Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

DIY: Ο σίγουρος τρόπος για να εξαφανίσεις τα σπυράκια!

Βάλτε τέλος στα σπυράκια με τον πιο φυσικό τρόπο!

17 Φεβρουαρίου 2021 10:56
DIY: Ο σίγουρος τρόπος για να εξαφανίσεις τα σπυράκια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπυράκια: Αν νιώθεις πως το ανεπιθύμητο σπυράκι εμφανίζεται σε ακατάλληλες στιγμές και όταν δεν έχεις προϊόντα για να το εξολοθρεύσεις, δεν είσαι η μόνη! Υπάρχει όμως λύση και βρίσκεται στα προϊόντα που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου. Παράλληλα δείτε πως μπορείτε να απομακρύνετε τα σπυράκια με τη βοήθεια του πορτοκαλιού.

Ασπιρίνη

Ένα από τα βασικά συστατικά της είναι το σαλικυλικό οξύ, το βασικό συστατικό που υπάρχει σε όλα τα προϊόντα ακμής. Διάλυσε μια ασπιρίνη μέσα σε νερό και βάλε το μείγμα που θα δημιουργηθεί, τοπικά πάνω στα σπυράκια σου. Άφησέ το για 10 λεπτά και μετά ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Πάγος

Όπως ο πάγος έχει την ικανότητα να σταματά το πρήξιμο από χτυπήματα, έτσι και στην περίπτωση της ακμής, μπορεί να μειώσει την φλεγμονή. Βάλε μερικά παγάκια σε μια πετσέτα και ακούμπησέ τη στην περιοχή της ακμής, θα περιορίσει το πρήξιμο και την κοκκινίλα.

Πώς να εξαφανίσεις τα σπυράκια σε χρόνο ρεκόρ

Μηλόξυδο

Μπορείς να φτιάξεις μια λοσιόν για τα σπυράκια, βασισμένη στο μηλόξυδο. Ανακάτεψε σε ένα μπολ 3 μέρη νερό με ένα μέρος ξύδι, άπλωσε το στο πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι. Τα συστατικά του μηλόξυδου θα λειτουργήσουν σαν οποιαδήποτε καλλυντική λοσιόν.

Χυμός λεμόνι

Όπως το μηλόξυδο, έτσι και το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, ένα φυσικό στυπτικό και αντιοξειδωτικό συστατικό. Βάλε λίγο λεμόνι σε ένα βαμβάκι, πέρασε το από τα σπυράκια σου και άστο όλη τη νύχτα.

Σκόρδο

Αν εξαιρέσεις την άσχημη μυρωδιά, το σκόρδο έχει αντισηπτική και αντιβακτηριδιακή δράση, με αποτέλεσμα να βοηθά την ακμή σου, αν ο εφαρμόσεις τοπικά. Ανάμειξε λιωμένο σκόρδο με νερό, βάλτο τοπικά στα σπυράκια και ξέβγαλε μετά από 5 λεπτά.

Μάσκα με μαγειρική σόδα που καταπολεμά τα σπυράκια

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που δρα ενάντια στα σπυράκια. Μάθετε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα μια μάσκα προσώπου στο σπίτι χωρίς καθόλου κόπο.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που δρα ενάντια στα σπυράκια. Μάθετε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα μια μάσκα στο σπίτι χωρίς καθόλου κόπο. Παράλληλα δείτε ακόμα και 4 «σωτήριες» σπιτικές συνταγές ομορφιάς με μαγειρική σόδα που θα σας ξετρελάνουν.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • Μαγειρική σόδα
  • Νερό
  • Μια πετσέτα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε τη σόδα με το νερό στην κατάλληλη αναλογία ώστε να δημιουργήσετε μια πηχτή κρέμα.
  • Καθαρίζετε καλά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα.
  • Απλώνετε ένα λεπτό στρώμα της κρέμας και την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά.
  • Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό και σκουπίζετε απαλά το πρόσωπο. Είναι τόσο απλό!
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να καταπολεμήσετε τα ενοχλητικά σπυράκια που εμφανίζονται κατά καιρούς ή για να περιορίσετε τα συμπτώματα της ακμής.

Μαγειρική σόδα: Πώς θα φτιάξετε μάσκα προσώπου

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share