Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Πόνοι σε μέση και χέρι: Πότε φανερώνουν καρκίνο - Ποια τα ύπουλα σημάδια

Είναι σημαντικό να τα γνωρίζετε

1 Μαρτίου 2021 11:11
Πόνοι σε μέση και χέρι: Πότε φανερώνουν καρκίνο - Ποια τα ύπουλα σημάδια
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Καρκίνος: Ένας από τους χειρότερους εχθρούς στην υγεία του ανθρώπου είναι ο καρκίνος όπου πολλές φορές δεν είναι εμφανής με αποτέλεσμα να μην το καταλαβαίνουν αρκετοί.

Σημειώνεται ότι o καρκίνος του πνεύμονα είναι αρκετά ύπουλος και τα σημάδια του δεν είναι αρκετά εμφανή αν κάποιος δεν τα γνωρίζει.

Συγκεκριμένα αρκετοί είναι αυτοί που έχουν πόνους στα χέρια και την μέση όμως πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αυτοί οι πόνοι μπορεί να είναι σημάδια του καρκίνου.

Αυτοί είναι τα σημάδια του καρκίνου.

Καρκίνος: Πως θα καταλάβετε τα σημάδια αυτά

Ειδικότερα ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα «ηχηρό» σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.

Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν, σύμφωνα με το δημοφιλή γιατρό, παρουσιαστή και συγγραφέα Δρ Οζ.

Πόνος στη μέση – καρκίνος στο πάγκρεας

Ο καρκίνος στο πάγκρεας θεωρείται «αθόρυβος δολοφόνος», καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις η διάγνωση γίνεται με αρκετή καθυστέρηση. Το πάγκρεας παράγει οξέα απαραίτητα για την πέψη και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το στομάχι, βαθιά στην κοιλιακή χώρα.

Για το λόγο αυτό, ο εντοπισμός ενός καρκινικού όγκου καθίσταται εξαιρετικά δύσκολος. Όταν ο όγκος παρεμποδίζει την ομαλή απελευθέρωση των οξέων, αυτά συσσωρεύονται εντός του αδένα και τον διαβρώνουν. Ο επακόλουθος πόνος μπορεί να «ακτινοβολεί» χαμηλά στη μέση.

Ο πόνος στη μέση οφείλεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων στην υπερβολική καταπόνηση των μυών, όμως αποτελεί ένδειξη καρκίνου εάν δεν αντιμετωπίζεται με τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και/ή συνοδεύεται από αποχρωματισμό της επιδερμίδας (υποκίτρινο χρώμα) και μεταβολές στο χρώμα των κοπράνων (πιο ανοιχτό από το συνηθισμένο).

Απίστευτα αυτά τα σημάδια του καρκίνου.

Πόνος στο χέρι – καρκίνος του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα εκδηλώνεται τυπικά με τον επίμονο βήχα και τη δύσπνοια. Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό αλλά αναπάντεχο σύμπτωμα είναι και ο πόνος στο χέρι. Ο πόνος εμφανίζεται στην εσωτερική πλευρά του χεριού και σταδιακά επιδεινώνεται.

Όσο ο καρκίνος εξαπλώνεται εσωτερικά στον πνεύμονα, φράζει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλεί ερεθισμό τοπικά. Αρχικά ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί στους ώμους ή την περιοχή του αυχένα και να «ακτινοβολεί» στη συνέχεια κατά μήκος του χεριού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share