Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 τροφές που επιδεινώνουν τη γρίπη και το κρυολόγημα

Ποιες πρέπει να αποφύγετε...

15 Φεβρουαρίου 2021 14:41
5 τροφές που επιδεινώνουν τη γρίπη και το κρυολόγημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροφές: Ποιες είναι οι τροφές που επιδεινώνουν τη γρίπη και το κρυολόγημα; Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε για να αναρρώσουμε και να επανέλθουμε ταχύτερα στην ομαλή καθημερινότητά μας;

Συγκεντρώσαμε πέντε τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται αν θέλουμε να επανέλθουμε σύντομα στις καθημερινές μας δραστηριότητες, αν ταλαιπωρούμαστε από κρυολόγημα ή κάποια εποχική ίωση. Παράλληλα δείτε και ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο του εγκεφαλικού.

Λευκά ζυμαρικά:

Αν επιλέξετε ένα πιάτο με μακαρόνια, φροντίστε να είναι ολικής άλεσης. Τα λευκά ζυμαρικά περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες, οι οποίοι προκαλούν φλεγμονές, ακριβώς όπως και η ζάχαρη.
μακαρόνια ίωση και κρυολόγημα

Καυτερά φαγητά:

Το καυτερό πιπέρι και το μπούκοβο είναι σωτήρια για τη σούπα σας αν έχετε έντονη ρινική συμφόρηση, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τα πικάντικα και καυτερά πιάτα αν η ίωση που αντιμετωπίζετε σας προκαλεί γαστρεντερικές ενοχλήσεις όπως η ναυτία και ο στομαχόπονος.
πιπέρι για ιώσεις και κρυολόγημα

Σκληρές ή τραγανές τροφές:

Οι ξηροί καρποί, τα κριτσίνια, τα ωμά λαχανικά και άλλες τροφές σκληρές ή με τραγανή υφή μπορεί να ερεθίσουν τον λαιμό, επιδεινώνοντας τον πονόλαιμο ή τον βήχα που σας ταλαιπωρεί.
ξηροί καρποί για κρυολόγημα

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε όταν έχουμε γρίπη

Πορτοκάλι:

Το πορτοκάλι και ο χυμός του είναι ιδανικές επιλογές όταν νιώθετε πως πρόκειται να αρρωστήσετε, καθώς η καλή «δόση» βιταμίνης C που δίνει το φρούτο τονώνουν το ανοσοποιητικό. Ωστόσο, αν στα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε συμπεριλαμβάνεται και ο στομαχόπονος καλό είναι να αποφύγετε τα πορτοκάλια και κατ' επέκταση τα εσπεριδοειδή, καθώς το όξινο pH τους ερεθίζει το τοίχωμα του στομάχου και θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.
πορτοκάλι για ίωση και κρυολόγημα

Καφεΐνη:

Ο καφές, τα ενεργειακά ποτά και η σοκολάτα, λόγω της καφεΐνης που περιέχουν, μπορεί να αφυδατώσουν τον οργανισμό και η επαρκής ενυδάτωση συμβάλει για τη γρήγορη ανάρρωση από τις ιώσεις και το κρυολόγημα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share