Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε

Θα πάθετε πλάκα και σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια!

12 Φεβρουαρίου 2021 15:29
4 έξυπνες χρήσεις του σκόρδου που πιθανόν δε γνωρίζετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά που έχει μια κουζίνα καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά. Εκτός όμως από την κουζίνα, ωστόσο, το σκόρδο αποτελεί ένα εργαλείο για την καθημερινότητα που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ενώ κάνει καλό και στην υγεία. Παράλληλα δείτε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώνουμε ώστε να επωφεληθούμε από τις ιδιότητές του

Δείτε μερικές χρήσεις του

Εντομοαπωθητικό

Το σκόρδο λειτουργεί ως φυσικό εντομοαπωθητικό και διώχνει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι. Βάλτε μερικές σκελίδες στα παράθυρα και στα σημεία από όπου μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι.

Λειτουργεί κατά της ακμής

Με τις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Τρίψτε μια σκελίδα στο πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.

Λειτουργεί σαν κόλλα

Πάρτε μερικές σκελίδες σκόρδου λιώστε τις. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο που λειτουργεί σαν κόλλα και αλείψτε το στο σημείο που θέλετε να κολλήσετε.

Το φυσικό φυτοφάρμακο

Γνωρίζατε ότι το σκόρδο λειτουργεί και σαν φυσικό φυτοφάρμακο; Υπάρχουν διάφορες συνταγές ανάλογα με την πάθηση του φυτού που θέλετε να αντιμετωπίσετε οι οποίες έχουν ως βάση το σκόρδο.

Σκόρδο: Οι 4 χρήσεις του που πιθανόν δε γνωρίζετε

Σκόρδο: Η συμβολή του στην αντιμετώπιση της ακμής

Σκόρδο: Εκτός από τη μαγειρική του χρήση, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ωφελεί την υγεία της καρδιάς, ενώ η πανίσχυρη δράση του βοηθά την επιδερμίδα.

Συγκεκριμένα, καταπολεμά την ακμή και τις ουλές, αλλά και την πρόωρη γήρανση, λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε μάσκα με σκόρδο για την αποτοξίνωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας.

Η μάσκα μειώνει την λιπαρότητα, προλαμβάνει την ξηροδερμία και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή, καθαρή και ενυδατωμένη. Μπορεί δε να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Παράλληλα δείτε ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά το σκόρδο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share