Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 σημαντικά πράγματα που δείχνουν τα χέρια για την υγεία μας και δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε

Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για την υγεία

26 Φεβρουαρίου 2021 07:45
7 σημαντικά πράγματα που δείχνουν τα χέρια για την υγεία μας και δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χέρια: Ένας στους δέκα ανθρώπους έχει αισθανθεί μούδιασμα στα χέρια. Αυτή η αίσθηση μυρμηγκιάσματος μπορεί να είναι προσωρινή, αποτέλεσμα κούρασης ή σημάδι σοβαρότερου προβλήματος για την υγεία κάποιου.

Συγκεντρώσαμε κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει το σώμα σας όταν αισθάνεται μούδιασμα. Παράλληλα δείτε και ποιες αιτίες δημιουργούν μούδιασμα στα χέρια και τι πρέπει να κάνετε.

Κούραση και εξάντληση

Συμπτώματα: Όταν σηκώνουμε βαριά αντικείμενα και κάνουμε άβολες κινήσεις με τους καρπούς, αυξάνουμε την πίεση στα νεύρα που είναι κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό προκαλεί μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στην επιφάνεια των δακτύλων.

Τι μπορείτε να κάνετε: Κοιμηθείτε αρκετές ώρες και γενικότερα ξεκουραστείτε. Κάντε ένα μασάζ.

Κούραση και εξάντληση

Έλλειψη βιταμινών

Συμπτώματα: Η έλλειψη συγκεκριμένων βιταμινών (όπως E, B1, B6 και Β12) μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα δάχτυλα στην αριστερή πλευρά του χεριού ή στην αριστερή πλευρά του ποδιού.

Τι μπορείτε να κάνετε: Αποκαταστήστε την ισορροπία των βιταμινών στο σώμα σας. Αξίζει να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για να σας προτείνει την κατάλληλη δόση, αφού η υπερβολική πρόσληψη βιταμινών έχει αρνητική επίδραση.

Έλλειψη βιταμινών

Βλάβη στην σπονδυλική στήλη

Συμπτώματα: Πολλά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη εμφανίζονται μέσω συμπτωμάτων στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού. Αυτό είναι αποτέλεσμα υπερβολικής πίεσης και επιβάρυνσης των νεύρων.

Τι μπορείτε να κάνετε: Τεντώστε την πλάτη σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα, γυμναστική ή κολύμβηση. Αποφύγετε να κάθεστε για πολλή ώρα.

Βλάβη στην σπονδυλική στήλη

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Συμπτώματα: Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα συχνά εκφράζεται μέσω του αντίχειρα, του δείκτη και του μεσαίου δαχτύλου. Λόγω συγκεκριμένων πράξεων που επαναλαμβάνονται λόγω δουλειάς ή τρόπου ζωής, οι τένοντες μπορεί να πρηστούν και να προκαλέσουν μούδιασμα στο χέρι.

Τι μπορείτε να κάνετε: H απλή γυμναστική και το τέντωμα των αρθρώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος

Συμπτώματα: Το μούδιασμα στις άκρες των δαχτύλων του δεξιού χεριού μπορεί να εμφανιστεί λόγω πίεσης στην επιφάνεια των νεύρων ή λόγω τραύματος στις αρθρώσεις του χεριού ή του ώμου. Το μούδιασμα στο δεξί χέρι μπορεί επίσης να προκληθεί από καρδιαγγειακή νόσο, η οποία μπορεί να επηρεάσει γενικότερα την ροή του αίματος στα άκρα.

Τι μπορείτε να κάνετε: Κάντε χαλαρούς περιπάτους ή γυμναστική για να βελτιώσετε την υγεία των αιμοφόρων αγγείων στα άκρα σας. Αν έχετε σοβαρότερο πρόβλημα, ζητήστε την βοήθεια ειδικού.

Προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος

Νόσος του Buerger

Συμπτώματα: Αυτή η ασθένεια επηρεάζει κυρίως τους καπνιστές. Η ροή του αίματος διακόπτεται από την συνεχή πρόσληψη νικοτίνης, η οποία με την σειρά της οδηγεί σε έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο σώμα. Αυτό προκαλεί μούδιασμα αρχικά στα δάχτυλα και στην συνέχεια στο υπόλοιπο χέρι.

Τι μπορείτε να κάνετε: Δεν υπάρχει τρόπος να θεραπεύσετε πλήρως αυτή την ασθένεια. Το πρώτο βήμα όμως είναι να κόψετε τις βλαβερές συνήθειες.

Νόσος του Buerger

Διαβήτης

Συμπτώματα: Ένα από τα πρώτα σημάδια διαβήτη είναι μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος από τα πόδια προς τα χέρια. Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της ροής του αίματος σε συγκεκριμένα σημεία και λόγω της βλάβης στις νευρικές απολήξεις και τις ίνες.

Τι μπορείτε να κάνετε: Ο διαβήτης τύπου 1 αντιμετωπίζεται με ενέσεις ινσουλίνης. Ο διαβήτης τύπου 2 σχετίζεται πολύ συχνά με την κακή διατροφή, για αυτό αρχικά καλό είναι να κάνετε εξετάσεις αίματος και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Διαβήτης

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share