Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 4 φρούτα που συμμαχούν μαζί σου για να χάσεις βάρος

Πρέπει να τα βάλεις στη διατροφή σου αμέσως...

14 Φεβρουαρίου 2021 15:57
Τα 4 φρούτα που συμμαχούν μαζί σου για να χάσεις βάρος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρούτα: Ξεκινάς δίαιτα και επιθυμείς άμεσο αποτέλεσμα; Γνωρίζεις φυσικά ότι, όλα τα φρούτα είναι υγιεινά και αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα δεις ποια τέσσερα φρούτα, μεταξύ άλλων, συμμαχούν μαζί σου για να χάσεις βάρος. Παράλληλα δείτε σύμφωνα με ερευνητές με ποιο φρούτο μπορείτε να ρίξετε τη χοληστερίνη 40% σε ένα μήνα

Μήλα

Περιέχουν πεκτίνη, την υδατοδιαλυτή φυτική ίνα αποτελούμενη από μείγμα πολυσακχαριτών. Αυτή η χημική ουσία, βοηθά να κύτταρα να μην απορροφούν μεγάλες ποσότητες λίπους. Περιέχει μεγάλο ποσοστό νερού και πολύ λίγες θερμίδες, περίπου 133.

Γκρέιπφρουτ

Αποτελείται κατά 90% από νερό, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του μεταβολισμού και στην ευκολότερη απώλεια βάρους. Χάρη στη χημική του σύσταση βοηθά στο να μειωθούν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Έτσι, το σώμα δεν συσσωρεύει λίπος.

Τα τέσσερα φρούτα που συμμαχούν μαζί σου για να χάσεις βάρος

Μύρτιλα

Τα γευστικά μύρτιλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στον άνθρωπο. Περιέχουν βιταμίνη C η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Τα φρούτα που συμμαχούν μαζί σου για την απώλεια βάρους

Μπανάνα

Για να λειτουργεί ομαλά το νευρικό σύστημα είναι απαραίτητο το μαγνήσιο. Η μπανάνα αποτελεί καλή πηγή. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην την καταναλώνετε σε καθημερινή βάση διότι έχει αρκετούς υδατάνθρακες. Πιο συγκεκριμένα, μία μπανάνα μέτριου μεγέθους παρέχει 27 γραμμάρια υδατανθράκων.

Φρούτα: Το σούπερ κόλπο για να μην σας μουχλιάζουν στο ψυγείο

Φρούτα: Πόσες φορές σας έτυχε τα ολόφρεσκα φρούτα σας που βρίσκονται στο ψυγείο σας να μουχλιάσουν μέσα σε πολύ λίγες ημέρες;

Σίγουρα όχι λίγες αφού όλοι την έχουμε πατήσει. Επειδή όμως οι εποχές που διανύουμε δεν είναι εύκολες και πρέπει αν μη τι άλλο να κάνουμε οικονομία, σήμερα σας παρουσιάζουμε το super κόλπο, ώστε να μην ξαναπετάξετε τα φρούτα σας, ούτε να αναγκαστείτε να τα φάτε μέσα σε 3 μέρες.

Επειδή τα φρούτα κρατάνε υγρασία πριν τα βάλετε στο συρτάρι του ψυγείου σας βάλτε από κάτω ένα καθαρό- στεγνό σφουγγάρι και θα δείτε ότι όλη η υγρασία θα καταλήγει εκεί, ενώ παράλληλα δείτε πως πρέπει να πλένετε το κάθε φρούτο ανάλογα με το είδος του.

Φράουλες μουχλιασμένες

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share