Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 αιτίες για το φούσκωμα της κοιλιάς - Πότε είναι ανησυχητικό

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος

12 Φεβρουαρίου 2021 14:00
5 αιτίες για το φούσκωμα της κοιλιάς - Πότε είναι ανησυχητικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ξυπνάς το πρωί με φούσκωμα κοιλιάς για παραπάνω από δύο ημέρες, πιθανότατα, να σου προκαλεί άγχος για το τι μπορεί να συμβαίνει. Ειδικά, αν προσέχεις την διατροφή σου και γυμνάζεσαι σε τακτικά, τότε οι τέσσερις λόγοι που ακολουθούν να είναι η αιτία.

Προσοχή, το φούσκωμα μπορεί να είναι και ανησυχητικό μιας και συνδέεται με τον καρκίνο των ωοθηκών. Παράλληλα δείτε και 10 πρώιμα σημάδια του όγκου στον εγκέφαλο που κανένας ενήλικας δεν πρέπει να αγνοήσει

5 αιτίες για το φούσκωμα της κοιλιάς

Φάρμακα

Δεν είναι λίγα τα φάρμακα τα οποία προκαλούν φούσκωμα. Μεταξύ αυτών είναι τα αντισυλληπτικά λόγω της επίδρασης των οιστρογόνων στο γαστρεντερικό καθώς επίσης ορισμένα αντιβιοτικά τα οποία μαζί με τα κακά βακτήρια, σκοτώνουν και τα καλά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου. Το αποτέλεσμα είναι δυσκοιλιότητα και αέρια.

Πίνεις το ρόφημα σου με καλαμάκι

Καλό είναι να περιορίσεις τη χρήση από το καλαμάκι όταν πίνεις τα ροφήματά σου. Θα πρέπει να το αποφεύγεις όσο πιο πολύ μπορείς μιας και κατά την κατάπιση, καταπίνεις και τον αέρα, ο οποίος καταλήγει στο έντερο, προκαλώντας σου φούσκωμα.

Φούσκωμα στην κοιλιά - 5 αιτίες

Ανθρακούχα ποτά

Τα ανθρακούχα πολτά θα πρέπει να τα αποφεύγεις όχι μόνο λόγω της ασπαρτάμης που περιέχουν και προκαλούν φούσκωμα αλλά και εξαιτίας του ανθρακικού. Η κατανάλωσή τους συνεπάγεται αυτομάτως και περισσότερα αέρια στο στομάχι και στο έντερο.

Προβλήματα του γαστρεντερικού

Αν πάσχεις από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τότε μπορεί να προκληθεί διάρροια ή δυσκοιλιότητα και σε ορισμένους και τα δύο. Ειδικα εμείς οι γυναίκες φουσκώνουμε κατευθείαν και πολλές φορές συνοδεύεται και με πόνο.

Καρκίνος

Κάποιοι καρκίνοι, όπως εκείνος του παχέος εντέρου αλλά και των ωοθηκών, εκδηλώνονται με φούσκωμα στην κοιλιά. Ειδικά στις γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, συσσωρεύεται υγρό στην περιοχή της κοιλιάς που προκαλεί φούσκωμα. Το φούσκωμα συνοδεύεται από πόνο στην κοιλιά και απώλεια βάρους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share