Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι 4 τροφές που σταματούν την τριχόπτωση

Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της τριχόπτωσης βάλτε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές!

3 Φεβρουαρίου 2021 09:40
Οι 4 τροφές που σταματούν την τριχόπτωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πτώση μαλλιών. Μάθετε, λοιπόν, στο Athensmagazine.gr, πώς να καταπολεμήστε την τριχόπτωση με 4 σημαντικές τροφές. Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δείτε εδώ ποια είναι τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί άνθρωποι είναι ότι κάποιες φορές η τριχόπτωση είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών. Παρότι είναι πιθανό να επικεντρωθείτε σε εξωτερικές θεραπείες, τα μαλλιά απαιτούν ορισμένα συστατικά από τις τροφές προκειμένου να καταπολεμηθεί η πτώση τους.

Για το λόγο αυτό, ως συμπλήρωμα στα προϊόντα για την τριχόπτωση, είναι αρκετά βοηθητική η προσθήκη στη διατροφή σας ορισμένων συστατικών για τη βελτίωση της υγείας των μαλλιών.

Τροφές: Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Σπανάκι

Αυτό το νόστιμο πράσινο λαχανικό είναι μια από τις καλύτερες τροφές για την ενδυνάμωση της αδύναμης τρίχας αν υπάρχει υπερβολική τριχόπτωση.

  • Προμηθεύει με σίδηρο, β-καροτένη, και βιταμίνη C, όλα απαραίτητα συστατικά για την ώθηση της ανάπτυξης υγιούς τρίχας.
  • Επιπλέον, προμηθεύει με μια μικρή ποσότητα αμινοξέων, τα οποία δυναμώνουν τους θύλακες των τριχών και βοηθούν τις ίνες να διατηρούνται δυνατές και λαμπερές.

τριχόπτωση τροφές

Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με φακές

Οι φακές είναι ένα από τα πληρέστερα είδη οσπρίων. Είναι ένα αρκετά συνιστώμενο διατροφικό συμπλήρωμα για να δώσει στο σώμα τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται.

  • Παρέχουν βιοτίνη και πρωτεΐνες, συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά. Δε σταματούν απλώς την τριχόπτωση, αλλά και την αποδυνάμωση, όπως και το σπάσιμο της τρίχας.
  • Οι φακές είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ο οποίος δίνει ώθηση στον έλεγχο της τριχόπτωσης σε περιπτώσεις αναιμίας.

Λιπαρά ψάρια

Σολομός, τόνος, και άλλες ποικιλίες λιπαρών ψαριών περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και υψηλής αξίας πρωτεΐνες που δίνουν ώθηση στην υγεία των μαλλιών.

Αν τα τρώτε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα μπορέσετε να προλάβετε την απώλεια φυσικών ελαίων από το κεφάλι και να διεγείρετε την ανάπτυξη της τρίχας.

  • Ορισμένα είδη περιέχουν σελήνιο, ένα συστατικό κλειδί για τον έλεγχο της τριχόπτωσης.
  • Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν και αντιοξειδωτικά, αυτά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την αποδυνάμωση των ριζών των μαλλιών.

τροφές για τριχόπτωση

Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με βρώμη

Η βρώμη είναι ιδιαίτερα σημαντική από διατροφικής πλευράς. Όχι μόνο επειδή βελτιώνει την πέψη χάρη στην περιεκτικότητά της σε ίνες, αλλά επειδή έχει αρκετές καταπληκτικές χρήσεις ομορφιάς και περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β και μετάλλων.

  • Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενδυναμώνουν τις ίνες των μαλλιών και σας βοηθούν να καταπολεμήστε την τριχόπτωση.
  • Επίσης, τα αμινοξέα στη βρώμη δυναμώνουν τους θύλακες και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη δυνατών και υγειών μαλλιών.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share