Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να απαλλαγείτε απο την τερηδόνα των δοντιών χρησιμοποιώντας τσόφλια αυγών;

Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχουν τα τσόφλια για τα δόντια μας

26 Φεβρουαρίου 2021 08:44
Πώς να απαλλαγείτε απο την τερηδόνα των δοντιών χρησιμοποιώντας τσόφλια αυγών;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τσόφλια είναι το εξωτερικό περίβλημα των αυγών. Το ξέρατε ότι αυτά που συνήθως τα πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τα δόντια μας; Αυτά περιέχουν την ιδανική ουσία για την αντιμετώπιση της τερηδόνας αλλά και μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και 27 μέταλλα. Η σύνθεση των κελυφών των αυγών, μοιάζει με τα ανθρώπινα δόντια. Παρέχουν μια σημαντική ποσότητα ασβεστίου, η οποία βοηθάει πολύ τα δόντια.

Ένας Ούγγρος γιατρός, διεξήγαγε έρευνα μαζί με γιατρούς και βιολόγου και μελέτησαν τις υγιείς ιδιότητες από τα τσόφλια των αυγών. Πάνω από 10 χρόνια μελέτης έδειξαν ότι τα τσόφλια των αυγών είναι μια καλή πηγή βιο-διαθέσιμου ασβεστίου. Παράλληλα δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε αυγά, τα 10 οφέλη που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Εξαφανίστε την τερηδόνα των δοντιών με τσόφλια αυγών

Τι αναφέρει έρευνα για οδοντόκρεμα από κέλυφος αυγών

Επίσης, μια έρευνα που διεξήχθη από το σχολείο οδοντιατρικής στις Φιλιππίνες, συγκρίναν τις διάφορες εμπορικές μάρκες οδοντόκρεμας με τη δική τους οδοντόκρεμα από το κέλυφος των αυγών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δόντια που καθαρίστηκαν με την οδοντόκρεμα από τα κελύφη είχαν λιγότερη συσσώρευση πλάκας και περιέχουν ένα ισχυρότερο σμάλτο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κελύφη αυγών έχουν ασβέστιο και άλλα ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για ένα υγιές σμάλτο, εμποδίζοντας έτσι την τερηδόνα. Τα κελύφη των αυγών έχουν μια σειρά από ανόργανα στοιχεία που βοηθούν στη θεραπεία της τερηδόνας. Περιέχουν επίσης ασβέστιο, το πρωτογενές μέταλλο που απαιτείται για ισχυρά και υγιή δόντια.

Άλλες ανόργανες ουσίες που βρέθηκαν στα κελύφη των αυγών είναι:

  • Μαγνήσιο
  • Σίδερο
  • Κάλιο
  • Αργίλιο
  • Υποφωσφορικό
  • Θείο
  • Πυρίτιο
  • Νάτριο

Πώς να απαλλαγείτε από την τερηδόνα των δοντιών με τσόφλια αυγών

Προετοιμασία:

  • Πάρτε τα τσόφλια των αβγών και βάλτε τα σε βραστό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να απαλλαγείτε από τα παθογόνα. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν.
  • Αλέστε τα τσόφλια σε ένα μύλο του καφέ μέχρι να μετατραπούν σε μια λεπτή σκόνη.
  • Πάρτε ½ κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα. Μπορείτε να το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Άλλα οφέλη για την υγεία, των τσόφλιων των αυγών, είναι στον οστικό ιστό καθώς αποτελούνται από ασβέστιο - Τα οστά και τα δόντια των ανθρώπινων έχουν παρόμοια σύνθεση με τα κελύφη των αυγών. Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο [93%] στα τσόφλια είναι ένα από τα οφέλη τους.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για θεραπείες όπως οι ορθοπεδικές νόσοι και η εξάρθρωση ενός ισχίου ή η οστεοπόρωση. Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν επίσης ανόργανα στοιχεία όπως φωσφόρο, νάτριο, σίδηρο, πυρίτιο, μαγνήσιο, αργίλιο, κάλιο και θείο.

Τέλος περιέχουν 27 στοιχεία και αποτελούνται από σημαντικά αμινοξέα όπως μεθειονίνη, λυσίνη, ισολευκίνη και κυστεΐνη. Τα τσόφλια των αυγών είναι η πιο ισορροπημένη φυσική πηγή ασβεστίου. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας οδοντόπαστα από τσόφλια αυγών και απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τερηδόνα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share