Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή: 4 καθημερινά αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και προκαλούν καρκίνο

Δείτε ποια είναι αυτά και σταματήστε να χρησιμοποιείτε

28 Φεβρουαρίου 2021 10:21
Προσοχή: 4 καθημερινά αντικείμενα που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και προκαλούν καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Εκτός από κάποιες τροφές, οι οποίες, κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με διάφορα καθημερινά αντικείμενα. Ποια είναι τα αντικείμενα αυτά που είναι κίνδυνος για την υγεία μας;

Σκεύη κουζίνας, δοχεία αποθήκευσης ή πλαστικά μπουκάλια, είναι κάποια από τα αντικείμενα που κρύβουν κινδύνους. Ποια είναι τα υπόλοιπα; Σας τα έχουμε παρακάτω! Παράλληλα δείτε τι αναφέρουν οι ειδικοί για τον καρκίνο: Χρόνιο νόσημα και όχι θανατηφόρο.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα επικίνδυνα αντικείμενα:

Φθαρμένα αντικολλητικά τηγάνια όταν υπερθερμανθούν

Κάποια αντικολλητικά τηγάνια που περιέχουν (PFC) όταν υπερθερμανθούν εκπέμπουν μια καρκινογόνο ουσία (TFE). Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τα σκεύη αυτά φθαρούν και για αυτό και τότε πρέπει να αντικαθίστανται.

Καρκίνος: 4 καθημερινά αντικείμενα που τον προκαλούν

Ορισμένες συσκευασίες τροφίμων fast food

Κάποιες από τις συσκευασίες όπου συνήθως τοποθετείται fast food περιέχουν πολυστερίνη, η οποία σε παλαιότερες μελέτης έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.

Παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη

Ορισμένα μαγειρικά σκεύη περιέχουν υψηλά ποσοστά αλουμινίου που έχει συνδεθεί με την πρόωρη εμφάνιση Αλτσχάιμερ. Για το λόγο αυτό όταν φθείρονται πρέπει να αντικαθίστανται.

Αθλητικά μπουκάλια νερού

Κάποια από τα μπουκάλια αυτά περιέχουν πολυκαρβονικά, που κρύβουν την επικίνδυνη για την υγεία δισφαινόλη, την οποία έρευνες έχουν συνδέσει με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

4 καθημερινά αντικείμενα που προκαλούν καρκίνο

Πλαστικά μπουκάλια όταν επαναχρησιμοποιούνται

Πολλοί συνηθίζουν να μην πετούν τα μπουκάλια νερού που αγοράζουν όταν τελειώνει το περιεχόμενό τους, καθώς τα ξανά γεμίζουν με νερό βρύσης και τα τοποθετούν στο ψυγείο για να έχουν… παγωμένο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει καθώς κάποια από αυτά περιέχουν τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο και πρέπει να χρησιμοποιούνται μία και μόνο φορά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share