Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10+1 οφέλη της ασπιρίνης που σίγουρα δε γνωρίζατε

Διαβάστε ποια είναι αυτά

15 Ιανουαρίου 2021 13:26
10+1 οφέλη της ασπιρίνης που σίγουρα δε γνωρίζατε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ασπιρίνη: Γνωρίζετε ότι η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την ανακούφιση του πόνου; Είναι ένα φάρμακο που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς συνταγή σε οποιοδήποτε φαρμακείο, και έχει μερικές καταπληκτικές ιδιότητες, που οι περισσότεροι δεν τις γνωρίζουν.

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε 11 εφαρμογές, στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη κοινή ασπιρίνη και που μπορούν να φανούν χρήσιμες σε όλους. Παράλληλα τις ασπιρίνες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και στο πλυντήριο δείτε για ποιο λόγο και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε.

Βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής

Χάρη στις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες της ασπιρίνης, μειώνονται τα σπυράκια και καταπραΰνει το δέρμα. Λιώστε 2-3 δισκία (είναι σημαντικό να είναι χωρίς επικάλυψη) και αναμείξτε τα με χυμό λεμονιού.

Απλώστε το μείγμα πάνω στα σπυράκια, αφήστε το να δράσει για περίπου ένα λεπτό, και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μη χρησιμοποιείτε αυτή τη πάστα πριν από έκθεση στον ήλιο.

Ανακουφίζει τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων

Η ασπιρίνη βοηθά επίσης στη μείωση του πρηξίματος και της φαγούρας που προκύπτουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Βρέξτε με νερό ένα χάπι χωρίς επικάλυψη για να γίνει πάστα, εφαρμόστε το στο τσίμπημα και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.

Μειώνει τους πόρους στο πρόσωπο

Η ασπιρίνη ομαλοποιεί την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, μειώνοντας έτσι το μέγεθος των πόρων, το δέρμα γίνεται λαμπερό και λείο.

Ασπιρίνη για το πρόσωπο

Αυτή είναι μια μάσκα που η προετοιμασία της δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά:

  • 7 μη επικαλυμμένα δισκία ασπιρίνης
  • 3 κουταλιές της σούπας φυσικό γιαούρτι ή ξινή κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
  • Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο, αφήστε να δράσει για 3-5 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα όχι μόνο φαίνεται αντιαισθητική, προκαλεί επίσης και κνησμό. Για να απαλλαγείτε από αυτή, λιώστε δύο χάπια ασπιρίνης και ρίξτε τη σκόνη στο μπουκάλι του σαμπουάν, και το μόνο που χρειάζεται είναι να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας.

Δρα ως απολεπιστικό

Η ασπιρίνη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό, απλά αναμείξτε μια - δυο ασπιρίνες με νερό.

Απλώστε το μείγμα στο δέρμα, αφήστε το για λίγα λεπτά, στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ και ξεπλύνετε με νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό με προσοχή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες στα πόδια

Αυτά τα δισκία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα πόδια σας πιο μαλακά, γιατί το οξύ βοηθά στην αντιμετώπιση των φουσκάλων και του ερεθισμένου δέρματος. Λιώστε επτά δισκία, ανακατέψτε με μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού ώστε να γίνει μια πάστα.

Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας, και τοποθετήστε τα κάπου κοντά σε ζέστη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με μια ελαφρόπετρα τρίψτε τις προβληματικές περιοχές.

Ασπιρίνη για την αντιμετώπιση της φουσκάλας στα πόδια

Επαναφέρει τα κατεστραμμένα μαλλιά

Ακόμα και τα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από την ασπιρίνη. Θα γίνουν λεία και γυαλιστερά, και το χρώμα θα διατηρηθεί μετά την βαφή. Σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό, διαλύουμε μία ασπιρίνη. Εφαρμόστε το στα μαλλιά μετά το λούσιμο. Αφήστε για 15 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Αφαιρεί τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα

Η ασπιρίνη μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων που λερώνονται με κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα. Ανακατέψτε μία ασπιρίνη με ζεστό νερό, και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για όλο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως, και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Διαλύει τους λεκέδες από σαπούνι στο μπάνιο

Για όσους έχουν κουραστεί να καθαρίζουν λεκέδες από σαπούνι, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος: διαλύστε πέντε δισκία ασπιρίνης και προσθέστε ένα μέρος καθαριστικό. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια, αφήστε το για μισή ώρα, και σκουπίστε εύκολα με ένα σφουγγάρι.

Παρατείνει τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών

Ένα μπουκέτο με λουλούδια σε βάζο θα διαρκέσει περισσότερο, αν στο νερό ρίξετε μια ασπιρίνη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φάρμακο μεταβάλλει το pΗ του νερού και επιβραδύνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό με τα τριαντάφυλλα.

Ασπιρίνη για να ζήσουν περισσότερο τα λουλούδια

Δυναμώνει τα νύχια

Διαλύστε 2 δισκία ασπιρίνης σε 200 ml νερού, μία κάψουλα βιταμίνης Α, 1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι, και φυτικό έλαιο. Βουτήξτε τα χέρια σας σε το μείγμα για 10 λεπτά, και στη συνέχεια στεγνώστε τα με μια χαρτοπετσέτα.

Σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή έναν δερματολόγο πριν εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share