυτές είναι μορφές υπέρχρωσης, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς με την εμφάνισή μας και το πρόσωπό μας.

Ενώ το αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολλέγιο Δερματολογίας αποκαλεί την υπέρχρωση "μία κοινή, συνήθως αβλαβή κατάσταση, κατά την οποία ορισμένες περιοχές του δέρματος σκουραίνουν", όποιος έχει ζήσει την εμπειρία, ξέρει πόσο ανυπόφορη είναι αυτή η κατάσταση.

Η υπερμελάγχρωση συμβαίνει όταν ‘πλεονάζουσα μελανίνη, η καφέ χρωστική ουσία την οποία παράγει το δέρμα, σχηματίζει αποθέσεις στην επιδερμίδα‘. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η ακμή.

Ενώ υπάρχουν πολλές ακριβές δερματολογικές εφαρμογές στην αγορά που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων στο δέρμα, υπάρχουν επίσης αποτελεσματικές, φυσικές θεραπείες. Ας ρίξουμε μια ματιά… Παράλληλα δείτε και 13 χρήσεις της πατάτας που θα δώσουν λύση σε καθημερινά σας προβλήματα και δεν γνωρίζαμε.

Πατάτα για το πρόσωπο

Ωμές Φέτες Πατάτας

Οι πατάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, τα οποία διευκολύνουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, καθώς και σε νιασιναμίδιο, γνωστό για τις ιδιότητες λεύκανσης της επιδερμίδας. (Ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ότι κάτι τόσο συνηθισμένο όπως μια πατάτα, θα μπορούσε να είναι τόσο αποτελεσματικό;).

Για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων της υπέρχρωσης, σας προτείνεται να τρίψετε μια φέτα ωμής πατάτας στο πρόσωπό σας 3 με 4 φορές την ημέρα, από 10 λεπτά τη φορά. Αν την αισθάνεστε πολύ στεγνή, μπορείτε να τη βρέξετε με νερό. Με την πάροδο του χρόνου, θα παρατηρήσετε μείωση των σκούρων κηλίδων.

Γιαούρτι

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη θεραπεία του προβληματικού δέρματος με υλικά που ήδη βρίσκονται στο ψυγείο σας;

Αυτό μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ, μια ήπια αλλά αποτελεσματική μορφή οξέος υδροξυλίου, το οποίο μαλακώνει το δέρμα και φωτίζει τις σκούρες κηλίδες. Βάλτε μια στρώση πλήρες γιαούρτι απευθείας πάνω στις σκούρες κηλίδες, από 20 λεπτά τη φορά.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα περιέχει ένα ένζυμο το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Οι κολλώδεις πολυσακχαρίτες που περιέχονται στην αγνή μορφή του τζελ αλόης, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και ενισχύουν την αναγέννηση νέων κυττάρων.

Για τη θεραπεία της υπέρχρωσης με αλόη βέρα, ξεφλουδίστε τα φύλλα της αλόης και εφαρμόστε το τζελ σαν μάσκα νυκτός. Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με μέλι Manuka, για πιο ισχυρή δράση.

Πατάτα στο πρόσωπο: Μόλις δείτε τα αποτελέσματα θα εκπλαγείτε

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια πολύπλευρη φυσική φόρμουλα για καθαρό, λαμπερό δέρμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμο για την αντιμετώπιση των σκούρων κηλίδων. Το απλώνετε στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας με ένα κομμάτι βαμβάκι και το επαναλαμβάνετε τακτικά για τουλάχιστον έναν μήνα. Εάν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη και η άμεση εφαρμογή σας προκαλεί τσιμπήματα, αραιώστε το μηλόξυδο με νερό.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς δεν είναι σπουδαίος μόνο για το μαγείρεμα. Μπορεί να ανανεώσει πλήρως την υφή του δέρματός σας. Καθώς είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, το μόνο που χρειάζεται είναι να απλώνετε λίγο στο πρόσωπό σας σαν μάσκα, μια φορά την εβδομάδα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share