Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Αν τρίψετε αυτά τα δύο σημεία πίσω από τα γόνατα σας, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα μας!

Απίστευτο!

16 Ιανουαρίου 2021 11:22
Αν τρίψετε αυτά τα δύο σημεία πίσω από τα γόνατα σας, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα μας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σώμα: Όσο μεγαλώνουμε, οι αρθρώσεις μας γίνονται πιο δύσκαμπτες και οι πόνοι στην μέση γίνονται συνήθεια. Πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν ισχυρίζονται ότι βοηθούν με τους πόνους και τις φλεγμονές, αλλά ο κόσμος δεν θέλει να γεμίσει το σώμα του με διάφορα χημικά.

Η πιεσοθεραπεία είναι μια αρχαία θεραπευτική τεχνική η οποία ασκεί σταδιακά πίεση σε σημεία-κλειδιά, τα οποία ενεργοποιούν την ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπεύεται. Το Κολέγιο Επαγγελματιών Θεραπευτών της Μελβούρνης αναφέρει ότι η πιεσοθεραπεία ξεκίνησε από τους αρχαίους Κινέζους.

Έχουν γραφτεί πολλά για την πιεσοθεραπεία και τα οφέλη της. Ανάμεσα σε αυτά είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, η βαθιά χαλάρωση και η ανακούφιση των πόνων στους μυς. Παράλληλα δείτε και πώς με τη βοήθεια του λεμονιού μπορείτε να απομακρύνετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Ποια σημεία βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκαμψίας;

Τα δύο σημεία που προτείνει ο Michael Reed στο Acupressure.com είναι τα GB34 και ST36.

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρίψετε αυτά τα δύο σημεία πίσω από τα γόνατά σας

Πώς λειτουργούν αυτά τα σημεία;

Σύμφωνα με το Modern Reflexology, το GB34 βρίσκεται στο πλάι του ποδιού, ακριβώς κάτω από το γόνατο, σχεδόν μπροστά από την άκρη του εξωτερικού οστού. Το Natural Herbal Remedies αναφέρει ότι το ST36 βρίσκεται 4 δάχτυλα κάτω από το γόνατο και ένα δάχτυλο προς τα έξω. O Reed συνιστά να τρίβετε αυτά τα σημεία έντονα κάθε μέρα για να ανακουφίσετε την δυσκαμψία των μυών.

Πέρα από την δυσκαμψία, το GB34 μπορεί να μειώσει και την ναυτία, τον εμετό, τον ισχιακό πόνο, τον πόνο των γοφών και τον ίκτερο. Το ST36 βοηθά στην τόνωση των μυών, στην πέψη, στην μείωση της κόπωσης και ανακουφίζει από πόνους περιόδου.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την δυσκαμψία;

Πέρα από την πιεσοθεραπεία, ένας καλός, βαθύς ύπνος θα δώσει στους μυς σας αρκετό χρόνο για να αναζωογονηθούν. Κοιμηθείτε κάπου ζεστά και χωρίς ρεύματα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσουν οι σφιγμένοι μύες και να αυξηθεί η ροή του αίματος. Όλα αυτά τα απλά πράγματα βοηθούν στην μείωση της πρωινής δυσκαμψίας χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share