Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Πέντε συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την καρδιά σου χωρίς να το ξέρεις

Δείτε ποιες είναι αυτές και θα εκπλαγείτε...

4 Φεβρουαρίου 2021 15:52
Πέντε συνήθειες που βλάπτουν σοβαρά την καρδιά σου χωρίς να το ξέρεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καρδιά σου είναι το πιο πολύτιμο όργανο στο σώμα του για αυτό πρέπει να τη διατηρείς όσο πιο υγιή γίνεται! Έτσι, λοιπόν, επειδή η καρδιά σου είναι το Α και το Ω, αποφεύγεις το κάπνισμα, ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και γυμνάζεσαι. Πώς είσαι όμως τόσο σίγουρος πως αυτά αρκούν και δεν υπάρχουν άλλες συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά σου χωρίς να το γνωρίζεις;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν σου περνάνε απ’ το μυαλό αλλά βλάπτουν την καρδιά σου. Πρόκειται για πράξεις ρουτίνας που σε βλάπτουν περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Παράλληλα δείτε και τα οφέλη του μελιού για την υγεία της καρδιάς μας.

Συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά σου

Όταν βλέπεις τηλεόραση

Δεν πρόκειται για μια αθώα πράξη αλλά βλάπτει την καρδιά σου! Και όχι επειδή με αυτά που ακούς καθημερινά στις ειδήσεις θα το πάθεις το εγκεφαλικό (δεν αποκλείεται) αλλά λόγω της έλλειψης κίνησης.

Ακόμα κι αν γυμνάζεσαι καθημερινά, όταν κάθεσαι για πολλές ώρες αυξάνονται οι πιθανότητες να πάθεις καρδιακή προσβολή. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη κίνησης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα του λίπους και της ζάχαρης στο αίμα σου.

Πέντε συνήθειες που βλάπτουν την καρδιά σου χωρίς να το ξέρεις

Ροχαλητό

Κι όμως! Αυτή η συνήθεια εκτός απ’ το γεγονός ότι είναι ενοχλητική μπορεί να είναι σημάδι άπνοιας, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρρυθμία και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αν δεν χρησιμοποιείς νήμα δοντιών

Η υγιεινή των δοντιών συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις. Τα ίδια βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια των ούλων, μπορεί να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν φλεγμονή!

Αν δεν τρως φρούτα και λαχανικά

Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερες από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα έχουν 20% λιγότερο κίνδυνο καρδιακής πάθησης και εγκεφαλικού επεισοδίου από εκείνους που τρώνε λιγότερο από 3 μερίδες την ημέρα. Γενικά, η διατροφή συνδέεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς σου!

Όταν πίνεις πολύ αλκοόλ

Μπορεί να έχεις ακούσει πως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στην καρδιά σου, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση σχετίζεται με τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share