Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Καρκίνος του προστάτη: Λίγα καρύδια την ημέρα ίσως βελτιώνουν την πρόγνωση

Αυτό μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο

16 Φεβρουαρίου 2021 11:13
Καρκίνος του προστάτη: Λίγα καρύδια την ημέρα ίσως βελτιώνουν την πρόγνωση
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Καρκίνος του προστάτη: Ορισμένοι άντρες μπορεί να πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη και να μην τον γνωρίζουν αν δεν πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ή δεν εξεταστούν σωστά με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρόφημα το οποίο σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα μέσα σε λίγες μέρες όπου αρκετοί άνθρωποι έχουν δει αποτελέσματα από αυτό.

Συγκεκριμένα υπάρχει μία τροφή η οποία μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωση για τον καρκίνο του προστάτη στον άντρα και θα τους βοηθήσει αρκετά.

Αυτή είναι η τροφή που βοηθάει στην πρόγνωση.

Καρκίνος του προστάτη: Η τροφή που βοηθάει στην πρόγνωση

Ειδικότερα οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη οι οποίοι τρώνε συστηματικά λίγα καρύδια μπορεί να διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με 6.810 πάσχοντες από τη νόσο διαπίστωσαν πως 30 γραμμάρια καρύδια, πέντε φορές την εβδομάδα, σχετίζονται με μείωση κατά 34% του κινδύνου αυτού.

Ωστόσο δεν βρήκαν στοιχεία ότι η κατανάλωση των ξηρών καρπών μπορεί να δράσει προληπτικά και να μειώσει τις πιθανότητες εκδηλώσεως της νόσου.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι το πιο συχνό νεόπλασμα στους άνδρες. Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) εκτιμά ότι κάθε άνδρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να τον εκδηλώσει κάποια στιγμή στη ζωή του, αλλά μία στις 39 να πεθάνει από αυτόν αφού σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ελάχιστα επιθετικούς, βραδέως εξελισσόμενους όγκους.

Προγενέστερες μελέτες έχουν υποδηλώσει ότι η υγιεινή διατροφή και το φυσιολογικό σωματικό βάρος μπορεί να δράσουν προστατευτικά εναντίον του.

Στην πρόγνωση του καρκίνου του προστάτη βοηθάνε τα καρύδια.

Στην παρούσα μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Βρετανική Επιθεώρηση Καρκίνου» (BJC), οι ερευνητές του Χάρβαρντ παρακολούθησαν επί 26 χρόνια την πορεία της υγείας 47.299 ανδρών. Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 6.810 είχαν εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η θνησιμότητα μεταξύ όσων συνήθιζαν να τρώνε καρύδια ήταν μειωμένη κατά το ένα τρίτο, σε σύγκριση με τους εθελοντές που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι «παρότι τα καρύδια δεν φαίνεται να σχετίζονται με τη διάγνωση του καρκίνου, μπορεί να βελτιώνουν την επιβίωση των ασθενών», γράφουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Τα καρύδια είναι πλούσια σε τοκοφερόλη, ένα είδος βιταμίνης Ε το οποίο σε μικρές δόσεις φαίνεται ότι ασκεί αντικαρκινική δράση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share