Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7 τρόποι για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Τρομερά αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ

8 Φεβρουαρίου 2021 14:36
7 τρόποι για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κοιλιακή χώρα είναι αναμφίβολα η πιο προβληματική περιοχή στο σώμα όσον αφορά την συσσώρευση λίπους. Η κοιλιά μαζεύει λίπος σχεδόν χωρίς να το πάρουμε είδηση, αποδομώντας τη φυσική ισορροπία της περιοχής γύρω από τη μέση.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Σας συστήνουμε να βάλετε τα παρακάτω φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή. Με λίγη μόνο προσπάθεια θα μπορέσετε να κάψετε το λίπος της κοιλιάς γρήγορα και αποτελεσματικά. Παράλληλα δείτε και τις 5 χειρότερες τροφές για τη διατροφή σας!

Συμβουλές για κάψιμο του λίπους της κοιλιάς

Ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες της καθημερινότητας, όπως ο καθιστικός τρόπος ζωής και η κακή διατροφή μπορούν να προκαλέσουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Όπως ξέρουμε καλά όλοι μας, δεν καταφέρνουμε τίποτα αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας.

Για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά και στομάχι χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια και ορισμένες μικρές θυσίες, όπως να αποφεύγουμε τις τροφές που προκαλούν κατακράτηση υγρών και αποθήκευση λιπαρού ιστού. Για να το καταφέρετε, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα, όπως και φυσικούς χυμούς.
  • Σταματήστε να τρώτε κατεργασμένα άλευρα, επεξεργασμένες τροφές, γλυκά και λοιπές ανθυγιεινές τροφές.
  • Κόψτε το αλάτι από τη διατροφή σας, αφού είναι το κύριο αίτιο της κατακράτησης υγρών.
  • Συνηθίστε να κάνετε λίγη γυμναστική κάθε μέρα. Περπατώντας απλά μισή ώρα την ημέρα μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία σας. Πάρτε το απόφαση.
  • Να θυμάστε ότι δίαιτα δεν σημαίνει «σταματάω να τρώω». Πρέπει να τρώτε τέσσερις φορές την ημέρα: πρωινό (πολύ σημαντικό), μεσημεριανό, ένα μικρό σνακ και βραδινό. Καλύτερα σε κάθε γεύμα να τρώτε μικρές μερίδες, αλλά το σημαντικότερο είναι να τρώτε τέσσερις φορές την ημέρα. Για παράδειγμα, μην περνάτε ούτε μέρα χωρίς πρωινό ή βραδινό.

Τροφές που καίνε το λίπος της κοιλιάς

Μήλο

Τι θα λέγατε να ξεκινούσατε κάθε ημέρα με ένα λαχταριστό μήλο; Είναι μια εξαιρετική ιδέα, που προτείνουν οι γιατροί και οι διατροφολόγοι και ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την ημέρα σας, ειδικά εάν το συνδυάσετε με βρώμη στο πρωινό. Τα μήλα μας βοηθάνε πολύ στο κάψιμο λίπους επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή και βήτα-καροτίνη.

Πρέπει να θυμάστε ότι χρειάζεστε 2-3 την ημέρα για να σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και να χάσετε βάρος. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε να φτιάχνετε φυσικό χυμό μήλου και να τον πίνετε μέσα στην ημέρα που ήδη ξεκινήσατε με ένα μήλο. Ο χυμός μήλο και παντζάρι είναι πολύ καλό και υγιεινό συνοδευτικό για το δείπνο. Πώς σας φαίνεται;

Πώς θα χάσετε το λίπος της κοιλιάς σας

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν 75 με 130 θερμίδες η κάθε μία. Είναι φρούτο πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες. Σκεφτείτε τη μπανάνα σαν ένα ισοτονικό ποτό σε μορφή φρούτου - μια απαραίτητη πηγή θρεπτικών συστατικών που πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Βάζοντας φρέσκα φρούτα όπως η μπανάνα στην καθημερινή μας διατροφή δεν βοηθάμε μόνο το σώμα μας να κάψει λίπος και να χάσει βάρος αλλά βελτιώνουμε σημαντικά και την υγεία μας. Μην ξεχνάτε ότι οι μπανάνες είναι πολύ καλό δεκατιανό ή απογευματινό κολατσιό, αφού μας βοηθάνε να νιώθουμε χορτάτοι και μας δίνουν αμέτρητες βιταμίνες για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Σέλερι

Ούτε το σέλερι πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Το πράσινο αυτό λαχανικό σας βοηθά να χάσετε βάρος με φυσικό τρόπο και συνδυάζεται τέλεια με διάφορα άλλα υλικά. Επίσης, είναι πεντανόστιμο όπως και να το φάτε. Έχει πολλή Βιταμίνη C και ασβέστιο και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι τόσο καλό στο αδυνάτισμα. Γιατί δεν τρώτε λίγο σέλερι σήμερα κιόλας;

Οστρακοειδή

Μια κάπως ακριβή επιλογή για το καθημερινό γεύμα, αλλά προσπαθήστε να τρώτε οστρακοειδή θαλασσινά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Τα οστρακοειδή περιέχουν ένα ειδικού τύπου μονοακόρεστο λιπαρό που εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό ενώ είναι επίσης πολύ υγιεινά και πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά. Διαλέξτε οστρακοειδή με ό,τι συνοδευτικό προτιμάτε, αφού θα πάρετε σίγουρα πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Αβοκάντο

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα αβοκάντο παχαίνουν. Δεν είναι αλήθεια! Το αβοκάντο περιέχει ολεϊκό οξύ, μια ουσία που κόβει ή έστω μειώνει την πείνα. Επίσης, τα αβοκάντο περιέχουν φυτικές ίνες που μας βοηθούν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά και στομάχι και μας χορταίνουν, κάτι πολύ χρήσιμο. Φτάνει ένα αβοκάντο την ημέρα – είναι τέλεια σε σαλάτες και κρέμες και η υγιεινή τους γεύση είναι πειρασμός.

7 τρόποι για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς σας

Κεράσια

Λατρεύουμε τα κεράσια. Εάν έχετε την ευκαιρία να τα αγοράσετε σε καλή τιμή στην λαϊκή ή το μανάβη της γειτονιάς, μην το παραλείψετε. Τα κεράσια κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα και την καρδιά, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και παρέχουν ουρικό οξύ. Επίσης ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και σας κρατούν υγιή. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Εάν είναι εντός εποχής, αγοράστε μερικά οπωσδήποτε. Προσοχή όμως, μην αγοράζετε χυμούς κεράσι από αυτούς που θα βρείτε στα καταστήματα, διότι τα κεράσια χάνουν τη διατροφική τους αξία όταν δεν είναι φρέσκα. Οι χυμοί αυτοί είναι απλά γλυκά ροφήματα που δε θα σας βοηθήσουν καθόλου να χάσετε βάρος.

Ντομάτες

Το παραδεχόμαστε, είμαστε οπαδοί της ντομάτας! Είναι πεντανόστιμη σε σαλάτες και σάλτσες, τέλειες σε κάθε πιάτο και μας δίνουν καθημερινά την ξεχωριστή, λαχταριστή τους γεύση. Γνωρίζατε όμως ότι οι ντομάτες μειώνουν τα επίπεδα συσσώρευσης λιπιδίων στο αίμα; Έτσι καθαρίζουν το σώμα και αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους. Μην παραλείπετε να τρώτε ντομάτες πολύ συχνά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share