Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τεστ μεταβολισμού: Μάθε πόσες θερμίδες καις

Μην το σκέφτεστε! Δοκιμάστε το...

11 Φεβρουαρίου 2021 13:36
Τεστ μεταβολισμού: Μάθε πόσες θερμίδες καις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τεστ μεταβολισμού: Αν έχεις δοκιμάσει κάθε λογής δίαιτα και ο δείκτης της ζυγαριάς σου μένει στο ίδιο σημείο, τότε ίσως κάτι δεν κάνεις σωστά. Μάθε με το τεστ μεταβολισμού πόσες θερμίδες καις και δες πώς θα καταφέρεις να δεις αποτελέσματα στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος! Παράλληλα, δείτε και 9 τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Η αλήθεια είναι ότι οι δίαιτες και η γυμναστική δεν αποδίδουν το ίδιο στους ανθρώπους. Τι μπορείς να κάνεις; Να εμπιστευτείς τη γενετική! Γιατί; Γιατί η γενετική σού δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποκλειστικά και μόνο για εσένα, είτε για να χάσεις λίπος είτε για να ακολουθήσεις σωστή μέθοδο διατροφής.

Τεστ μεταβολισμού για να μάθεις πόσες θερμίδες καις

Τι είναι το τεστ μεταβολισμού

Το DNAFit είναι ένα γενετικό τεστ, το οποίο ελέγχει τους πολυμορφισμούς (SNPs) σε γονίδια που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και εστιάζει στον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και άσκησης. Αναλύοντας το DNA μας, εκμεταλλευόμαστε τα γενετικά μας πλεονεκτήματα, προστατευόμαστε από τα γενετικά μας μειονεκτήματα και βελτιώνουμε την κατάσταση της υγείας μας.

Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον τρόπο άσκησης και διατροφής, χρησιμοποιώντας το γενετικό υπόβαθρο, επειδή η μακροχρόνια ευεξία και η ζωτικότητα είναι προσωπική υπόθεση.

Το DNAFit απευθύνεται σε καθέναν από εμάς που επιθυμεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα το σωματικό του βάρος και τη φυσική του κατάσταση, καθώς του επιτρέπει σε συνεργασία με τον προσωπικό του σύμβουλο υγείας να διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, το οποίο θα έχει πιο μόνιμα και πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο DNA κατά 99,5%. Οι μικρές διαφορές που υπάρχουν στο υπόλοιπο 0,5% των γονιδίων μας είναι αυτές που μας κάνουν να είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί μεταξύ μας. Έτσι εξηγείται γιατί ενώ όλοι λαμβάνουμε τα ίδια θρεπτικά συστατικά, η απόκρισή μας στην απορρόφηση και στον μεταβολισμό αυτών των συστατικών είναι διαφορετική. Αυτό, λοιπόν, το γεγονός δημιουργεί την ανάγκη δημιουργίας εξατομικευμένης διατροφής, με βάση τις υποδείξεις του DNA μας.

Μάθε πόσες θερμίδες καις με το τεστ μεταβολισμού

Το τεστ επιτρέπει να εντοπίσουμε τα γενετικά χαρακτηριστικά μας, τα οποία επηρεάζουν 6 βιολογικές λειτουργίες που είναι οι εξής:

  • ο μεταβολισμός των υδατανθράκων,
  • η τάση αποθήκευσης λίπους,
  • η λειτουργία της αποτοξίνωσης και του αντιοξειδωτικού μηχανισμού,
  • η απορρόφηση των βιταμινών,
  • οι δυσανεξίες στη λακτόζη και τη γλουτένη,
  • η αντίδραση στην καφεΐνη, στο αλκοόλ και στο διατροφικό αλάτι.

Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα γονίδια δεν λειτουργούν από μόνα τους, ούτε καθορίζουν τα πάντα από μόνα τους, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και δημιουργούν τον φαινότυπό μας, δηλαδή αυτό που είμαστε, άσχετα με το τεστ μεταβολισμού που μπορεί να έχουμε κάνει.

Γνωρίζοντας το γενετικό μας υπόβαθρο, είμαστε σε θέση αφενός μεν να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα της λειτουργίας του οργανισμού μας, αφετέρου δε να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι ιδιαίτερες προσωπικές διατροφικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης.

Προκειμένου ο αθλούμενος να εξασφαλίσει υψηλή αποτελεσματικότητα και να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα γενετικά του αποτελέσματα με τρόπο που να μπορούν να επιδράσουν θετικά και αποτελεσματικά στην προπόνησή του. Αυτό σημαίνει ότι το προπονητικό του πρόγραμμα θα πρέπει να δομηθεί σύμφωνα με την ποσοστιαία κατανομή του γενετικού του DNAFit προφίλ σε Δύναμη / Αντοχή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share