Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10 συμπτώματα του "σιωπηλού δολοφόνου" των ωοθηκών που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος

24 Φεβρουαρίου 2021 14:21
10 συμπτώματα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες. Παράλληλα δείτε και τα "ύπουλα" συμπτώματα του καρκίνου της χολής και πώς θα τα καταλάβετε.

Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν:

  • Την ηλικία
  • Τη κληρονομικότητα
  • Τη χρήση αντισυλληπτικών
  • Αυτό όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι περισσότερες που μαθαίνουν πως έχουν αυτή τη μορφή καρκίνου, το μαθαίνουν στα τελευταία στάδια, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην αγνοούμε τα συμπτώματα αυτού του σιωπηλού δολοφόνου, γιατί μία έγκαιρη διάγνωση θα σας σώσει τη ζωή.

10 συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Τα 10 κυριότερα συμπτώματα είναι:

  • Συχνοί κοιλόπονοι
  • Πόνος στη λεκάνη και το στομάχι
  • Ασταθή έμμηνος ρύση
  • Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να αναπτυχθεί και σε κορίτσια που δεν έχει αρχίσει ακόμα ο κύκλος του, ωστόσο είναι πολύ πιο συνηθισμένος σε γυναίκες άνω των 55.
  • Αίσθημα κόπωσης χωρίς προφανή λόγο
  • Παράξενο αίσθημα κορεσμού
  • Το να νιώθεις φουσκωμένος όταν δεν έχεις φάει είναι ένα κοινό σύμπτωμα του καρκίνου των ωοθηκών.
  • Πόνος κατά τη $εξουαλική επαφή
  • Συχνός εμετός
  • Πρήξιμο στο στομάχι
  • Υπερβολική ανάπτυξη μαύρων τριχών και ειδικά των σκούρων
  • Δυσκοιλιότητα

Εάν παρατηρήσετε κάποιο συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων καλό είναι να κάνετε ένα προληπτικό έλεγχο. Όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να θεραπευτείτε.

Καρκίνος στομάχου: Διπλάσιος ο κίνδυνος για αυτούς που τρώνε έτσι το φαγητό τους

Καρκίνος στομάχου: Η κατανάλωση αλατιού αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως παράγοντας επικινδυνότητας για καρκίνο του στομάχου το 1959. Σε κάποιες πρώτες μελέτες η χρήση ψυγείων για την αποθήκευση των τροφών, που θεωρούνταν δείκτης μείωσης της κατανάλωσης των αλμυρών τροφών, σχετίστηκε με τη μείωση των ποσοστών του καρκίνου στο στομάχι.

Σήμερα, οι περισσότερες δημοσιευμένες επιδημιολογικές μελέτες μάς δείχνουν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού και αλμυρών τροφών οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο στομαχικού καρκίνου. Παράλληλα δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου που μπερδεύουμε με άλλες παθήσεις.

Πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση των αλμυρών τροφών

Οι συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου από το AICR και το WCRF συμβουλεύουν το κοινό να περιορίζει την κατανάλωση αλμυρών τροφών και τροφών επεξεργασμένων με αλάτι, ως στρατηγική για τη μείωση των ποσοστών του καρκίνου του στομάχου. Ο καρκίνος στο στομάχι είναι ένα μεγάλο παγκόσμιο βάρος για την υγεία, καθώς αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία θανάτων από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με μια μελέτη των Πελετέιρο κ.α. που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Cancer το 2011, τα άτομα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλατιού είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν γαστρικό καρκίνο συγκριτικά με τα άτομα με πιο μικρή κατανάλωση αλατιού.

Καρκίνος στομάχου: Πώς διπλασιάζεται ο κίνδυνος

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share