Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όσες γυναίκες κάνουν αυτό έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών!

Δώστε βάση

13 Φεβρουαρίου 2021 13:59
Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Όσες γυναίκες κάνουν αυτό έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Οι γυναίκες που κάνουν κoλπικές πλύσεις, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των ΗΠΑ. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κoλπική πλύση με μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή, φλεγμονώδη νόσο της πυέλου και εκτοπικές εγκυμοσύνες.

Οι ερευνητές έχουν βρει επίσης συσχετίσεις μεταξύ της κoλπικής πλύσης και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, της μειωμένης γονιμότητας, του HIV και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών.

Αλλά νέα έρευνα από το National Institute of Environmental Health Sciences, είναι η πρώτη που θα συνδέσει τον καρκίνο των ωοθηκών με αυτή τη διαδικασία που συνήθως ασκείται από τα εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα δείτε το νούμερο 1 σύμπτωμα του καρκίνου του δέρματος.

Καρκίνος στις ωοθήκες

Τι αναφέρει καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Η Joelle Μπράουν, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι αν και γνώριζε για άλλα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την κoλπική πλύση, η σχέση της με τον καρκίνο των ωοθηκών την εξέπληξε.

“Ενώ οι περισσότεροι γιατροί και το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστούν στις γυναίκες να μην κάνουν κoλπικές πλύσεις, πολλές γυναίκες το αγνοούν, επειδή θεωρούν - λανθασμένα - ότι αυτή η πρακτική έχει θετικά οφέλη για την υγεία, όπως η αυξημένη καθαριότητα“, είπε. Η Brown δεν συμμετείχε στην παρούσα μελέτη.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι γνωστός ως “σιωπηλός δολοφόνος”, επειδή οι γυναίκες συχνά βιώνουν τα συμπτώματά του αφότου η νόσος έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Εκτιμάται ότι 20.000 γυναίκες στην Αμερική διαγιγνώσκονται με καρκίνο των ωοθηκών και περίπου 14.500 πεθαίνουν από αυτόν κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Καρκίνος ωοθήκες

Τι αναφέρει η ανάλυση για τις γυναίκες που συμμετείχαν

Η νέα ανάλυση που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Epidemiology, παρακολούθησε περισσότερες από 41.000 γυναίκες σε όλη την Αμερική και το Πουέρτο Ρίκο από το 2003, ως μέρος της έρευνας Sister.

Οι συμμετέχουσες ήταν 35-74 ετών και η κάθε μία είχε μια αδελφή, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Τα υποκείμενα ήταν απαλλαγμένα από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, όταν ξεκίνησε η μελέτη. Τον Ιούλιο του 2014, οι ερευνητές υπολόγισαν 154 περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών μεταξύ των συμμετεχόντων…

Οι γυναίκες που ανέφεραν ότι έκαναν κoλπικές πλύσεις κατά τη διάρκεια του έτους πριν από την είσοδο στη μελέτη, σχεδόν διπλασίασε τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών. Ο κoλπος είναι σε θέση να καθαριστεί φυσικά από μόνος τους, αλλά τα διάφορα συστατικά που περιλαμβάνουν οι κoλπικές πλύσεις παρεμβαίνουν στην ισορροπία της φύσης.

Η κoλπική πλύση μπορεί να προκαλέσει υπερανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων, να οδηγήσει σε μολύνσεις και να σπρώξει τα βακτήρια προς τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες, σύμφωνα με το Γραφείο για την Υγεία των Γυναικών στο Αμερικάνικο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS). Παρ’ όλα αυτά, το ένα τέταρτο των γυναικών μεταξύ 15 και 44 ετών, κάνουν τακτικά κoλπικές πλύσεις, αναφέρει το HHS.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share